Har du brug for en opsparingskonto? 

På denne side finder du en række opsparingsmuligheder i Sydbank

Aktionærkonto

Til dig, der har mindst 5 aktier i Sydbank

Sydbank Fastrente

Til dig, der har mindst 100.000 kr.

Sydbank Plus

Til dig, der ønsker din opsparing samlet ét sted

Det kan du få i rente

Indlånsrenten er den rente, du får for at have pengene stående i banken

Se renterne for indlån her

Forbrugerøkonomens vinkel:
Står dine sparepenge rigtigt?

Lever din kontante opsparing også et alt for passivt liv?

Der var engang, økonomerne fik rynker i panden, fordi vi danskere brugte mere, end vi tjente og dermed måtte låne for at få finansieret vores forbrug. Det fik finanskrisen vendt op og ned på. Den nye normal blev underforbrug og opsparing, og sådan har det været lige siden.

Læs artiklen

Podcast: Noget for pengene
How to opsparing

Alle taler om opsparing, men hvordan får man succes med at få lagt til side? Hør afsnittet "How to opsparing", hvor Zepur giver sit bedste hack til den perfekte opsparing, og Ann forklarer, hvordan man kan holde motivationen.

Hør afsnittet der hvor du lytter til podcast.

Noget for pengene

Vælg den rigtige opsparingskonto

Vælg den rigtige opsparingskonto

Se renterne for indlån her

Sydbank Fastrente

Har du en større opsparing, som du ikke har brug for lige nu? Så kan Sydbank Fastrente være det rette valg for dig. Du skal indbetale 100.000 kr. ved oprettelse og binde pengene i enten 6 eller 12 måneder. Til gengæld får du en attraktiv rente, som din opsparing kan nyde godt af i hele bindingsperioden. Opsparingskontoen er let at oprette, og der er ingen grænse for, hvor mange penge du kan sætte ind. 

Læs mere om Sydbank Fastrente

Sydbank Plus

Hvis du gerne vil have en opsparingskonto med fleksibilitet og plads til enhver opsparing, uanset størrelse, kan Sydbank Plus være løsningen for dig. Med ubegrænsede indskud bestemmer du selv, hvor meget du vil indsætte på kontoen. Renten stiger i takt med, at din opsparing vokser sig større og større. Du behøver ikke at være Sydbank-kunde for at få adgang til Sydbank Plus. 

Læs mere om Sydbank Plus

Aktionærkonto

Ejer du mindst 5 aktier i Sydbank, kan du få en aktionærkonto. Med denne type konto har du fuld adgang og kontrol over kontoen. Du kan indsætte eller hæve penge, overføre til andre konti og endda betale regninger direkte fra kontoen. Du kan med fordel bruge den som en opsparingskonto, hvor du kan indsætte så mange penge, som du vil, så ofte du vil.

Læs mere om Aktionærkonto

Børneopsparing

En børneopsparing kan oprettes af dig, hvis du er forælder, værge, bedste- eller oldeforælder til et eller flere børn i alderen 0-14 år. Du kan max indbetale 6.000 kr. på opsparingskontoen om året, du skal have den i mindst syv år, kan tidligst hæve pengene, når barnet er fyldt 14 år og senest når barnet er fyldt 21 år. Renten er skattefri, indtil du hæver pengene. Hvis du vil, kan du også vælge at investere pengene, og få opsparingen til hurtigere at vokse sig større. 

Læs mere om børneopsparing

Børnebørnskonto

Børnebørnskontoen er en opsparingskonto til børn under 18 år. Den kan oprettes af forældre eller bedsteforældre, men der kan kun oprettes én konto pr. barn. Der er ikke et minimumsbeløb for indskud, men du kan max indbetale 74.100 kr. årligt. Pengene er bundet indtil barnet er fyldt 18 år, men kan bindes længere, hvis det passer bedre. Hvis du gerne vil have opsparingen til at vokse hurtigere, kan du vælge at investere pengene. 

Læs mere om børnebørnskonto

Opsparingskonto

Alle kan få en opsparingskonto, hvor du kan ubegrænset hæve og indbetale, når det passer dig. Der er intet loft på kontoen, så du kan også indsætte alt det, du vil. Det er en fleksibel løsning for dig, der vil indbetale, når det passer dig, og hæve igen, når du får brug for det. Det hele kan nemt gøres via Mobilbanken eller Netbanken. 

