Sydbank Mastercard Ung Debit – med mulighed for eget design

  • Debitkort med mulighed for tilkøb af en god og billig rejseforsikring
  • Kan fås med eget design
  • Pris: 0 kr. uden rejseforsikring og 345 kr. med rejseforsikring pr. år
  • Kontaktløs funktion

Mastercard Ung Debit er et betalingskort for de 13-29-årige, som kan bruges både i Danmark og udlandet. Kortet har saldokontrol, hvilket vil sige, at du ikke kan hæve mere, end der står på kontoen, og du undgår dermed dyre overtræk.

Du kan hæve op til 100.000 kr. pr. løbende 30 dage, og derfor kan det også være et godt supplement til fx et Visa/Dankort*, når du er ude at rejse.

Når du opholder dig i et EU-land, der har euro som valuta, kan du gratis hæve euro i pengeautomaten med dit Mastercard Ung Debit. Den udenlandske bank kan dog opkræve et gebyr ved brug af automaten.

Vil du selv bestemme, hvordan kortet skal se ud, kan du bestille det med eget design.

Dit Mastercard har kontaktløs funktion, så du kan betale med kortet, uden at det skal i betalingsterminalen.

Spørgsmål og svar til din rejseforsikring via Sydbank Mastercard

* Visa/Dankort bliver gradvist udfaset som betalingskort i Sydbank. Til gengæld tilbyder vi et nyt og opgraderet kort: Mastercard Dankort. Du kan læse mere om ændringen og Mastercard Dankort på sydbank.dk/nytkort.

Tilknyttede forsikringer
Rejseforsikring

Kortet kan fås inkl. en rigtig god rejseforsikring. Det er ikke et krav, at rejsen skal være betalt med dit Mastercard, for at forsikringen dækker.

Forsikringen dækker bl.a. lægebehandling og hjemtransport. Og forsvinder din bagage på rejsen, kan du fx få tabet dækket økonomisk. Du kan også få kompensation, hvis dit fly eller din bagage er forsinket. Bliver nødt til at aflyse din rejse, festival eller koncert-tur på grund af sygdom eller lignende, kan du også få dine penge tilbage.

Forsikringsbetingelser

Ny pandemidækning på din rejseforsikring

Rejseforsikringen i tilknytning til Sydbanks Mastercard er nu blevet udvidet med en ny pandemidækning. Fremover er du derfor sikret dækning til bl.a. behandlingsudgifter, afbestilling eller udgifter til førtidig hjemrejse ved rejser til et land, der er ramt af en pandemi – også selvom Udenrigsministeriet fraråder indrejse i landet. Den nye dækning får ingen betydning for prisen på din forsikring.

Udvidelsen er allerede trådt i kraft, så du er dækket på både nuværende og fremtidige rejser.

Epidemi tillæg
Pandemic extension

Forsikringskort til rejsen

Udfyld kortet med dit fulde navn.

Print siden, klip kortet ud og læg det f.eks. i din pung. Så har du altid de nyttige kontaktoplysninger lige ved hånden.

Hent forsikringskort til rejsen her

Rejsecertifikat

I nogle lande, fx Rusland og Cuba, kræves det ved indrejse, at du kan forevise et certifikat, som bekræfter, at du har en rejseforsikring. Du skal også i forbindelse med skirejser til Italien kunne forevise et ansvars certifikat.

Du skal kontakte Alm. Brand Forsikring på tlf. 35 47 49 40 .

De kan hjælpe med udstedelsen af et certifikat.

Dækningsoversigter

Her kan du se dækningsoversigterne for rejseforsikringerne, der er tilknyttet de forskellige typer Sydbank Mastercard på dansk:

Dækningsoversigt for Sydbank Mastercard Ung Debit

Tillægspakker

Tillægspakker er kun mulige, såfremt man har et Mastercard med tilknyttet rejseforsikring

Tillægsforsikring

Skal du væk i mere end de dækkede dage, eller er der tale om en meget dyr rejse, kan det være en fordel at købe en tillægsforsikring.

