Overvejer du at investere din opsparing? 

På denne side finder du en række investeringsprodukter i Sydbank

Har du en opsparing, som du overvejer at investere?

Lad os hjælpe dig med at komme hurtigt og sikkert i gang.

  • Ingen øvre eller nedre grænse: Størrelsen på din opsparing er ikke afgørende for, om du kan komme i gang med at investere.
  • Du behøver ikke at vide noget om aktier og obligationer: Hvis du bare har lysten til at investere, kan vi klare resten for dig.
  • Bestem selv, hvor meget du vil følge med: Du har hele tiden adgang til din investering via Mobilbanken eller Netbanken, så du løbende kan følge med eller blot tjekke afkastet en gang imellem.
  • Beslut dig for, hvornår du skal bruge pengene igen: Jo længere tid, du binder dine penge, jo større chance er der for et højere afkast.
  • Du skal have ro i maven: det vigtigste for os er, at du har ro i maven, når du investerer. Sammen afdækker vi din risikovillighed.
  • Der er altid en risiko: Når du vælger at investere, er der altid en risiko. I fællesskab kigger vi på, hvor stor den skal være.

Tag fat i din rådgiver og hør om dine muligheder for at komme i gang med at investere. Sammen med vores eksperter finder i den bedste løsning til dig.

Bliv kontaktet

Hvilken investeringsform skal jeg vælge?

Hvis du beslutter dig for at gå i gang med at investere, har vi forskellige investeringsmuligheder, du kan benytte dig af. Alle mulighederne er sikre valg til din opsparing – du skal bare gøre op med din selv, hvordan den skal investeres:

Aktiesparekonto: til dig, der gerne selv vil investere på en enkel måde

Du skal være tryg ved at investere på egen hånd, hvis du vælger en aktiesparekonto. Investering i aktier kan være risikofyldt, så det er en god idé, hvis du først skal bruge pengene om minimum tre år. På den måde bliver du mindre sårbar over for nedture i aktiemarkedet. Pr. 1. januar 2024 blev loftet for indskud på Aktiesparekontoen hævet til 135.900 kr. 

Læs mere om Aktiesparekontoen her

Blandede fonde: til dig uanset størrelsen på din opsparing

Både store og små opsparinger kan være med, når du vælger at investere i blandede fonde. Her kan du vælge mellem fire forskellige. Valget afhænger af, hvor risikovillig du er. Du skal ikke tænke over sammensætningen af din investering – den klarer vores eksperter. De sørger løbende for, at der er den bedste sammensætning af aktier og obligationer, så det passer til din risikoprofil. Du kan trygt og sikkert overlade din opsparing til vores eksperter.

Læs mere om Sydinvest blandede fonde

Sydbanks puljer: til dig med en børne- eller pensionsopsparing

Hvis du har en børne- eller pensionsopsparing, som du ikke selv har lyst til at investere, kan du vælge at få os til det gennem Sydbanks puljer. Her gør vores investeringseksperter arbejdet for dig, du kan hele tiden følge med og dine indbetalinger med investeret med det samme. Du skal investere din opsparing i minimum tre år, før det giver mening at investere dem i Sydbanks puljer.

Du kan vælge mellem 4 forskellige puljer i banken. Der er muligheder til dig, der vil investere med livrem og seler, og til dig, som prioriterer at få et højt afkast og derfor er indstillet på også at opleve perioder med tab.

Her kan du læse mere om Sydbanks 4 puljer

Konservativ Pulje

Balanceret Pulje

Vækstorienteret Pulje

Offensiv Pulje

Beregn omkostningerne for deltagelse i puljerne

Gode grunde til at investere dine penge

At investere sin opsparing kan være en fordel af flere grunde. Selvom en investering altid er forbundet med en risiko, og værdien af den går op og ned, er det alligevel ofte bedre at investere sine penge end at lade dem stå på en almindelig konto. Her er nogle af fordele ved at gå i gang med at investere sin opsparing:

  • Inflation: Priserne på produkter og serviceydelser stiger over tid. Hvis du lader dine penge stå på en almindelig konto, bliver de mindre værd som årene går. 
  • Mulighed for bedre afkast: Dine penge ofte bedre tjent med at blive investeret ift. at blive stående på en konto, da afkastet kan være større end på en opsparingskonto.
  • Tiden arbejder for dig: Jo længere tid, du har din opsparing investeret, jo større chance er der for et højere afkast.

Hvor meget kan jeg investere?

Der er ikke nødvendigvis en øvre eller nedre grænse for hvor meget du kan investere. Du behøver heller ikke vide noget om hverken aktier eller obligationer. Hvis du overvejer at investere din opsparing, men samtidig er i tvivl om, hvor mange penge der skal til, anbefaler vi, at du tager en snak med din rådgiver, så i sammen kan finde den bedste løsning. Vi skal nok klæde dig sikkert og godt på for at komme i gang.

Inden du beslutter dig for at investere, skal du gøre op med dig selv, hvornår du skal bruge pengene igen. Jo længere tid, du binder dine penge, jo større chance er der for et højere afkast. En tommelfingerregel er, at du skal kunne undvære dine penge i 3-5 år for at få mest ud af dine investeringer.

Overvej din risikovillighed 

Du løber altid en risiko ved at investere. Og i fællesskab ser vi på, hvor stor den skal være. Du skal have ro i maven. Du skal føle dig sikker. Derfor stiller vi en masse spørgsmål for af afklare dine økonomiske forhold og risikovillighed, så vi sammen sikrer, at investeringen af din opsparing passer til dine behov. Vi spørger bl.a. ind til din økonomi, hvornår du skal bruge dine penge igen, din risikovillighed, din risikoevne og om hvor store udsving du kan leve med i dit afkast. På baggrund af dine svar kan vi sammen kan finde frem til netop din investeringsprofil. Når vi har fundet den rigtige profil til dig, kan vi med den rigtige strategi minimere din risiko og optimere dit afkast.

Tag fat i din rådgiver og hør, hvad vi kan gøre for at investere dine penge bedst muligt.

Bliv ringet op

 

Følg med i din investering

Nogle foretrækker at holde øje med deres investeringer løbende, mens andre nøjes med at tjekke afkastet en gang imellem. Det afhænger af, hvilken løsning du har valgt til din investering. Investerer du selv, kan du nemt gøre det via Mobilbanken eller Netbanken. Har vores investeringseksperter til at klare det for dig, kan du også følge med i Mobilbanken eller Netbanken. Her får du et godt overblik over dine investeringer og kan følge med i udviklingen i depotoversigten.

Læs mere om Mobilbanken