Mastercard Dankort Private Banking

Mastercard Dankort Private Banking

 • Du kan bruge kortet i både Danmark og i udlandet
 • Stor sikkerhed ved nethandel
 • Kontaktløs betaling
 • Fås med eller uden eget kortdesign

Mastercard Dankort er både et Dankort og et Mastercard. Det svarer til det gamle Visa/Dankort – men sikkerheden er øget, og så er der en række nye, smarte funktioner på vej.  

Ét kort til hele verden

Mastercard Dankort er et nyt, fleksibelt betalingskort, du kan bruge over hele verden. Du kan betale med det i butikker og på restauranter, hæve penge og handle på nettet, og du kan selvfølgelig også koble kortet til mobilbetaling, som fx Apple Pay. Når du bruger kortet herhjemme, betaler du som udgangspunkt med Dankort, og i udlandet kan du bruge kortet i alle de butikker, som tager imod Mastercard.

Det nye Mastercard Dankort er ligesom Dankortet et klassisk hævekort, hvor dine indkøb bliver trukket med det samme fra din konto.

Mastercard Private Banking

Mastercard Private Banking

 • Inkl. omfattende rejseforsikring, prissikringsdækning, 3 års ekstra reklamationsret på elektronik og op til 90 dages købsforsikring, hvis din købte vare går i stykker eller bliver stjålet
 • Adgang til VIP-lounges i lufthavne*** med din Priority app på mobilen
 • Concierge Service, der kan hjælpe dig med at opfylde dine ønsker og gøre dit liv nemmere

Sydbank Mastercard Private Banking er et eksklusivt kort, der – udover en rentefri kredit på et aftalt beløb i op til 45 dage – giver dig adgang til en lang række fordele og en omfattende rejseforsikring.

Du har mulighed for at få et ekstra kort af samme type – et familiekort – til din ægtefælle eller samlever.

Nye kort udstedes med kontaktløs funktion, så du kan betale med kortet, uden at det skal i betalingsterminalen.

Se brochure om kortet her 

I detaljer…

Rejseforsikring

Hvordan dækker din forsikring, hvis dit fly bliver aflyst pga. strejke?

Hvis dit fly bliver aflyst på grund af strejke, dækker rejseforsikringen på dit Sydbank Mastercard desværre ikke, hverken ekstraudgifter eller tabte udgifter. Her må vi i stedet henvise til flyselskabet eller rejseselskabet.

Flyselskabet eller rejseselskabet er forpligtet til at hjælpe dig med ekstraudgifter. Og her er du som flypassager heldigvis ret godt beskyttet af europæisk lovgivning. Ifølge lovgivningen skal flyselskaberne hjælpe kunderne med både en ny flybillet samt kost og logi, indtil de kan komme videre på deres rejse.

Muligheden for indsigelse

Hvis din flyafgang aflyses, og flyselskabet ikke kan give dog en ny flyafgang, vil det være muligt at lave indsigelse på hhv. Visa og Mastercard, da ”varen ej er modtaget”.

Læs mere om indsigelser

Dækning ifm. Covid-19

Kortet er inkl. en udvidet rejseforsikring, der bl.a. dækker for sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, hjemkaldelse, afbestilling, bagageforsinkelse, flyforsinkelse, ulykker på rejsen og selvrisiko ved leje af bil på rejser i hele verden i op til 90 dage. Og din rejseforsikring dækker, uanset om rejsen er betalt med kortet eller ej. Forsikringen dækker også ved rejser i Danmark ved bl.a. afbestilling, erstatningsrejse, krisehjælp, ekstra rejseomkostninger samt koncert- og kulturevents 

På fælles rejser er din samlever også dækket af forsikringen. Hjemmeboende børn op til 24 år er også dækket af forsikringen, både på rejser med eller uden kortholder, og børnebørn under 24 år er dækket på rejser med kortholder.

På rejser uden dig som kortholder skal din samlever have et familiekort, og udeboende børn over 13 skal have deres eget Mastercard Ung Debit med forsikring for at være dækket. 

Se dækningsoversigten for rejseforsikringen

Forsikringsbetingelser for Sydbank Mastercard Private Banking

Har du yderligere spørgsmål til dækningsoversigten, så tag kontakt Sydbanks Kortservice på 44 232 232.

Hvis du er kronisk eller alvorligt syg, skal du i nogle tilfælde have en medicinsk forhåndsvurdering, før du rejser. Ring til Topdanmark på 44 74 70 95.

