Bliv godt kørende

Du kan låne til bilen eller motorcyklen med Sydbanks Billån. Jo større udbetaling du kan lægge, jo mindre bliver renten.

Sikkerhed

Billån ydes mod sædvanlig kreditvurdering, og der stilles sikkerhed i f.eks. bilen, din ejerbolig eller et værdipapirdepot. Lånet skal indfries, hvis du beslutter dig for at sælge bilen.

Tilbagebetaling

Ønsker du at købe en fabriksny bil, kan du vælge at betale lånet tilbage over op til 10 år.

Vælger du en brugt bil, skal du som udgangspunkt regne med at betale lånet tilbage over 10 år minus bilens alder. Er bilen tre år gammel, kan du således låne til den over syv år. Hvis bilen er mere end fem år gammel, så regn med et lån med op til fem års løbetid.

Renten

Lånet er med variabel rente – det vil sige, at renten bevæger sig i takt med det aktuelle renteniveau.

Se renten

Gode råd om køb og salg af bil

Overvejer du at købe en brugt bil privat, skal du bl.a. være opmærksom på, om der er restgæld i bilen.

Køb af brugt bil

Vær grundig - og prøvekør

Når du har fundet en bil, du er interesseret i, så gennemgå den først grundigt og prøvekør den derefter. Undersøg evt. også om prisen er rimelig, f.eks. på Bilpriser.dk

Brugtbilstest

Du kan også overveje at få foretaget en brugtbiltest på et FDM Testcenter, inden du handler. Ved en brugtbiltest bliver alle væsentlige punkter på bilen gennemgået, og der afsluttes med en prøvekørsel.

Restgæld i bilen?

Hvis du stadig er interesseret i bilen og køber privat, bør du undersøge, om der er restgæld i bilen. Det gør du ved at søge i "Bilbogen" på tinglysning.dk. Der skal du oplyse bilens stelnummer, som står på registreringsattesten.

Ansvarsforsikring inden omregistrering

Inden du får omregistreret bilen til dit navn, skal du som minimum have tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring på bilen. Du skal have et forsikringsbevis fra forsikringsselskabet, som skal medbringes på Motorkontoret ved omregistrering af bilen. Hvis du køber bilen hos en forhandler, ordner han sædvanligvis dette.

Omregistrering

Køber du et brugt køretøj, skal du som ny ejer omregistrere køretøjet inden tre uger.

Du kan omregistrere og læse mere på SKATs hjemmeside

Salg af bil

Kontroller købers kørekort

Hvis du sælger din gamle bil privat, bør du sikre dig, at en potentiel køber har et gyldigt kørekort, inden han tager en prøvetur i din bil. Noter evt. oplysningerne fra kørekortet ned.

Tag med på prøveturen

Det er også en god idé, at du tager med på prøveturen. Hvis du frivilligt har overladt bilen til en person, der forsvinder med den, er der nemlig ikke tale om tyveri, og derfor kan du ikke få erstatning fra din kaskoforsikring.

Køber skal omregistrere hurtigst muligt

Sidst men ikke mindst skal du sikre dig, at den nye ejer hurtigst muligt får bilen omregistreret, idet han ellers kan køre i bilen med din forsikring og med din vægtafgift i op til 3 uger. Når bilen er omregistreret, sørger Motorkontoret for, at dit forsikringsselskab får besked om, at du ikke længere ejer bilen.

  • Lån til din nye bil – uanset om den er fabriksny eller brugt.
  • Vi stiller ikke krav om, at du har til udbetalingen.
  • Jo større udbetaling du kan lægge, jo mindre bliver renten.
  • Jo nyere bilen er, jo længere tid kan du låne pengene over.

Også rådgivning om søndagen

Vidste du, at du har mulighed for at spørge Sydbank Direkte til råds om bl.a. bilfinansiering kl. 8 til 20 alle ugens dage – også om søndagen? Du kan kontakte os på tlf. 70 10 78 79

Kontakt os