Driftskredit

Driftskredit

 • En driftskredit i Sydbank giver dig handlefrihed, fleksibel finansiering og en likviditetsreserve
 • Driftskreditten finansierer virksomhedens daglige drift, fx varekøb
 • Kontakt din erhvervsrådgiver for at høre mere om driftskredit

Driftskreditten finansierer virksomhedens daglige drift, dvs. dit varekøb, dine løbende omkostninger og tilgodehavender hos dine kunder. Skal du derimod købe maskiner eller biler, er et anlægslån eller leasing typisk den rigtige løsning.

Hvilket beløb?

På basis af dine planer og likviditetsbudgetter, finder vi sammen ud af, hvilke kreditfaciliteter du har brug for. Og selvfølgelig ser vi løbende på, om rammerne passer til dine planer og markedssituationen.

Hvilken valuta?

Om din kredit skal være i danske kroner eller i en eller flere udenlandske valutaer, afhænger af din virksomheds handelsmønstre. Handler du fx med USA og England og får betalinger i dollars og pund, vil det måske være en god ide at have en del af din driftskredit i de samme valutaer, for at reducere din valutarisiko.

Hvad med rente og sikkerhed for banken?

Begge dele afhænger af din virksomheds indtjening og kapitalforhold.

Generelle pengemarkedssatser

Anlægslån

Anlægslån

 • Du får optimal sammensætning af virksomhedens finansiering
 • Mulighed for op til 100 % finansiering af virksomhedens investeringer
 • En fleksibel afviklingsperiode, der matcher levetiden for den konkrete investering
 • Kontakt din erhvervsrådgiver for at høre mere om anlægslån

Et anlægslån bruges til at finansiere din virksomheds investering i produktionsanlæg, fx driftsmidler, maskiner eller bygninger. Anlægslånet finansierer ikke den daglige drift, men en investering.

Finansiering og sikkerhed

Du kan få finansieret dine investeringer med op til 100 %, sikkerheden afhænger af din virksomheds indtjening og kapitalforhold.

Rentevilkår, løbetid og valuta

Du kan vælge fast eller variabel rente på lånet, løbetiden afhænger af den konkrete investering. Du kan finansiere dine investeringer i både danske kroner og i udenlandsk valuta - vi giver dig professionel rådgivning, så din eventuelle kursrisiko klarlægges og begrænses.

Generelle pengemarkedssatser

Leasing

Leasing

 • I 9 ud af 10 tilfælde er vi billigere end forhandleren med deres leasingløsning
 • Vi har markedets bedste vilkår for udskiftning og afhændelse af udstyr undervejs
 • Få råd og vejledning af en af vores leasingkonsulenter på 74 37 45 70
 • Kontakt altid din erhvervsrådgiver eller leasingkonsulent, inden du leaser

Hos Sydbank Leasing kan virksomheder lease udstyr, maskiner, biler og meget mere. Vi har kontorer i Jylland, på Fyn og Sjælland, og du kan forvente en imødekommende betjening og svar på din leasingforespørgsel inden for 24 timer.

Billeasing

Vi tilbyder fleksibel billeasing. Uanset om det drejer sig om en enkelt bil eller en større flåde af firmabiler. Og uanset om du selv finder bilen eller lader os gøre det.
Vores engagerede leasingkonsulenter finder løsninger, som er skræddersyet til din virksomhed, og du kan få kompetent rådgivning om valg af bil og bilpolitik.

Lastbiler og trailere

Vi tror på, at du er den bedste til at vurdere, hvilket køretøj du har brug for. Vores fokus er derfor på virksomheden frem for aktivet – hvad enten det drejer sig om leasing af standardmateriel eller specialkøretøjer. Og er din indtægt sæsonafhængig, kan vi naturligvis opkræve leasingafgiften i de måneder, hvor du modtager penge for udført arbejde.Vi hjælper også til, når du skal have lastbilerne indregistreret udlandet, fx Tyskland, Polen eller Tjekkiet.

Industrimaskiner

Produktionsudstyr har typisk en lang levetid – og derfor tilbyder vi en tilsvarende lang løbetid på din finansiering. Du betaler altså i takt med, at udstyret ”tjener penge” til din virksomhed. Og ikke nok med det! Vi kan også tilbyde en fordelagtig forsikring af dit nye produktionsudstyr – naturligvis tilpasset netop din virksomhed.