Blanket til bestilling af forsikringscertifikat

Anmeld en skade 

Dækning ifm. Covid-19 - læs mere her

Øvrige forsikringer

Udvidet reklamationsret

Sammen med dit kort får du en forsikring, der giver dig 3 års ekstra reklamationsret (ud over den sædvanlige reklamationsret på to år i henhold til købeloven) på fx computere, hårde hvidevarer og fjernsyn. Det gælder dog kun varer, som koster over 1.000 kr., er købt i Danmark og er betalt med dit Sydbank Mastercard Private Banking.

Skadesblanket, Udvidet reklamationsret

Købsforsikring

Du er også dækket mod hændelige uheld samt tyveri af din netop købte vare i op til 90 dage fra købsdatoen. Hvis fx hanken på en taske går i stykker, og tasken falder på jorden, så den nye vase i tasken går i stykker, eller hvis den nyindkøbte fladskærm falder ned fra væggen, så dækker forsikringen på dit Sydbank Mastercard Private Banking.

Skadesblanket, købsforsikring

Prissikring

Med prissikringsdækningen undgår du ærgrelsen ved at opdage, at du kunne have fået en vare identisk til den netop købte til en billigere pris et andet sted. Med dit Sydbank Mastercard Private Banking får du nemlig udbetalt den difference, der overstiger 250 kr.

Skadesblanket, prissikring

Forsikring, der hjælper ved identitetstyveri

Bliver du udsat for identitetstyveri, dækker forsikringen advokathjælp og tabt arbejdsfortjeneste i følgende tilfælde:

   • Hvis den stjålne ID anvendes til online betalingstransaktioner eller til betaling med forfalskede hæve- eller betalingskort
   • Hvis den stjålne ID anvendes til betaling med check eller betalingskort
   • Hvis den stjålne ID anvendes til optagelse af lån, opnåelse af lån og kredit mv.

Anmeld skade

Skadesblanket, identitetstyveri

Forsikringsbetingelser for Købsforsikring/Prisgaranti/Udvidet reklamationsret

Fordelsprogram

Priority Pass

Sammen med dit Mastercard Private Banking får du et Priority Pass, der giver adgang til mere end 1.300 VIP-lounges i lufthavne verden over.Med Priority Pass har du i alt 10 gratis loungebesøg om året – evt. med en ledsager (modregnes i det samlede antal besøg). Når dit kort fornyes, får du automatisk adgang til 10 nye besøg. 

Læs mere om Priority Pass her - indtast kortnummer fra dit Priority Pass-kort som password

Med Priority Pass kortet på din mobil kan du hurtigt finde de lounges, du har adgang til, uanset hvor du er i verden.

Sådan gør du:

Aktiver din Priority Pass konto her

Hent en gratis Priority Pass app i App Store eller Google Play.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Så er der god hjælp og support at finde her

Rabat på billeje hos Hertz

Hos Hertz kan du i det meste af verden få rabat, hvis du lejer din bil med dit Mastercard Private Banking.

Læs mere om billeje hos Hertz

Rabat på billeje hos Avis

Hos Avis kan du få 10 % rabat på billeje i Danmark og Europa, og udenfor Europa er der også mulighed for at få specialpriser. For at opnå rabat skal du være tilmeldt hos Avis, hvorefter du modtager dit personlige Avis Wizard Card med dit Avis Wizard nummer. Dermed er dine personlige informationer registreret hos Avis én gang for alle, så du kun skal oplyse dit Avis Wizard nummer, når du reserverer en bil.

Når du følger linket nedenfor skal du i boksen, ”Join Avis Preferred”, logge ind ved at taste dine oplysninger + dit password, som er Mastercard.

Bestil Avis Wizard Card til Sydbank Mastercard

Læs mere om billeje hos Avis

Parkeringsordning med mobilbetaling

Med dit Sydbank Mastercard kan du betale parkering via din mobiltelefon på alle udendørs P-pladser på Sjælland og Fyn, i Århus, Randers, Silkeborg og Skagen og hos de private P-selskaber Europark, ParkZone A/S og Q-park over hele landet. Kan du ikke nå tilbage til bilen, før p-billetten udløber, kan du nemt forlænge tiden via mobilen, så du undgår bøder. Du har også mulighed for at få en sms, når tiden snart udløber. Du vil altid kun betale for den tid, hvor du har parkeret. Så skulle du komme tilbage til bilen før forventet, kan du standse parkeringsbetalingen.