Rejseforsikringen gælder kun på rejser, der varer i maks. 60 dage. Skal du være væk i længere tid, eller er der tale om en meget dyr rejse, har du mulighed for at købe en tillægsforsikring.

Læs mere om tillægsforsikring

Har du brug for højere forsikringssum på afbestillingsrejse?

Har du brug for at forhøje din forsikringssum på din afbestillingsforsikring, kan du købe en højere forsikringssum her.

Læs mere om tillægsforsikring

Har du brug for højere forsikringssum på erstatningsrejse?

Har du brug for at forhøje din forsikringssum på din afbestillingsforsikring, kan du købe en højere forsikringssum her. 

Læs mere om tillægsforsikring

Hvornår træder rejseforsikringen i kraft?

Rejseforsikringen dækker fra det tidspunkt, du forlader din bopæl for at foretage en privat rejse udenfor bopælslandet. Rejseforsikringen dækker i kortets gyldighedsperiode – dog tidligst fra det tidspunkt, bestillingen af dit Sydbank Mastercard er registreret.

Øvrigt

I samarbejde med Alm. Brand Forsikring A/S, Midtermolen 7, 2100 København Ø, tilbyder Sydbank rejseforsikringsdækninger i tilknytning til Sydbank Mastercard.
Rejseforsikringen er omfattet af Statens Garantifond Ordning.

Bagageproblemer

Tyveri af bagage:

Få skaden dokumenteret ved en politirapport og indsend denne til Alm. Brand Forsikring sammen med en udfyldt skadeanmeldelse.

Beskadigelse af bagage:

Få skaden dokumenteret ved en PIR (Property Irregularity Report) fra luftfartsselskabet eller transportøren og indsend denne til Alm. Brand Forsikring sammen med en udfyldt skadeanmeldelse.

Bagageforsinkelse - erstatningskøb

Bemærk! Erstatningskøb skal altid ses i relation til den tid bagagen var forsinket og kan kun vedrøre livsnødvendig medicin, rimelige og nødvendige beklædningsgenstande, toiletartikler og lignende.

Få skaden dokumenteret ved en PIR (Property Irregularity Report) fra luftfartsselskabet eller transportøren og indsend denne til Alm. Brand Forsikring sammen med en udfyldt skadeanmeldelse.

Skadeanmeldelse

Sygdom på ferien, medicinsk forhåndsvurdering og det blå EU-kort

Du skal altid kontakte Rejsehjælp ved indlæggelse over 3 dage og ved transport eller sygeledsagelse og tilkald. Undlader du dette, er erstatningen begrænset til det beløb, det ville have kostet hvis Rejsehjælp havde været involveret

Hvis du er kommet hjem, og har regninger som du ønsker refunderet, skal du sende disse til Alm. Brand Forsikring sammen med en udfyldt skadeanmeldelse.

Skadeanmeldelse

Hvis du er kronisk eller alvorligt syg, skal du i nogle tilfælde have en medicinsk forhåndsvurdering, før du rejser. Kontakt Alm. Brand Forsikring via sos.eu og vælg ”Medicinsk forhåndsvurdering”.

Du er ikke længere dækket af det gule sundhedskort, når du rejser i udlandet. I stedet skal du sørge for at have det blå EU-kort med, som dækker dig på lige vilkår med borgerne i de enkelte lande. Det blå EU-kort dækker dog kun lægebehandling på ferierejser i EU eller i Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz. Derfor er det vigtigt med en rejseforsikring, især hvis du rejser uden for EU.

Læs mere her

Hæve- og forbrugsgrænser
Hævning/forbrug Maksimumbeløb
Kontante hævninger pr. dag 5.000 kr.
Samlet forbrug i forretninger inkl. kontante hævninger pr. dag 30.000 kr.
Samlet forbrug i forretninger inkl. kontante hævninger pr. løbende 30 dage 100.000 kr.
Brug af kontaktløs funktion

De kontaktløse Mastercard har en chip, der gør det muligt at betale med kortet, uden at det skal i betalingsterminalen. Det gør betalingen hurtigere og mere smidig – og ved beløb under 350 kr. behøver du ikke engang at taste koden.

