Sammen om en bæredygtig fremtid

Som en af Danmarks største banker har vi et ansvar for at bidrage positivt til samfundets udvikling, så vi sammen kan være med til at sikre fremtidige generationer en bæredygtig fremtid – det ansvar tager vi alvorligt.

Derfor har området fået et øget strategisk fokus, så Sydbanks bestyrelse nu ifølge bankens politik for bæredygtighed og samfundsansvar er ansvarlig for at godkende målsætninger på bæredygtighedsområdet og påse, at politikken efterleves. I 2021 har Sydbank også tilbudt sine medarbejdere en grundlæggende uddannelse i bæredygtighed. Dette har over 70 pct. af medarbejderne taget imod.

Arbejdet med ny lovgivning fra EU fylder meget. Det gælder særligt taksonomiforordningen, som definerer, hvilke økonomiske aktiviteter der fremadrettet kan kaldes klima- og miljømæssigt bæredygtige. Det er i høj grad også noget, som vil have bankens fokus i 2022.

Sydbank vil også fortsat arbejde på at reducere sin CO₂-udledning. Således tog vi i slutningen af 2021 hul på en udvidet affaldssortering i alle bankens danske afdelinger, og senest er der etableret et solcelleanlæg ved områdehovedkontoret i Esbjerg.

Sydbank er stadig en del af FN’s Global Compact, der indeholder 10 principper om virksomheders samfundsansvar. Sydbank tilsluttede sig i 2020 FN’s 6 principper for ansvarlig bankdrift.

Her på siden kan du læse mere uddybende om, hvad vi gør for at tage vores samfundsansvar alvorligt.

Læs seneste CSR-rapport Læs tidligere CSR-rapporter

Læs ESG Fact Book Læs Påvirkningsanalyse

Find dokumenter relevant for ESG-ratings her

Find information om Sydbank Green Bond Framework her

Du kan også træffe mere bæredygtige valg, når det kommer til din økonomi

I Sydbank vil vi gerne hjælpe dig med at træffe økonomiske valg, der både er bæredygtige for din økonomi og for vores og verdens samfund.

Få et overblik over dine muligheder

Vi skal bruge energien dér, hvor vi kan gøre den største forskel

For Sydbank handler bæredygtighed om at gøre noget, fordi det er det rigtige at gøre, og fordi det naturligt kan integreres i bankens forretning. Vi skal med andre ord fokusere på de samfundsudfordringer, der ligger tættest på vores kerneforretning og primære påvirkningsområder.

Derfor har vi valgt at fokusere på fire områder, hvor vi mener, vi kan gøre en væsentlig forskel: ansvarlig finansiering, ansvarlige investeringer, ansvarlig arbejdsgiver og ansvarligt klimaaftryk.

Seneste nyt

Sydbank gør status over sin CSR-indsats – og sætter nye mål

2021 var året, hvor bæredygtighed for alvor flyttede ind i bestyrelseslokalet i Sydbank, og medarbejderne blev klædt på til dialog om emnet. Alt det og meget mere kan du læse om i Sydbanks nye CSR-rapport, som samler op på sidste års arbejde med bæredygtighed og samfundsansvar.

Læs mere

Sydinvest fond med fornem certificering

Sydbanks samarbejdspartner Sydinvest har netop opnået en fornem certificering. Sydinvests fond, Bæredygtige Aktier, er nu en svanemærket investeringsfond. Svanemærket er blandt verdens skrappeste miljøcertificeringer.

Læs mere

Når jeg kan og vil være topchef, kan og vil andre også

Corona har vist, at når vi står foran en global pandemi, er vi alle lige. Men i dansk erhvervsliv er vi ikke lige: Vi har ikke ligestilling, og vi har lang vej igen, inden vi opnår det. Det Nye Danmark skal blive bedre end det gamle, derfor skal ligestillingen med.

Læs debatindlægget

Sydbank blandt toppen i ny kundeundersøgelse om bæredygtighed

Kunderne i Sydbank er blandt de bankkunder i Danmark, der har den mest positive opfattelse af deres banks indsats for klima og bæredygtighed. Det viser en ny undersøgelse, som Usergap står bag.

Læs mere

Sydbank tilslutter sig FN’s principper for ansvarlig bankdrift

En bæredygtig fremtid kommer ikke af sig selv. Den kræver store forandringer, og store forandringer kræver en fælles indsats. Derfor har Sydbank tilsluttet sig FN’s principper for ansvarlig bankdrift, der skal styrke Sydbanks arbejde med at bidrage til den bæredygtige omstilling.

Læs mere

Nyt energilån til privatkunder

Må vi præsentere Sydbank Energilån – et nyt lån, der skal gøre det attraktivt for vores privatkunder at energirenovere deres bolig og på den måde spare både penge og vigtigst af alt; CO2.

Læs mere