Læs mere om opsparingskonto

Halvårskonto

En halvårskonto er til dig, der ikke har brug for at hæve fra din opsparing mere end hvert halve år. Det er også en god løsning til dig, der bedst kan spare op, hvis du ikke kan hæve pengene, og ”låser” dem i en periode. Der er ingen begrænsninger for indskud – du kan indsætte alle de penge, du vil. Derudover får du hurtig og nem adgang til din opsparing via Mobilbanken eller Netbanken. 

Læs mere om Halvårskonto

Etableringskonto

Hvis du gerne vil starte egen virksomhed, kan en etableringskonto måske være noget for dig. Det er en opsparingskonto, som du kan bruge til starte din virksomhed. Du skal indsætte mindst 5.000 kr. på opsparingskontoen om året, og du kan få udbetalt pengene, når du opretter virksomheden eller vente, til din virksomhed fylder 5 år. 

Læs mere om Etabteringskonto

Få hjælp til at investere din opsparing

Hvis du ikke skal bruge pengene fra din opsparing her og nu, eller i den nærmeste fremtid, kan du overveje at investere dem, og på den måde kan du få endnu mere ud af dine penge.

Investering af din opsparing kan være en fordel, hvis du gerne vil have et bedre afkast, end hvis din opsparing står på almindelig opsparingskonto. Det er selvfølgelig ikke uden risiko at investere. Sammen med din rådgiver, lægger i en plan for, hvordan din opsparing skal investeres og hvor stor risiko, du vil løbe. Det vigtigste er, at du kan sove om natten.

Læs mere om dine muligheder for at investere her

Sådan sparer du bedst op

Uanset om du sparer op til noget bestemt, eller du bare har et overskud på din lønkonto hver måned, så er det en god idé at lave en opsparingskonto, hvor du kan samle dine penge. Vil du gerne have ny bil, ud at rejse, renovere dit hus eller måske investere i fremtiden? Dit valg af opsparingskonto og hvordan du bedst sparer op, afhænger af dine behov og hvornår du skal bruge pengene igen.

Opret en opsparingskonto hos Sydbank

Det er en god idé at oprette en specifik konto til din opsparing. Det er det, fordi du på en opsparingskonto får en bedre rente end hvis du har pengene stående på en almindelig konto. Det giver dig også et bedre overblik over, hvor mange penge du har sparet op, så du kan holde styr på, hvor tæt du er på dit mål. Uanset hvad du sparer op til, er der forskellige måder at gøre det på.

I Sydbank har du flere muligheder for at spare op. Hvordan du bedst gør det og hvilke fordele du har brug for at få nå dit mål, kan læse mere om her.

Bliv kontaktet, eller book et møde

Det kan nogle gange være svært at gennemskue, hvilken type af opsparingskonto man skal vælge. Og det forstår vi godt. Hvis du er i tvivl, så tøv ikke med at kontakte os på 70 10 78 79. Vores rådgivere vil gerne hjælpe dig med at vælge den rigtige type konto til din opsparing, så du får mest af dine penge. Du kan også vælge at udfylde formularen nedenfor for at blive ringet op. 

Bliv ringet op

5 sparetips til hverdagen

Synes du, det er svært og lidt uoverskueligt at komme i gang med at spare op? Og er du i tvivl om, hvordan du gør det bedst? Her er fem tips til, hvordan du kan spare mere op i hverdagen:

  • Lav et budget: Find ud af, hvor mange udgifter og indtægter du har. Se om du evt. kan skære ned på dine udgifter, så du har luft til at lægge penge til side hver måned. Lidt er også godt.
  • Sæt automatisk et beløb over på en opsparing hver måned: Lav en fast månedlig overførsel til en opsparingskonto. Det gør det lettere at spare op, uden at du måske lægger mærke til det.
  • Undgå impulskøb: Tænk over, hvordan du bruger dine penge. Hvis du finder noget, du godt kunne tænke dig, så vent lidt med at købe det for at se, om du i virkeligheden har brug for det.
  • Kig efter tilbud: Hold øje med tilbud, når du skal handle ind. På den måde kan du spare penge på dine daglige indkøb.
  • Spar på energiforbruget: Sluk lys og elektronik, når det ikke er i brug.