Sådan virker den kontaktløse teknologi

Dit Mastercard har en indbygget chip med en antenne, der kan sende transaktionen trådløst på en kort afstand, så du kan betale med kortet uden at røre ved betalingsterminalen.
Når du hører en bip-tone og ser en lampe lyse, er betalingen gennemført. Kortet kan selvfølgelig også bruges i terminaler, som ikke har mulighed for kontaktløs betaling.

Husk at aktivere den kontaktløse chip

Du aktiverer den kontaktløse chip ved at sætte kortet i en kortterminal som et almindeligt betalingskort. Herefter kan kortet også bruges til en kontaktløs betaling. Du kan selvfølgelig også betale ved at sætte kortet i betalingsterminalen.

Sådan betaler du kontaktløst med dit nye kort:
Beløb under 350 kr.

Trin 1
Kontroller beløbet på betalingsterminalens display.

Trin 2
Hold dit Mastercard op foran symbolet på
terminalen.

Trin 3
Når du hører en bip-tone og ser lampen lyse, er betalingen gennemført.

Beløb over 350 kr.

Trin 1
Kontroller beløbet på betalingsterminalens display.

Trin 2
Hold dit MasterCard op foran symbolet på terminalen.

Trin 3
Tast din pinkode og tryk ”Godkend”.

Trin 4
Når du hører en bip-tone og ser lampen lyse, er betalingen gennemført.

Fordele ved kontaktløs betaling
Det er nemt

Kontaktløs betaling er nem. Hold kortet op foran betalingsterminalen, vent på et bip og se lampen lyse. Så er betalinger under 200 kr. gennemført. Ved betalinger over 350 kr. skal du som sædvanlig taste din pinkode.

Det er hurtigt

Med kontaktløs betaling kan du købe ind hurtigere. Takket være ny teknologi sker betalingen næsten øjeblikkeligt. Køber du for under 350 kr. sparer du også tid ved ikke at skulle bruge pinkode.

Det er sikkert

Du behøver ikke at give kortet til ekspedienten og har dermed den fulde kontrol under hele betalingen. Kortet kan kun registrere betalingen én gang – så du kan ikke komme til at betale for samme vare to gange.

Regler og vilkår
Priser
Årligt kortgebyr

Årligt kortgebyr for kort uden rejseforsikring: 0 kr.
Årligt kortgebyr for kort med rejseforsikring: 345 kr.

Brug i Danmark

I Sydbanks pengeautomater: Gratis
I andre pengeautomater: 8 kr. (dog gratis for kort til Startjobkonto og Ung Privat)
Som betalingskort: Typisk 0 kr.

Brug i udlandet

I euro som hævekort i EU-land: 8 kr. pr. hævning
Øvrig som hævekort: 1,5% pr. hævning, min. 40 kr.
Som betalingskort: 0 kr.

Se alle priser for kort

Hak i siden af kortet

Nye kort lever op til EU’s krav om tilgængelighed for produkter og tjenester for personer med handicap.

Kortet er derfor produceret med et lille indhak i siden, et såkaldt ”blind notch”, så man kan mærke, om det er et debit- eller kreditkort.

Har kortet et buet hak, er der tale om et debitkort, og har det et firkantet hak, er det et kreditkort. Det er en fælles standard for de største kortudbydere i EU.

Ændringen af bankens kort sker løbende.


Eksempel på kort med hak i siden

Vælg lokal valuta, når du betaler med kort

Vi anbefaler, at du vælger at betale i den lokale valuta, når du betaler med kort i udlandet.

Læs mere

Medbring mindst to kort på rejsen

Hav altid mindst to betalingskort med, når du rejser, hvis dit kort skulle blive beskadiget, spærret eller stjålet. Og herudover kan du også hæve mere.

Se, hvilke kort du kan få