Læs mere og tilmeld dig ordningen her  

24-timers Concierge Service

Dit Mastercard Private Banking giver adgang til Concierge Service, som døgnet rundt er klar til at hjælpe dig med at booke teater- eller koncertbilletter, bestille bord på restauranter eller sende blomster på bryllupsdagen. Du kan også få særlige tilbud, hvis du tilmelder dig deres nyhedsbrev med kodeordet, som du har modtaget med posten.

Kontakt Concierge Service på +45 70 70 25 52 eller sydbank@conciergeservice.net

24-timers Kortservice

Har du spørgsmål til spærring, kortregler eller brug af kortet, kan du kontakte Kortservice på
+45 70 70 25 52.

Tillægsforsikring

Skal du væk i mere end de dækkede dage, eller er der tale om en meget dyr rejse, kan det være en fordel at købe en tillægsforsikring. 

Læs mere om tillægsforsikring

Har du brug for højere forsikringssum på afbestillingsrejse?

Har du brug for at forhøje din forsikringssum på din afbestillingsforsikring, kan du købe en højere forsikringssum her.

Læs mere om tillægsforsikring

Har du brug for højere forsikringssum på erstatningsrejse?

Har du brug for at forhøje din forsikringssum på din afbestillingsforsikring, kan du købe en højere forsikringssum her.

Læs mere om tillægsforsikring

Følg og stop forbruget

I NetBanken kan du løbende følge med i, hvor meget der er brugt på dit Sydbank Mastercard Private Banking. Du kan også selv sætte en stopper for yderligere forbrug, så kortet ikke kan anvendes, indtil du genåbner det.

Hver gang du bruger kortet i udlandet eller på udenlandske webshops, vil du få en sms fra banken med oplysninger om dit køb. På den måde vil du hurtigt opdage, hvis dit kort eller dine kortoplysninger bliver misbrugt af kriminelle i udlandet. Servicen er gratis, men kræver, at vi kender dit mobilnummer. Du kan enten selv notere dit mobilnummer i NetBanken under ”Administration” eller oplyse det til vores Kundeservice på tlf. 70 10 78 79.

Brug af kontaktløs funktion

Sådan virker den kontaktløse teknologi

Dit Mastercard har en indbygget chip med en antenne, der kan sende transaktionen trådløst på en kort afstand, så du kan betale med kortet uden at røre ved terminalen. Når du hører en bip-tone og ser en lampe lyse, er betalingen gennemført. Kortet kan selvfølgelig også bruges på almindelig vis i betalingsterminaler, som ikke har mulighed for kontaktløs betaling.

Husk at aktivere den kontaktløse chip

Du aktiverer den kontaktløse chip ved at sætte kortet i en betalingsterminal som et almindeligt betalingskort. Herefter kan kortet også bruges til en kontaktløs betaling.

Sådan betaler du kontaktløst ved beløb under 350 kr.:

1) Kontroller beløbet på betalingsterminalens display.
2) Hold dit Mastercard op foran symbolet på terminalen.
3) Når du hører en bip-tone og ser lampen lyse, er betalingen gennemført.

Sådan betaler du kontaktløst ved beløb over 350 kr.:

1) Kontroller beløbet på betalingsterminalens display.
2) Hold dit Mastercard op foran symbolet på terminalen.
3) Tast din pinkode og tryk ”Godkend”.
4) Når du hører en bip-tone og ser lampen lyse, er betalingen gennemført.

Læs mere om kontaktløse kort 

Familiekort

Hvis I ikke ønsker at være afhængige af hinanden, når I er på ferie, kan du få et ekstra Mastercard af samme type til din ægtefælle eller samlever. Familiekortet udstedes til samme kortkonto som det primære kort, og du hæfter for enhver forpligtelse, der måtte opstå som følge heraf. Brugeren af familiekortet hæfter dog samtidig personligt for brug af kortet.

Regler
Forsikringskort

Udfyld og print kortet.

Så har du altid kontaktoplysningerne lige ved hånden, hvis uheldet skulle være ude.

Forsikringskort

Mastercard Private Banking Business

Mastercard Private Banking Business

 • Inkl. omfattende rejseforsikring
 • Gratis adgang til VIP-lounges i lufthavne med din Priority app på mobilen
 • Concierge Service, der kan hjælpe dig med at opfylde dine ønsker og gøre dit liv nemmere

Sydbank Mastercard Private Banking Business er et hæve- og betalingskort, der har en rentefri kredit på et aftalt beløb i op til 45 dage, og som kan bruges verden over. Dermed slipper du for at veksle valuta, og du behøver ikke at bekymre dig om refusionsregnskab.

