Sammen om en bæredygtig fremtid

Som en af Danmarks største banker har vi et særligt ansvar for at bidrage positivt til samfundets udvikling, så vi sammen kan sikre fremtidige generationer en bæredygtig fremtid – det ansvar, tager vi alvorligt. Derfor har vi valgt at skrue op for vores ambitioner på bæredygtighedsområdet med nye betydningsfulde tilslutninger, tiltag og organisatoriske ændringer.

I 2020 har vi fx opført vores eget solcelleanlæg, der skal hjælpe os med at dække en del af vores eget strømforbrug, og så har vi tilføjet elbiler til vores bilflåde. Derudover har vi tilsluttet os FN's principper for ansvarlig bankdrift og FN's Global Compact – to store tilslutninger, der skal hjælpe os med at integrere bæredygtighed i alle grene af forretningen, og som i høj grad kommer til at præge vores arbejde i 2021.

Her på siden kan du læse mere uddybende om, hvad vi gør for at tage vores samfundsansvar alvorligt.

Læs seneste CSR-rapport Læs tidligere CSR-rapporter

Du kan også træffe mere bæredygtige valg, når det kommer til din økonomi

I Sydbank vil vi gerne hjælpe dig med at træffe økonomiske valg, der både er bæredygtige for din økonomi og for vores og verdens samfund.

Få et overblik over dine muligheder

Vi skal bruge energien dér, hvor vi kan gøre den største forskel

For Sydbank handler bæredygtighed om at gøre noget, fordi det er det rigtige at gøre, og fordi det naturligt kan integreres i bankens forretning. Vi skal med andre ord fokusere på de samfundsudfordringer, der ligger tættest på vores kerneforretning og primære påvirkningsområder.

Derfor har vi valgt at fokusere på fire områder, hvor vi mener, vi kan gøre en væsentlig forskel: ansvarlig finansiering, ansvarlige investeringer, ansvarlig arbejdsgiver og ansvarligt klimaaftryk.

Seneste nyt

Sydinvest fond med fornem certificering

Sydbanks samarbejdspartner Sydinvest har netop opnået en fornem certificering. Sydinvests fond, Bæredygtige Aktier, er nu en svanemærket investeringsfond. Svanemærket er blandt verdens skrappeste miljøcertificeringer.

Læs mere

Når jeg kan og vil være topchef, kan og vil andre også

Corona har vist, at når vi står foran en global pandemi, er vi alle lige. Men i dansk erhvervsliv er vi ikke lige: Vi har ikke ligestilling, og vi har lang vej igen, inden vi opnår det. Det Nye Danmark skal blive bedre end det gamle, derfor skal ligestillingen med.

Læs debatindlægget

Sydbank blandt toppen i ny kundeundersøgelse om bæredygtighed

Kunderne i Sydbank er blandt de bankkunder i Danmark, der har den mest positive opfattelse af deres banks indsats for klima og bæredygtighed. Det viser en ny undersøgelse, som Usergap står bag.

Læs mere

Sydbank tilslutter sig FN’s principper for ansvarlig bankdrift

En bæredygtig fremtid kommer ikke af sig selv. Den kræver store forandringer, og store forandringer kræver en fælles indsats. Derfor har Sydbank tilsluttet sig FN’s principper for ansvarlig bankdrift, der skal styrke Sydbanks arbejde med at bidrage til den bæredygtige omstilling.

Læs mere

Nyt energilån til privatkunder

Må vi præsentere Sydbank Energilån – et nyt lån, der skal gøre det attraktivt for vores privatkunder at energirenovere deres bolig og på den måde spare både penge og vigtigst af alt; CO2.

Læs mere