Lån til en ny eller brugt bil i Sydbank i dag

Som din bank og sparringspartner er vi glade for at kunne tilbyde dig et billån, der er gennemsigtigt og nemt at overskue. Har du en elbil i tankerne, kan du låne pengene til elbilen til vilkår, som er særlig fordelagtige.

Kontakt os, og hør mere om vores billån

Hvis du skal købe ny bil, har du typisk brug for at låne pengene til købet, også selvom du sælger din gamle bil, når du køber den ny.

Et billån fungerer på mange måder som et forbrugslån. Billånet har en variabel rente, og det skal afdrages indenfor en bestemt tidsperiode. Længden af afdragsperioden afhænger af, om du køber en brugt bil eller en ny bil. Køber du en brugt bil, afhænger afdragsperioden af, hvor gammel bilen er.

Når du låner penge til en bil, skal du stille sikkerhed i bilen. Hvis du beslutter dig for at sælge bilen, inden lånet er betalt ud, skal du indfri billånet.

Du kan låne pengene til den nye bil i din bank eller hos bilforhandleren. Her skal du tænke dig godt om, også selvom du kan få en hurtig og tilsyneladende billig finansiering hos forhandleren.

Banken kender dig og din økonomi og kan derfor hurtigt skræddersy en konkurrencedygtig finansiering, der passer til din økonomi. Og hvis du fx prøvekører en bil om søndagen, kan du få fat i bankens kundeservice. De har åbent alle dage på 70 10 78 79 – også i weekenden, og de kan lægge en besked til din rådgiver om dine bilplaner.

Dit billån er lige til at forstå – og lidt anderledes end andre typer af lån

I Sydbank kan du få et billån, der er gennemsigtigt og nemt at overskue.

Du kan bruge Sydbank Billån til at købe en fabriksny bil eller en brugt bil:

  • Ønsker du at købe en fabriksny bil, kan du vælge at betale lånet tilbage over op til 10 år
  • Vælger du en brugt bil, skal du betale lånet tilbage over 10 år minus bilens alder. Er bilen 3 år gammel, kan du således afbetale lånet til bilen over 7 år. Hvis bilen er mere end 5 år gammel, skal du regne med, at lånet har en løbetid på 5 år

Du kan finansiere alle biltyper med Sydbanks Billån:

  • Personbil
  • Motorcykel
  • Campingvogn
  • Campervan
  • Autocamper

Du kan bruge Sydbanks billån til alle typer biler (benzin, diesel, el eller hybrid osv.). Men hvis du skal låne til en elbil, vil vi dog anbefale, at du i stedet låner pengene via Sydbanks nye Elbillån. Lånet har attraktive rentevilkår og ingen krav om udbetaling. Du kan læse mere om lån til elbiler herunder.

Læs mere om Sydbanks El-billån her

Billånet er med variabel rente – det vil sige, at renten bevæger sig i takt med det aktuelle renteniveau, ligesom fx et forbrugslån eller et variabelt forrentet boliglån. Lånet ydes mod sædvanlig kreditvurdering, og du skal stille sikkerhed i bilen. Hvis du beslutter dig for at sælge bilen, skal du betale resten af lånet ud.

Hvis du har brug for hjælp til at finde det rigtige billån, så kontakt din rådgiver. Din rådgiver kender din økonomi og kan hjælpe dig med at afklare, hvordan du bedst muligt kan sammensætte dit billån. Du kan kontakte din rådgiver via Kontakt-funktionen i netbanken eller mobilbanken eller via linket nedenfor.

                                

Hvad koster et billån i Sydbank?

Når du skal låne til en bil, skal du forholde dig til flere faktorer. I første omgang anbefaler vi, at du undersøger lånets ÅOP.

 ÅOP står for årlige omkostninger i procent. Alle omkostninger, der er forbundet med lånet, er inkluderet i ÅOP, som fx oprettelsesomkostninger, renter og afdrag. Derfor kan ÅOP’en give dig et overblik over, hvad det hvert år koster dig at låne i procent.

 Du er derfor altid velkommen til at kontakte din rådgiver, hvis du vil vide, hvad ÅOP’en er på et konkret lån. Så kan du sammenligne det med de øvrige finansieringstilbud, inden du beslutter dig. Du kan kontakte din rådgiver via Kontakt-funktionen i netbanken eller mobilbanken, eller via linket nedenfor.