Udover fuld integration og overblik over forbruget i Online Banking, giver kortet adgang til en lang række fordele og en omfattende rejseforsikring.

Nye kort udstedes med kontaktløs funktion, så du kan betale med kortet, uden at det skal i betalingsterminalen.

Se brochure om kortet her 

I detaljer…

Rejseforsikring

Dækning ifm. Covid-19

Kortet er inkl. en udvidet rejseforsikring, der bl.a. dækker for sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, hjemkaldelse, afbestilling, bagageforsinkelse, flyforsinkelse, ulykker på rejsen og selvrisiko ved leje af bil på rejser i hele verden i op til 90 dage. Og din rejseforsikring dækker, uanset om rejsen er betalt med kortet eller ej. Forsikringen dækker også ved rejser i Danmark ved bl.a. afbestilling, erstatningsrejse, krisehjælp, ekstra rejseomkostninger samt koncert- og kulturevents 

På fælles rejser er din samlever også dækket af forsikringen. Hjemmeboende børn op til 24 år er også dækket af forsikringen, både på rejser med eller uden kortholder, og børnebørn under 24 år er dækket på rejser med kortholder.

På rejser uden dig som kortholder skal din samlever have et familiekort, og udeboende børn over 13 skal have deres eget Mastercard Ung Debit med forsikring for at være dækket. 

Forsikringsbetingelser for Sydbank Mastercard Private Banking

Har du yderligere spørgsmål til dækningsoversigten, så tag kontakt Sydbanks Kortservice på 44 232 232.

Hvis du er kronisk eller alvorligt syg, skal du i nogle tilfælde have en medicinsk forhåndsvurdering, før du rejser. Ring til Topdanmark på 44 74 70 95.

Blanketter til bestilling af forsikringscertifikat

Anmeld en skade 

Fordelsprogram

Priority Pass

Sammen med dit Mastercard Private Banking får du et Priority Pass, der giver ubegrænset adgang til mere end 1.200 lounges i lufthavne verden over for dig som kortholder samt èn gæst. 

Læs mere om Priority Pass her - indtast kortnummer fra dit Priority Pass-kort som password 

Med Priority Pass kortet på din mobil kan du hurtigt finde de lounges, du har adgang til, uanset hvor du er i verden.

Sådan gør du:

Aktiver din Priority Pass konto her

Hent en gratis Priority Pass app i App Store eller Google Play.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Så er der god hjælp og support at finde her

Rabat på billeje hos Hertz

Hos Hertz kan du i det meste af verden få rabat, hvis du lejer din bil med dit Mastercard Private Banking.

Læs mere om billeje hos Hertz

Rabat på billeje hos Avis

Hos Avis kan du få 10 % rabat på billeje i Danmark og Europa, og udenfor Europa er der også mulighed for at få specialpriser. For at opnå rabat skal du være tilmeldt hos Avis, hvorefter du modtager dit personlige Avis Wizard Card med dit Avis Wizard nummer. Dermed er dine personlige informationer registreret hos Avis én gang for alle, så du kun skal oplyse dit Avis Wizard nummer, når du reserverer en bil.

Når du følger linket nedenfor skal du i boksen, ”Join Avis Preferred”, logge ind ved at taste dine oplysninger + dit password, som er Mastercard.

Bestil Avis Wizard Card til Sydbank Mastercard

Læs mere om billeje hos Avis

Parkeringsordning med mobilbetaling

Med dit Sydbank Mastercard kan du betale parkering via din mobiltelefon på alle udendørs P-pladser på Sjælland og Fyn, i Århus, Randers, Silkeborg og Skagen og hos de private P-selskaber Europark, ParkZone A/S og Q-park over hele landet. Kan du ikke nå tilbage til bilen, før p-billetten udløber, kan du nemt forlænge tiden via mobilen, så du undgår bøder. Du har også mulighed for at få en sms, når tiden snart udløber. Du vil altid kun betale for den tid, hvor du har parkeret. Så skulle du komme tilbage til bilen før forventet, kan du standse parkeringsbetalingen.

