Lån til en ny eller brugt elbil i Sydbank i dag

Som kunde i Sydbank kan du låne til din nye elbil via Sydbanks El-billån med meget fordelagtige vilkår.

I Sydbank kan du låne til din nye elbil via bankens skræddersyede lån til elbiler. Hvis du ønsker at låne til en hybridbil, kan du låne pengene via bankens almindelige billån.

Læs mere om vores alm. billån

Lånet til elbiler har en lav rente, og der er intet krav om udbetaling. Du har samtidig mulighed for at få finansieret en eller to ladebokse med lånet.

Vi har valgt, at vores elbillån er et grønt lån. Det betyder, at finansieringen lever op til de regler, vi har udarbejdet for, hvornår et lån kan kaldes grønt, baseret på internationalt anerkendte standarder. Vælger du at låne pengene til din elbil i Sydbank, er det derfor ikke kun din bil, der er miljørigtig, men også dit billån.

Læs mere om grøn finansiering her

Når du låner penge til en elbil – eller en hvilken som helst anden bil – skal du stille sikkerhed i bilen. Hvis du beslutter dig for at sælge elbilen, inden lånet er betalt ud, skal du indfri elbillånet.

Du kan låne pengene til den nye bil i din bank eller hos bilforhandleren. Her skal du tænke dig godt om, også selvom bilforhandleren måske kan tilbyde dig en hurtig og tilsyneladende billig finansiering.

Banken kender dig og din økonomi, så vi kan hurtigt skræddersy en konkurrencedygtig finansiering, der passer til din økonomi. Du er derfor altid velkommen til at kontakte din rådgiver, hvis du har kig på en elbil. Så kan du høre mere om dine muligheder. Du kan kontakte din rådgiver via Kontakt-funktionen i netbanken eller mobilbanken eller via linket nedenfor.

Kontakt din rådgiver

Hvad er fordelene ved at vælge et grønt elbillån?

Når du låner penge til din nye elbil i Sydbank, får du et konkurrencedygtigt lån til en lav rente, uden krav om udbetaling. Hvis du samtidig har brug for at få finansieret en ladeboks, er det også muligt. Så kan du afdrage din ladeboks på samme vilkår som resten af lånet.

Du skal have din NemKonto i Sydbank for at kunne låne til en elbil på de særligt favorable vilkår.

Sydbank lån til bil og elbil - nemt og overskueligt
 

Nyt El-billån
 • Ingen krav til udbetaling
 • Rente: 3,50 - 4,50%
 • Løbetid: 10 år minus bilens alder
 • Gebyr 2.995 kr.
 • Pant i bilen
 • Medfinansiering af ladestander
 • Krav om fuldt kundeengagement
Nyt billån
 • Udbetaling: min. 10%
 • Rente: 5,55 - 7,55%
 • Løbetid: 10 år minus bilens alder
 • Gebyr 2.995 kr.
 • Pant i bilen
 • Intet krav om kundeengagement
 
Hvad koster et elbillån i Sydbank?

Når du skal låne til en elbil, skal du forholde dig til flere faktorer. I første omgang anbefaler vi, at du undersøger lånets ÅOP.

ÅOP står for årlige omkostninger i procent. Alle omkostninger, der er forbundet med lånet, er inkluderet i ÅOP, som fx oprettelsesomkostninger, renter og afdrag. Derfor kan ÅOP’en give dig et overblik over, hvad det hvert år koster dig at låne i procent.

Du er derfor altid velkommen til at kontakte din rådgiver, hvis du vil vide, hvad ÅOP’en er på et konkret lån. Så kan du sammenligne det med de øvrige finansieringstilbud, inden du beslutter dig. Du kan kontakte din rådgiver via Kontakt-funktionen i netbanken eller mobilbanken, eller via linket nedenfor.

Kontakt din rådgiver

Inden du bestemmer dig for et lån, skal du også overveje, hvor lang løbetiden på lånet skal være, og om og hvor mange penge du ønsker at give i udbetaling. Det har betydning for, hvor mange penge du skal betale af på lånet hver måned, og hvor mange omkostninger der løber på lånet i hele løbetiden.

Elbillånet er med variabel rente – det vil sige, at renten bevæger sig i takt med det aktuelle renteniveau, ligesom fx et forbrugslån eller et variabelt forrentet boliglån. Så jo mere renten stiger, jo flere renter løber der på lånet. Omvendt skal du betale færre renter, hvis renteniveauet falder.

Du kan se de aktuelle rentesatser i bankens renteoversigt. Hvilken rentesats du omfattes af, afhænger blandt andet af dit forretningsomfang i banken.

