Indsigt

Artikler og analyser, som hjælper erhvervsledere med at træffe bedre beslutninger.

Analyse: Danske virksomheder kan omsætte europæisk førsteplads til digitalt eksporteventyr

Danske virksomheder har taget e-handel til sig, og Danmark ligger helt i top på europæisk plan, når det kommer til andelen af virksomheder, der sælger online. På trods af denne førerposition har en stor del af de danske e-handelsvirksomheder været tilbageholdende med at satse på salg til udlandet. Det ser dog ud til at være ved at ændre sig, hvilket kan bane vejen for et nyt, digitalt eksporteventyr.

Læs mere

Artikel: Danske virksomheder har lige nu historisk gode muligheder for at søge tilskud til grøn omstilling, digitalisering og andre projekter

Der er de seneste måneder lanceret flere offentlige støtte- og tilskudsordninger, der skal sikre, at særligt små og mellemstore virksomheder kommer styrket ud af coronakrisen. Det betyder, at danske virksomheder lige nu har rigtig gode muligheder for at søge om støtte til blandt andet grøn omstilling og digitalisering.

Læs mere

Artikel: Høj sol over efterspørgslen i mange brancher – men mørke skyer kan ramme bundlinjen

Dansk erhvervsliv har taget hul på et nyt, spændende år. Med udsigt til en fornuftig økonomisk vækst i både Danmark og på vores største eksportmarkeder er der for mange virksomheder gode muligheder for at øge salget. Høje priser på fragt, råvarer og energi skal dog sendes videre til kun-derne, hvis den høje efterspørgsel skal omsættes til større plusser på bundlinjen. Det står klart, når vi ser nærmere på den økonomiske vejrudsigt for otte brancher.

Læs mere

Artikel: Billioner på højkant i kryptovalutaernes eksplosive univers

Den spekulative værdiansættelse af virtuelle valutaer er på kort tid vokset til astronomiske højder, mens myndigheder, centralbanker og finansielle aktører ser skeptiske til.

Læs mere

Analyse: Eksporten til Tyskland produceres særligt i Vandkantsdanmark

Tyskland er vores næststørste eksportmarked og samtidig den absolut største økonomi på det indre marked. Mange danske virksomheder har derfor mange gode grunde til at orientere sig om, hvilken vej de politiske vinde blæser syd for grænsen. Det er dog ikke alle steder, at det betyder lige meget.

Læs mere

Artikel: Danske SMV’er skal forsvare placering som digitale europamestre

En rapport fra Europa-Kommissionen viste fornyeligt, at Danmark er det mest digitale land i det europæiske fællesskab. Den placering er blandt andet et resultat af, at vi i Danmark er langt fremme, når det kommer til udbredelsen af højhastighedsinternet, ligesom vi har en forholdsvis højt digitaliseret offentlig sektor.

Læs mere

Ny tysk regering – godt nyt for dansk erhvervsliv

Socialdemokratiske Olaf Scholz har præsenteret den nye tyske regering. SPD danner sammen med De Grønne og de frie demokrater (FDP) en såkaldt trafiklys-regering. Olaf Scholz overtager kanslerstafetten fra Merkel.

Læs mere

Artikel: Lyse eksportudsigter for danske SMV’er

Når de danske virksomheder om kort tid lukker regnskabsbøgerne og gør status over det forgangne år, vil mange nok se tilbage på et år, hvor det er gået langt bedre med salget, end de havde turdet håbe på ved årets indgang. Det er i hvert fald det billede, der tegner sig, når vi ser på dansk erhvervsliv fra et helikopterperspektiv.

Læs mere

Artikel: Grøn omstilling er mest for de store

Den grønne omstilling fylder efterhånden mere og mere på radaren hos virksomheder og forbrugere. Faktisk er det svært at få øje på et større og mere strukturelt tema for de danske virksomheder over de kommende år. Vi har i en rundspørge blandt 271 danske virksomheder taget temperaturen på den grønne omstilling.

Læs mere

Analyse: Flaskehalse på det danske arbejdsmarked er nu et udtalt problem

Der er fuld fart på dansk økonomi. Det ses tydeligt på arbejdsmarkedet, hvor der er rekord-mange ledige stillinger, mens beskæftigelsen ikke er langt fra niveauet før krisen. Det bety-der, at der er lommer på arbejdsmarkedet med udbredte flaskehalse.

Læs mere

Analyse: Tysk klimavalg er en godbid for dansk eksport

Der er grund til at holde øje med udfaldet af det tyske valg til Forbundsdagen 26. september. Det kan forvandle Europas sparenation nummer ét til en økonomisk trykkedel, der leverer damp til en revitaliseret vækst i Europa.

Læs mere

Artikel: Hvad kan vi gøre for dig i Tyskland?

Sydbank Tyskland servicerer danske virksomheder med samhandel og anden eksponering mod Tyskland, danske virksomheder med datterselskab(er) i Tyskland og tyske virksomhe-der.

Læs mere

Vi er glade og stolte over at kalde os Danmarks Erhvervsbank

Men vi ved godt, at navnet forpligter. Som landsdækkende fullservice-erhvervsbank skiller vi os bl.a. ud ved:

Fast rådgiver

Virksomhedskunder har én fast rådgiver, som er forankret i lokalmiljøet og kender det lokale erhvervsliv.

Læs mere her

Strategikompasset

Rådgivningsværktøjet giver indsigt i din virksomheds finansielle situation, så du og din rådgiver kan udstikke din virksomheds kurs for de kommende år.

Læs mere her

Sydbank Tyskland

Sydbanks erhvervsbank i Tyskland er en perfekt løsning for alle virksomheder med interesse i Tyskland. Vores rådgivere taler dansk og tysk og er eksperter i det tyske banksystem og erhvervsliv. 

Læs mere her