Læs mere og tilmeld dig ordningen her 

24-timers Concierge Service

Dit Mastercard Private Banking giver adgang til Concierge Service, som døgnet rundt er klar til at hjælpe dig med at booke teater- eller koncertbilletter, bestille bord på restauranter eller sende blomster på bryllupsdagen. Du kan også få særlige tilbud, hvis du tilmelder dig deres nyhedsbrev med kodeordet, som du har modtaget med posten.
Kontakt Concierge Service på +45 70 70 25 52 eller sydbank@conciergeservice.net

24-timers Kortservice

Har du spørgsmål til spærring, kortregler eller brug af kortet, kan du kontakte Kortservice på
+45 70 70 25 52.

Følg og stop forbruget

Med Sydbanks Online Banking får du og din virksomhed overblik over forbruget for det enkelte Mastercard Private Banking. Skærmbilledet opdateres, sekundet efter kortet har været benyttet et sted i verden. Du kan desuden lukke og genåbne for kortet med få tryk på tastaturet.

Brug af kontaktløs funktion

De kontaktløse Mastercard har en chip, der gør det muligt at betale med kortet, uden at det skal i betalingsterminalen. Det gør betalingen hurtigere og mere smidig – og ved beløb under 350 kr. behøver du ikke engang at taste koden.

Sådan virker den kontaktløse teknologi

Dit Mastercard har en indbygget chip med en antenne, der kan sende transaktionen trådløst på en kort afstand, så du kan betale med kortet uden at røre ved terminalen. Når du hører en bip-tone og ser en lampe lyse, er betalingen gennemført. Kortet kan selvfølgelig også bruges på almindelig vis i betalingsterminaler, som ikke har mulighed for kontaktløs betaling.

Husk at aktivere den kontaktløse chip

Du aktiverer den kontaktløse chip ved at sætte kortet i en betalingsterminal som et al-mindeligt betalingskort. Herefter kan kortet også bruges til en kontaktløs betaling.

Sådan betaler du kontaktløst ved beløb under 350 kr.:

1) Kontroller beløbet på betalingsterminalens display.
2) Hold dit Mastercard op foran symbolet på terminalen.
3) Når du hører en bip-tone og ser lampen lyse, er betalingen gennemført.

Sådan betaler du kontaktløst ved beløb over 350 kr.:

1) Kontroller beløbet på betalingsterminalens display.
2) Hold dit Mastercard op foran symbolet på terminalen.
3) Tast din pinkode og tryk ”Godkend”.
4) Når du hører en bip-tone og ser lampen lyse, er betalingen gennemført.

Læs mere om kontaktløse kort 

Sydbank Mastercard Rejsekonto

Med en Sydbank Mastercard RejseKonto, som vi tilbyder i samarbejde med danske erhvervsrejsebureauer, kan du spare på din virksomheds interne rejseadministration.

Læs mere om rejsekonto

Regler
Forsikringskort

Udfyld og print kortet.

Så har du altid kontaktoplysningerne lige ved hånden, hvis uheldet skulle være ude.

Forsikringskort

Tillægsforsikring

Skal du væk i mere end de dækkede dage, eller er der tale om en meget dyr rejse, kan det være en fordel at købe en tillægsforsikring. 

Læs mere om tillægsforsikring

Har du brug for højere forsikringssum på afbestillingsrejse?

Har du brug for at forhøje din forsikringssum på din afbestillingsforsikring, kan du købe en højere forsikringssum her.

Læs mere om tillægsforsikring

Har du brug for højere forsikringssum på erstatningsrejse?

Har du brug for at forhøje din forsikringssum på din afbestillingsforsikring, kan du købe en højere forsikringssum her.

Læs mere om tillægsforsikring

Visa/Dankort* Private Banking

Visa/Dankort* Private Banking

 • Eksklusivt Private Banking-design på kortet
 • Kan bruges både i Danmark og udlandet
 • Kan bruges i pengeautomater, i butikker og på internettet
 • Kontaktløs funktion

Med et Visa/Dankort* har du to kort samlet i et. I Danmark bruger du kortet som et almindeligt Dankort. Og i udlandet har du et internationalt betalingskort, du kan bruge i pengeautomater og alle de steder, hvor der skiltes med Visa-mærket.

Når du opholder dig i et EU-land, der har euro som valuta, kan du gratis hæve euro i pengeautomaterne med dit Visa/Dankort*. Den udenlandske bank kan dog opkræve et gebyr ved brug af automaten.

Rejser du til udlandet, kan du med fordel overveje at supplere kortet med et af de andre internationale kort, fordi du maks. kan hæve 25.000 kr. på dit Visa/Dankort* pr. løbende 30 dage.