Se de gældende rentesatser her 

Se udlånsrenter her

Udover renteafgifterne skal du betale omkostningerne til etablering af pant. Det drejer sig om 1,5 % i stempelafgift af pantets størrelse, 1.850 kr. i stempelafgift. Dertil kommer en panthaverdeklaration – prisen på den afhænger af forsikringsselskabet. 

Desuden skal du betale et oprettelsesgebyr på 2.995 kr. – det er en fast pris, uafhængigt af lånets størrelse og løbetid.

Hvem kan optage et grønt billån i Sydbank?

Hvis du ønsker at låne til en elbil via Sydbanks konkurrencedygtige elbillån, skal du have samlet din økonomi i Sydbank, og du skal have din NemKonto i banken.  

Hvis du ikke har samlet din økonomi og har NemKonto i Sydbank, anbefaler vi, at du kontakter os, så vi sammen kan se på, hvordan du bedst muligt kan låne til din nye elbil. Ring til kundeservice på 70 10 78 79 eller kontakt din rådgiver.

Vil du flytte din NemKonto til Sydbank?

Ring til kundeservice på 70 10 78 79 – alle dage kl. 8-20 – også i weekenden.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved lån til elbiler?

Når du skal købe en elbil, er det en god ide at tænke hele din situation igennem. Fx hvor stort jeres lånebehov er. Det afhænger selvfølgelig af, hvilken bil I har brug for, og hvor langt den skal kunne køre på en opladning.

Hvis den skal bruges til lange ture fx på sommerferien, er det måske rart at have en bil, der kan køre mange kilometer, inden næste ladning. Bor I i hus, kunne I måske tænke jer at få installeret en ladeboks, så I kan lade bilen op derhjemme. Hvis det er tilfældet, kan det være en god ide at se på en finansiering, der også omfatter installation af ladeboks. Og har I et sommerhus, vil I måske også gerne have en ladestander der.

Desuden skal I tænke over, om I har andre ønsker end bilen til jeres liv i de kommende år. Både i hverdagen og på den lidt længere bane. Hvor meget skal I sætte af til ferier, gaver og uforudsete udgifter. Overvejer I at købe et sommerhus? Eller en autocamper? Eller har I brug for mere plads i hjemmet? Så skal budgettet også kunne rumme de udgifter.

Kan jeg låne penge til at få sat en ladeboks op derhjemme?

Når du låner til en elbil i Sydbank, har du samtidig mulighed for at finansiere en ladeboks og installationen af den med lånet. Du kan faktisk finansiere to ladebokse til den nye elbil. Det betyder, at både udgiften og installationen ladeboks indgår i det samlede lånebeløb, du udgiften til ladeboksen afdrages som en del af lånet.

Hvordan finder jeg det billigste elbillån?

Når du skal optage et lån til en ny elbil, kan det være svært at vide, hvilket lån du skal vælge.

 For det første skal du tage stilling til, om lånet til din grønne bil også skal være grønt. I Sydbank har vi fx valgt at finansiere vores elbillån skal leve op til de regler, der er udarbejdet for, hvornår et lån må kaldes grønt. Vælger du fx at låne pengene til din elbil i Sydbank, er det ikke kun din bil, der er miljørigtig, men også dit billån.

 Det betyder bl.a., at vi låner ud til aktiviteter, der bidrager til den grønne omstilling. Vores elbillån lever op til de regler, vi har udarbejdet for, hvornår et lån kan kaldes grønt. Læs mere her.

Dernæst skal du se på de samlede udgifter i hele lånets løbetid. Du kan nemlig ikke bare nøjes med at sammenligne rentesatserne, da renten er kun en del af de samlede omkostninger. Du skal også se på, hvad det koster at optage lånet (stiftelsesomkostninger), hvor meget du skal betale for at stille sikkerhed for lånet (typisk pant i bilen), hvor mange penge du evt. vil lægge i udbetaling, og mange øvrige løbende omkostninger der løber på. 

Endelig skal du naturligvis forholde dig til, om du vil låne til elbilen i banken eller fx hos bilforhandleren. I den forbindelse skal du huske på, at bilforhandleren typisk modtager provision, når de formidler et billån.

Hvor meget skal jeg lægge i udbetaling til køb af en elbil?

Som udgangspunkt bestemmer du selv, hvor meget udbetaling du skal lægge, hvis du låner til elbilen med Sydbanks El-billån.

Vælger du alligevel at lægge en udbetaling, skal du låne tilsvarende færre penge. Det kan få betydning for ydelsen, som kan blive lavere ved en højere udbetaling.