Kontakt rådgiver

 Inden du bestemmer dig for et lån, skal du også overveje, hvor lang løbetiden på lånet skal være, og hvor stor en udbetaling du vil eller kan lægge. Det har betydning for, hvor mange penge du skal betale af på lånet hver måned, og hvor mange omkostninger der løber på lånet i hele løbetiden.

 Da et billån har en variabel rente, vil renten bevæge sig i takt med det aktuelle renteniveau. Så jo mere renten stiger, jo flere renter løber der på lånet. Omvendt skal du betale færre renter, hvis renteniveauet falder.

 Du kan se de aktuelle rentesatser i bankens renteoversigt. Hvilken rentesats du omfattes af, afhænger blandt andet af dit forretningsomfang i banken.

Se de gældende rentesatser her 

Se udlånsrenter her

Udover renteafgifterne skal du betale omkostningerne til etablering af pant. Det drejer sig om 1,5 % i stempelafgift af pantets størrelse, 1.850 kr. i stempelafgift. Endelig skal du betale en panthaverdeklaration – prisen på den afhænger af forsikringsselskabet. 

Desuden skal du betale et oprettelsesgebyr på 2.995 kr. – det er en fast pris, uafhængigt af lånets størrelse og løbetid.

Hvilke overvejelser skal jeg gøre mig, før jeg optager et billån?

Når du skal købe en ny bil, er det en god ide at tænke hele din situation igennem. Skal det være en bil med plads til hele familien? Skal den bruges til lange ture fx på sommerferie? Er det familiens eneste bil, eller har I brug for en ekstra bil i hverdagen?

Desuden skal I tænke over, om I har andre ønsker end bilen til jeres liv i de kommende år. Både i hverdagen og på den lidt længere bane. Hvor meget skal I sætte af til ferier, gaver og uforudsete udgifter. Overvejer I at købe et sommerhus? Eller en autocamper? Eller har I brug for mere plads i hjemmet? Så skal budgettet også kunne rumme de udgifter.

Hvordan finder jeg det billigste billån?

Når du skal optage et lån til en ny bil, kan det være svært at vide, hvilket lån du skal vælge. Der er mange muligheder, og valget afhænger naturligvis af din økonomi. Det kan være svært at vurdere, om du skal vælge bilforhandlerens gode tilbud, eller om du skal benytte dig af bankens tilbud.

Når du skal beslutte dig, skal du se på de samlede udgifter i hele lånets løbetid. Du kan nemlig ikke bare nøjes med at sammenligne rentesatserne. Renten er kun en del af de samlede omkostninger, der løber på, når du optager et lån. Du skal derfor også se på, hvad det koster at optage lånet (stiftelsesomkostninger), hvor meget du skal betale for at stille sikkerhed for lånet (typisk pant i bilen), hvor mange penge du skal lægge i udbetaling, og hvor mange løbende omkostninger der løber på.  Du skal også forholde dig til, at bilforhandleren typisk modtager provision, når de formidler et billån.

Kontakt din rådgiver, hvis du vil have et konkurrencedygtigt tilbud på en bestemt bil.

Hvor meget skal jeg lægge i udbetaling på mit billån?

Når du skal låne penge til din nye bil via Sydbank, skal du som minimum lægge 10 procent i udbetaling. Vælger du at lægge en højere udbetaling, skal du låne tilsvarende færre penge. Det kan få betydning for ydelsen, som bliver lavere ved en højere udbetaling.

Overvejer du at købe en elbil?

Hvis du har planer om at købe en elbil, kan du få et elbillån i Sydbank. Renten på et elbillån er lavere, og du kan desuden få finansieret op til to ladebokse. Bemærk dog, at el-billånet kun ydes til kunder i Sydbank. Krav om udbetaling, sikkerhed og oprettelsespris den samme, mens renten på et lån til el-biler er lavere end renten på Sydbanks Billån.

Sydbanks lån til elbiler er defineret som grøn finansiering, og det lever op til de regler, vi har udarbejdet for, hvornår et lån kan kaldes grønt. Læs mere her.

 Læs mere om Sydbanks El-billån her

 

Kontakt vores kundeservice

Få hjælp, rådgivning og svar på dine spørgsmål

7010 7879

alle ugens dage 8-20