* I løbet af 2022 udgår Visa/Dankort som betalingskort i Sydbank – og til gengæld tilbyder vi et nyt og opgraderet kort: Mastercard Dankort. Du kan læse mere om ændringen og Mastercard Dankort på sydbank.dk/nytkort.

I detaljer…

Hæve- og forbrugsgrænser
Hævning/forbrug Maksimumbeløb
Kontante hævninger pr. dag i Sydbanks pengeautomater inden for bankens åbningstid (kl. 9-18) 10.000 kr.
Kontante hævninger pr. dag i Sydbanks pengeautomater uden for bankens åbningstid (kl. 18-9) 6.000 kr.
Kontante hævninger pr. dag i andre pengeautomater i Danmark og udland 2.000 kr.
Udlandet: Samlet forbrug og inkl. kontante hævninger pr. løbende 30 dage 25.000 kr.
Regler
Priser

Bestilling m.m.

Udstedelse/årligt kortgebyr: Gratis

Brug i Danmark

Kontanthævninger i Sydbanks pengeautomater: Gratis
Kontanthævninger i andre pengeinstitutters automater: Gratis
Som betalingskort: Typisk 0 kr.

Brug i udlandet

Kontanthævninger: 1,5 % pr. hævning, min. 40 kr.
Som betalingskort: Typisk 0 kr.

Brug af kontaktløs funktion

De kontaktløse Dankort og Visa/Dankort* har en chip, der gør det muligt at betale med kortet, uden at det skal i betalingsterminalen. Det gør betalingen hurtigere og mere smidig – og ved beløb under 200 kr. behøver du ikke engang at taste koden.

Sådan virker den kontaktløse teknologi

Dit Dankort og Visa/Dankort* har en indbygget chip med en antenne, der kan sende transaktionen tråd-løst på en kort afstand, så du kan betale med kortet uden at røre ved terminalen. Når du hører en bip-tone og ser en lampe lyse, er betalingen gennemført. Kortet kan selvfølgelig også bruges på almindelig vis i betalingsterminaler, som ikke har mulighed for kontaktløs betaling.

Husk at aktivere den kontaktløse chip

Du aktiverer den kontaktløse chip ved at sætte kortet i en betalingsterminal som et almindeligt betalingskort. Herefter kan kortet også bruges til en kontaktløs betaling.

Sådan betaler du kontaktløst ved beløb under 200 kr.:

1) Kontroller beløbet på betalingsterminalens display.
2) Hold dit Dankort og Visa/Dankort* op foran symbolet på terminalen.
3) Når du hører en bip-tone og ser lampen lyse, er betalingen gennemført.

Sådan betaler du kontaktløst ved beløb over 200 kr.:

1) Kontroller beløbet på betalingsterminalens display.
2) Hold dit Dankort og Visa/Dankort* op foran symbolet på terminalen.
3) Tast din pinkode og tryk ”Godkend”.
4) Når du hører en bip-tone og ser lampen lyse, er betalingen gennemført.

* I løbet af 2022 udgår Visa/Dankort som betalingskort i Sydbank – og til gengæld tilbyder vi et nyt og opgraderet kort: Mastercard Dankort. Du kan læse mere om ændringen og Mastercard Dankort på sydbank.dk/nytkort.

 

Er din kortbetaling blevet afvist?

Hvis din betaling i en webshop er blevet afvist, så kan det muligvis skyldes, at webshoppen ikke er tilmeldt de nye sikkerhedsløsninger. Og lever webshoppen ikke op til sikkerhedskravene, er vi som bank forpligtet til at afvise betalingen.

Leje af feriebolig

Vær opmærksom på, at når du bestiller overnatninger via en portal som fx booking.com, kan dit kort blive afvist, hvis betalingen ikke kan ske sikkert. Du skal i stedet kontakte udlejeren eller hotellet for at aftale en anden måde at betale på.

Opret et nyt kodeord via nets/eu/3ds

Da sikkerhedsløsningerne er forbedret, skal du nu tilføje en personlig kode, der skal anvendes sammen med koden fra en SMS, når du betaler med dit kort på nettet.

Du kan oprette dit personlige kodeord via nets.eu/3ds

Du kan bruge NemID nøgleapp som alternativ.

Mere sikkert at handle på nettet

Når du handler på nettet, skal du fra i dag oftere godkende dine kortbetalinger med NemID nøgleapp eller med en sms-adgangskode sammen med en personlig kode. Og hvis webshoppen ikke kan tilbyde denne mulighed, bliver din betaling afvist.

