Når du er i udlandet og betaler med Visa/Dankort* eller Mastercard, kan nogle butikker modtage betalingen i danske kroner.

Hvis en udenlandsk butik ikke tilbyder dig at betale i danske kroner, vil du automatisk blive opkrævet i den lokale valuta. Omregningen til danske kroner sker til valutakursen samme bankdag, som transaktionen gennemføres i Nets. Vær opmærksom på, at valutakurserne ændres løbende og uden varsel. Du kan se de aktuelle kurser på www.nets.eu.

Det er dit valg

Det er dit valg, om du vil betale i danske kroner eller lokal valuta, og butikken har pligt til at respektere dit valg.
Du skal ved betaling i en udenlandsk butik altid huske at holde øje med, om din betaling kan ske i danske kroner eller lokal valuta. Det er nemlig dit ansvar at vælge den rigtige valuta, selvom butikken glemmer at oplyse dig om dine valgmuligheder.

Vi anbefaler

Ønsker du den laveste kurs, skal du vælge at betale i den lokale valuta. Betaler du i danske kroner i butikken, får du en omregningskurs, som typisk er dårligere end den, du vil opnå ved betaling i lokal valuta.

Tjek afregningsnotaen, hvis du betaler i danske kroner

Hvis du foretrækker at betale i danske kroner, skal du tjekke, om din afregningsnota viser:

  • Beløbet i den lokale valuta, inklusive valutasymbol.
  • Valutakursen, tillæg til kursen ('mark-up') og kommission
  • Beløb omregnet til danske kroner, inklusive valutasymbol
  • Tekst, der dokumenterer, at du har foretaget et frivilligt valg af valuta

* Visa/Dankort bliver gradvist udfaset som betalingskort i Sydbank. Til gengæld tilbyder vi et nyt og opgraderet kort: Mastercard Dankort. Du kan læse mere om ændringen og Mastercard Dankort på sydbank.dk/nytkort