Er du klar til at investere din opsparing?

Er du i tvivl om, hvor stor en opsparing skal du have for at kunne investere?
Eller hvordan du kommer i gang?

Se svar på ofte stillede spørgsmål om investering

Løber jeg en risiko?

Man løber altid en vis risiko ved at investere. Og i fællesskab ser vi på, hvor stor den skal være. Du kan være meget forsigtig eller lidt mere risikovillig. Derfor finder vi sammen din investeringsprofil, så vi med den rigtige strategi kan minimere din risiko og optimere dit afkast.

Tal med din rådgiver og hør, hvad vi kan gøre for at investere dine penge bedst muligt. Vi spørger bl.a. ind til din økonomi, hvornår du skal bruge dine penge igen, din risikovillighed og din risikoevne, og om hvor store udsving du kan leve med i dit afkast. På baggrund heraf kan vi sammen kan finde frem til netop din investeringsprofil.

Binder jeg mine penge?

Når du vælger at investere, skal du gøre op med dig selv, hvornår du skal bruge dine penge – også kaldet din tidshorisont. Skal du allerede bruge pengene om 3-5 år, eller er der tale om et mindre beløb, bør du være lidt mere forsigtig. Her kan det i de fleste tilfælde bedst betale sig at sætte pengene ind på en almindelig opsparingskonto.

Har du lidt længere snor og skal først bruge pengene om en del år, behøver du ikke at gå med livrem og seler i samme grad.

Aftal et møde med din rådgiver og fortæl, hvornår du har brug for dine penge igen. En tommelfingerregel er, at jo længere tid du binder pengene, jo større chance er der for et højt afkast.

Skal jeg have is i maven?

Nej. Du skal have ro i maven, når du investerer. Derfor stiller vi en masse spørgsmål, der afdækker dine økonomiske forhold og din risikovilje, så vi er helt sikre på, at investeringerne passer til dine ønsker, dine behov og dine valg i livet.

Tal med Sydbank og få gennemgået din investeringsprofil, så du kan sove godt om natten og undgår ubehagelige økonomiske overraskelser. Det er en god idé at gøre dig nogle tanker på forhånd om din risikovillighed. Og om hvor store udsving i dit afkast du kan leve med.

Vær i øvrigt opmærksom på, at din økonomi lige som alt andet ændrer sig over tid. Derfor bør du jævnligt få kigget din investeringsprofil efter i sømmene.

Kan jeg selv følge med?

Nogle foretrækker at holde øje med deres investeringer løbende, mens andre nøjes med at tjekke afkastet en gang imellem.

I Sydbank kan vi tilbyde dig forskellige investeringsprodukter, så du kan vælge det produkt, der passer bedst til dig.

Du kan desuden let holde øje med dine værdipapirer i depotoversigten i Sydbanks NetBank og Mobilbank. Her kan du se en oversigt over alle de depoter, du har i Sydbank.

Hvor mange penge skal jeg have sparet op?

Hvis du overvejer, om investering er noget for dig, men samtidig er i tvivl om, hvor mange penge der skal til, anbefaler vi, at du tager en snak med din rådgiver. Så kan I sammen se på, om du har penge på kontoen (”frie midler”) eller en pensionsopsparing, som du måske kan investere for.

Du behøver ikke vide noget om aktier eller obligationer, inden du går i gang. Inden du kommer i gang med at investere, klæder vi dig nemlig godt på og forklarer dig, hvad aktier, obligationer eller investeringsforeninger betyder for din investering.

Tal med din rådgiver og hør om dine muligheder for at investere og få lagt en investeringsprofil. Du skal kunne undvære dine penge i mindst 3-5 år for at få mest ud af dine investeringer.

Er det svært at investere?

Når man skal investere, kræver det tid, lyst og viden, for at man kan lægge den rette strategi. Har du primært lysten, kan du nemt og trygt overlade det hele til Sydbank.

Vores investeringseksperter kan nemlig fortælle dig, hvordan du får dine penge til at blive til flere – og kan pege på investeringsmuligheder, der passer netop til dig og din økonomi. Du skal hverken have rigtig mange penge eller vide en masse om aktier og obligationer.

Tal med din rådgiver i Sydbank og hør om dine muligheder for at investere.

Hvem skal jeg tale med?

Tal med din rådgiver i Sydbank og hør om dine muligheder for at investere dine penge fornuftigt – og i forhold til hvem du er som person.

Måske har du holdt dig tilbage med at investere, fordi du ikke har overskud til følge med i kurser og mangler rådgivning. Måske vil du gerne investere med ro i maven og kende til din risiko. Måske er du i tvivl om, hvad det koster, og hvor mange penge du skal have til rådighed.

Din rådgiver i Sydbank kan fortælle dig om dine muligheder og finder sammen med vores eksperter den investeringsløsning, som er bedst til dig.