De nye regler gælder for alle kortbetalinger indenfor EU og er fælles for alle banker, så vi i fællesskab kan være med til at bekæmpe svindel og misbrug af bankkunders betalingskort. 

Ny sikkerhedsløsning til nethandel

Både Dankort, Visa/Dankort* og Mastercard har en online sikkerhedsløsning, som gør nethandel mere sikker både for kortholdere og forretninger. For Visa hedder løsningen "Visa Secure”, for Mastercard hedder løsningen ”Mastercard Identity Check”, og for Dankort hedder løsningen ”Dankort Secured by Nets”. Den fælles betegnelse for sikkerhedsløsningerne er 3D Secure.

Sikkerhedsløsningerne er nu forbedret. Derfor skal du nu tilføje en personlig kode, der skal anvendes sammen med koden fra en SMS, når du betaler med dit kort på nettet.

Du kan oprette dit personlige kodeord via nets.eu/3ds

Du kan bruge NemID nøgleapp som alternativ.

* I løbet af 2022 udgår Visa/Dankort som betalingskort i Sydbank – og til gengæld tilbyder vi et nyt og opgraderet kort: Mastercard Dankort. Du kan læse mere om ændringen og Mastercard Dankort på sydbank.dk/nytkort.

Specielt for børn mellem 7 og 12 med Mastercard Junior

Børn mellem 7 og 12 år med et Mastercard Junior har ikke mulighed for at få et NemID. Vi undersøger p.t. mulighederne for denne aldersgruppe.

Specielt for børn mellem 13 og 15 år

Børn mellem 13 og 15 år har mulighed for at få en NetBank i Sydbank med tilhørende NemID, som kan benyttes til godkendelse af kortbetalinger på nettet. Det kræver underskrift fra forældre/værger.

For at bestille en NetBank til dit barn, skal du udfylde og printe tilmeldingsblanketten, underskrive den og returnere den til banken.

Du kan også kontakte din rådgiver eller Sydbank Direkte.

1. Bekræft din betaling med NemID nøgleapp

Du kan som hidtil bekræfte en betaling med NemID. Men fra 28. december, kan du kun bruge NemID nøgleapp eller nøgleviser til at bekræfte betalingen.

Sådan godkender du en betaling via NemID nøgleapp

Når du har indtastet dine kortoplysninger, får du vist et skærmbillede, hvor du skal indtaste bruger-id og adgangskode til NemID for at godkende betalingen

Tryk på boksen til nederst højre, hvis du hellere vil godkende via SMS+kode

Hent en NemID nøgleapp

Vær opmærksom på, at du KUN kan bruge NemID nøgleapp til godkendelse. Nøgleappen er et nemt og sikkert alternativ til nøglekortet, og du behøver ikke at bekymre dig for at løbe tør for nøgler.

Kan du ikke installere nøgleappen på din mobiltelefon?

Så kan du i stedet godkende betalinger med en NemID nøgleviser. Du kan købe NemID nøgleviseren hos Nets. Den koster 99 kr.

Køb nøgleviseren her

2. Bekræft din betaling med sms plus personligt kodeord

Du skal godkende betalingen med to koder:

1. En engangskode, som du får på sms
2. Et personligt kodeord, som du selv skal oprette og bruge ved alle køb

Opret personligt kodeord

Hvis du har et mobilnummer tilknyttet kortet, vil du blive anmodet om at oprette et kodeord på 6 karakterer til brug for handel på nettet. Det sker automatisk, når løsningen er taget i brug, via link til skærmbilleder fra Nets. Du skal bruge NemID, når kodeordet vælges.

Når du har oprettet dit kodeord, vil den nye sikkerhedsløsning fungere som den nuværende. Når du har indtastet den 6-cifrede kode, der kommer på SMS, skal du bagefter indtaste det kodeord, du har valgt. Indtastningen af begge koder sker i samme skærmbillede.

Tilknyt dit mobilnummer

Hvis banken har dit mobilnummer registreret, er dit kort automatisk tilmeldt.

Hvis ikke, vil du blive bedt om at gøre det i forbindelse med dit køb.
Du kan ikke tilmelde et mobilnummer til et betalingskort, der ikke er udstedt til dig.

Sådan godkender du en betaling:

Når du har indtastet dine kortoplysninger, får du vist et skærmbillede, hvor du skal indtaste dit personlige kodeord sammen med engangskoden, som du modtager på SMS. Hvis du ikke modtager en SMS, så klik på ‘NemID’. Herefter kan du godkende betalingen med NemID.

