Har du fået penge tilbage i skat? Så se her

Foto: Skattestyrelsen

Er du en af de omkring 3,8 millioner heldige danskere, der har fået penge tilbage i skat i år? 

Her råder Sydbanks forbrugerøkonom, Ann Lehmann Erichsen, dig til lige at stoppe op.

Hendes bedste råd er, at du med det samme flytter beløbet over på din opsparing. Så går pengene nemlig ikke bare ind i hverdagsforbruget.

Herefter kan du så overveje at øremærke dem – og her er lidt inspiration:

  • Er du blandt de 22 pct af danskerne, der ikke har en økonomisk nødopsparing til uforudset udgifter, så begynd dér. En grov tommelfingerregel siger, at man skal have stående, hvad der svarer til mindst en måneds indkomst efter skat. 
  • Har du ikke allerede en opsparing til sommerferien, kan det være en idé at oprette en separat ferieopsparing. Det er gratis at oprette ekstra konti, og vi har vist alle oplevet, at ferien blev dyrere, end vi regnede med.
  • Står du ikke og har brug for pengene lige her og nu, så overvej at investere dem. Det giver historisk set et højere afkast end almindelige opsparingskonti. Kontakt din rådgiver for råd til, hvordan de bedst placeres ud fra din økonomiske situation.

PS: Når du alligevel er i gang med at se på, hvor en ekstra portion penge skal placeres, så bliv hængende lidt længere ved dine egne tal og tjek, om der er flere steder i budgettet over de faste udgifter, hvor du kan ’rydde op’ og hente penge til opsparing eller andet forbrug.


Næste artikel