Gode råd om kort og valuta, inden du tager på sommerferie

Når du tager på ferie, er det vigtigt, at du har styr på dine betalingsmidler og på din rejseforsikring. Læs videre og se, hvad du især skal være opmærksom på.

Tag to kort med på rejsen

Vi anbefaler, at du tager to kort med på rejsen. Så risikerer du ikke at stå uden betalingskort, hvis du mister det, eller det bliver ødelagt.

Du kan hurtigt og let bestille et ekstra betalingskort. Det kan du gøre via vores online kortbestiller på sydbank.dk, hos din rådgiver eller hos Kundeservice på 70 10 78 79 – alle dage mellem 8 og 20.

Bestil kort

Hold øje med dit korts forbrugsgrænser

Skal du bruge mange penge på kort tid, fx i den måned, hvor du holder sommerferie, kan du risikere at blive begrænset af dit korts hæve- og forbrugsgrænser.

Fx har Visa-delen på Visa/Dankort et hæveloft på 25.000 kr. pr. løbende 30 dage. Det lyder måske umiddelbart af meget, men hvis du betaler både transport, overnatning og forbrug med kortet, kan det hurtigt løbe op i en sommermåned.

Du skal samtidig være opmærksom på, at hvis du betaler med Apple Pay eller Google Pay, bliver pengene trukket fra hhv. Visa- eller Mastercard-delen af Visa/Dankort eller Mastercard Dankort.

Har du Visa/Dankort, og ønsker du højere forbrugsgrænser inden ferien, så anbefaler vi, at du udskifter det med et Mastercard Debit eller Mastercard Dankort, hvor du kan bruge op til 200.000 kr. om måneden.

Læs mere om Mastercard Dankort her

Læs mere om kort og forbrugsgrænser her

Billeje – betaling med kreditkort

Du skal være opmærksom på, at mange biludlejningsvirksomheder ikke tager imod betaling for billeje med debitkort – kun med kreditkort*. Hvis du skal leje bil på ferien, anbefaler vi derfor, at du medbringer både et kreditkort – fx et Sydbank Mastercard Credit – og et debitkort (fx et Mastercard Debit eller Mastercard Dankort).

*Kræver kreditgodkendelse

Spær dit kort, hvis uheldet er ude 

Du kan spærre dit kort døgnet rundt i Netbanken og Mobilbanken. Det kan du gøre under de enkelte kort.  Alternativt kan du spærre med et telefonopkald.

Læs mere om spærring af kort

Glem ikke rejseforsikringen

Drømmer du om ferie i den sydeuropæiske varme? Eller pakker du bilen og kører ud i det blå? Ligegyldig hvor du rejser hen, kan du trygt tage af sted med din rejseforsikring med dit Sydbank Mastercard.

Forsikringen, der er tilknyttet bankens Mastercard, træder nemlig allerede i kraft ved bestillingen, og du er også dækket, selvom rejsen ikke er betalt med kortet.

Du kan vælge mellem rejseforsikringer på flere forskellige niveauer. Afhængigt af hvilken korttype du vælger, dækker forsikringen bl.a. sygdom og lægeudgifter, hjemkaldelse, hjemtransport, afbestilling og erstatningsrejse.

Læs mere om forsikringen til Sydbank Mastercard

Skal dit barn rejse alene til udlandet?

Hvis dit barn skal på ferie i udlandet med en kammerat eller bedsteforældrene, så husk at tjekke, om jeres rejseforsikring dækker. Gør den ikke det, kan dit barn sammen med Mastercard Ung Debit få en god rejseforsikring, tilpasset unge. Kortet kan udstedes til unge over 13 år.

Læs mere om forsikringen til unge med Mastercard Debit  

Husk det blå EU-sygesikringskort

Hvis turen går til et land indenfor EU- og EØS-lande og Schweiz, skal du medbringe det blå EU-sygesikringskort.  Også selvom du har tegnet en rejseforsikring.

Er sygesikringskortet udløbet, er der heldigvis hjælp at hente. Når du søger om det blå EU-sygesikringskort på borger.dk, får du automatisk sendt et midlertidigt bevis til din e-Boks. Det kan du bruge på ferien, hvis du får behov for lægehjælp.

Læs mere om det blå EU-sygesikringskort på Borgerservice

Bestil valuta i god tid

Selvom du tager to kort med på rejsen, anbefaler vi også, at du tager lokal valuta med. Så kan du betale i butikker, på markeder eller i cafeer og restauranter, der måske ikke tager imod kort. 

Euro i alle Sydbanks pengeautomater

Du kan købe og sælge euro i alle Sydbanks pengeautomater.

Find den nærmeste Sydbank-automat på sydbank.dk/atm 

Bestilling af anden valuta end euro

Har du brug for anden valuta end euro, kan du bestille på sydbank.dk/valuta. Du vælger selv, i hvilken filial du ønsker at hente valutaen. Du kan også bestille valuta på 70 10 78 79.

Vær opmærksom på, at leveringstiden er op til 14 dage.

Bestil valuta

Du skal kun veksle de penge, du har brug for

Vi anbefaler, at du ikke bestiller mere valuta, end du har brug for. Vi tilbagekøber nemlig kun eurosedler via bankens pengeautomater. Har du anden form for valuta i overskud, kan du kun veksle din valuta via et vekselbureau. 

Medbring i stedet to betalingskort, så er du godt dækket ind. Du kan læse mere om veksling under de enkelte valutaer.

Se mere om valuta her

Det er ikke nemt at veksle danske kroner i udlandet

Da du kun kan bruge danske kroner meget få steder i udlandet, anbefaler vi ikke, at du medbringer danske kroner på ferien, da det kan være svært at få pengene vekslet til den lokale valuta. I stedet anbefaler vi, at du medbringer et beløb i den udenlandske valuta samt to kort. Sammen med Apple Pay eller Google Pay er du dækket godt ind på ferien. 

Læs mere om en konkret valuta her


Næste artikel