Entreprenør

Overvejer du fx at lease en gummiged, gaffeltruck, gravemaskine eller lignende, finder vi en smidig løsning, der dækker præcist dit behov. Også når du med kort varsel ønsker at udskifte til en nyere model. Muligheden for løbende udskiftning af dit materiel gør nemlig leasing meget fleksibel.

Garantier

Garantier

 • En garanti er et enkelt, praktisk og nyttigt redskab
 • Garantien sikrer køber eller sælger mod ubehagelige overraskelser
 • Der findes en række forskellige former for bankgarantier til forskellige formål
 • Kontakt din erhvervsrådgiver for at få mere information om de forskellige typer af garantier og for at få rådgivning til at vælge den helt rigtige løsning for din virksomhed.

Sydbank tilbyder en række forskellige former for garantier, der passer til forskellige situationer.

Arbejdsgarantier

Arbejdsgarantier stilles af håndværker eller entreprenør overfor bygherren – som sikkerhed for udførelsen af et stykke arbejde. Specielt ved byggearbejder i Danmark er det sædvanligt, at en bank udsteder garanti for udførelsen af arbejdet.

Betalingsgarantier

Betalingsgarantier bruges som alternativ til kontant betaling, fx som garanti for betaling af vare, husleje mv. Garantier kan også bruges ved større investeringer, hvor forudbetaling ellers ville være nødvendig, fx ved maskinkøb.

Udenlandske garantier

Garantier, der sikrer din samhandel med udlandet, fx ved import af et parti varer.

Realkreditlån

Realkreditlån

 • Realkreditlån tilpasset din virksomhedens risikoprofil
 • Løbende sparring om din virksomheds realkreditlån
 • Kontakt din erhvervsrådgiver for at få mere information

Sydbank har en række samarbejdspartner indenfor realkreditfinansiering, hvilket betyder, at vi altid er klar til at give dig løbende sparring og vejledning om dit valg af realkreditlån.

Hvordan plejer Sydbank realkreditlån?

Det gør vi fx ved nedkonvertering, hvor man opnår en lavere ydelse ved rentefald. Hvis renten derimod stiger, nedbringer vi restgælden, hvilket kaldes en opkonvertering.

Andre omlægningsmuligheder er fx at minimere renteudgifter ved omlægning til rentetilpasningslån.

Støttemuligheder

Støttemuligheder

 • Du kan gennemføre projekter, der normalt ikke kan finansieres via traditionelle finansieringskilder som bank og realkredit
 • Opnå lån og tilskud på betingelser, som er bedre end hos traditionelle finansieringskilder
 • Få egenkapital eller anden ansvarlig kapital, der kan forbedre virksomhedens kreditværdighed og dermed lånemuligheder
 • Kontakt din erhvervsrådgiver for at få mere at vide om mulighederne

Der findes forskellige former for erhvervsstøtte, der giver dig mulighed for at gennemføre perspektivrige projekter, finansiere virksomhedsoverdragelser og foretage anlægsinvesteringer.

Støtten ydes bl.a. af private fonde, EU, virksomheder, stat og kommune. Du kan opnå støtte til en lang række formål, fx etablering af virksomhed, forskning, energi- og miljøtiltag og eksport. Støtten kan bl.a. ydes som rådgivning, lån eller ansvarlig lånekapital eller en kombination af flere.

Sådan kommer du videre

Du kan læse mere hos fx 

EIF

Finansiering i samarbejde med EIF er en mulighed, hvis du har planer om investeringer med fokus på bæredygtighed, digitalisering eller innovation.

Læs mere om EIF her

EIFO

EIFO hjælper danske virksomheder med kapitaladgang gennem lån, kautioner og egenkapi-tal for at støtte deres vækst og internationalisering.

Læs mere om EIFO her

Generelle pengemarkedssatser

Vi er glade og stolte over at kalde os Danmarks Erhvervsbank

Men vi ved godt, at navnet forpligter. Som landsdækkende fullservice-erhvervsbank skiller vi os bl.a. ud ved:

Fast rådgiver

Virksomhedskunder har én fast rådgiver, som er forankret i lokalmiljøet og kender det lokale erhvervsliv.

Læs mere her

Strategikompasset

Rådgivningsværktøjet giver indsigt i din virksomheds finansielle situation, så du og din rådgiver kan udstikke din virksomheds kurs for de kommende år.

Læs mere her

Sydbank Tyskland

Sydbanks erhvervsbank i Tyskland er en perfekt løsning for alle virksomheder med interesse i Tyskland. Vores rådgivere taler dansk og tysk og er eksperter i det tyske banksystem og erhvervsliv.

Læs mere her