Spørgsmål og svar

Det er vigtigt, at sikkerheden er på plads, når du bruger dit betalingskort. Derfor indføres der i hele EU skærpede sikkerhedskrav til kortbetalinger.

Hvad er formålet med de skærpede sikkerhedskrav?

Formålet er at reducere den stigende tendens til svindel med kortbetalinger i hele Europa. Den skærpede sikkerhed er godt både for forbrugerne, for butikkerne og for bankerne, som udsteder betalingskort.

Hvad betyder stærk kundeautentifikation (SCA)?

Stærk kundeautentifikation (SCA eller ’Strong Customer Authentication’) betyder, at en betalingstransaktion er gennemført med brug af to-faktor-sikkerhed. Det vil sige, at man fx kombinerer brugernavn og password (”noget, man ved”) med en ekstra faktor (”noget, man har”), som typisk vil være en personlig app på mobiltelefonen, eller med en inherence-faktor (”noget, man er”) som fx biometri.

Ved en almindelig kortbetaling i en fysisk butik/automat i Danmark opfylder chip + PIN-koden sikkerhedskravet?

Ved en almindelig kortbetaling i en fysisk butik/automat i Danmark opfylder chip + PIN-koden sikkerhedskravet.

Kan jeg stadig betale kontaktløst med mit kort?

Ja, du kan fortsat betale kontaktløst med dit kort helt som i dag.

Hvorfor bliver jeg afvist, når jeg forsøger at betale kontaktløst?

Hvis du har benyttet dit kontaktløse kort så mange gange, at det er kommet over den samlede grænse, skal du taste din PIN-kode. Hvis ikke der er mulighed for at taste PIN-koden i terminalen, vil transaktionen blive afvist. Du skal derfor bruge dit kort i en anden terminal, hvor du kan taste PIN-koden, før du igen kan bruge den kontaktløse del.

Hvorfor bliver jeg afvist, når jeg forsøger at betale med kortets chip i terminalen?

Enten skyldes det, at terminalen ikke har PIN-muligheden, eller også at kortets chip ikke kan læses.

Du skal her forsøge at bruge chippen i en anden terminal, og hvis chippen stadig ikke kan læses, skal du kontakte banken.

Hvorfor bliver jeg afvist, når jeg forsøger at læse kortets magnetstribe?

Da magnetstriben ikke lever op til de gældende sikkerhedskrav, er det ikke længere tilladt at bruge kortets magnetstribe.

Hvorfor kan jeg pludselig ikke bruge mit kort i automater, hvor det tidligere har været muligt?

På grund af de skærpede sikkerhedskrav kan du opleve, at du pludselig ikke kan bruge dit kort som hidtil. Det er ikke kortet, der ikke virker, men automaten, der ikke opfylder sikkerhedskravene.

Hvad med betalinger via Apple Pay og MobilePay?

Du kan betale med Apple Pay og MobilePay helt som i dag, da de allerede lever op til sikkerhedskravene.

Hvad betyder de skærpede sikkerhedskrav for mig, når jeg skal betale med mit kort på nettet?

Du vil fremover oftere skulle godkende en betaling via en ekstra sikkerhedsløsning og altså ikke alene ved at indtaste kortnummer, udløbsdato og CVC (kontrolcifre).

Hvorfor sker der en ændring af de nuværende sikkerhedsløsninger til  nethandel?

Fordi de nuværende sikkerhedsløsninger Mastercard ID Check, Visa Secure og Dankort Secured by Nets ikke lever op til sikkerhedskravene. Fremover skal man indtaste en personlig kode sammen med koden fra SMS’en, når man handler på nettet. Man kan også fortsat bruge NemID appen til at godkende en betaling.

Hvorfor er det ikke alle transaktioner, der skal gennemføres med Chip + PIN  i fysisk handel?

Visse transaktioner kan undtages sikkerhedskravene. Det gælder bl.a. selvbetjente standere i transport- og parkeringssektoren (fx betaling af vejtold, brobilletter og parkeringsanlæg).

Hvorfor er det ikke alle transaktioner, der skal godkendes via en ekstra sikkerhedsløsning i nethandel?

Visse transaktioner kan undtages sikkerhedskravene. Det gælder bl.a. betaling til abonnementer (fx telefon, streamingtjenester og BroBizz), hvis der har været gennemført en sikkerhedsgodkendelse ved den første betalingstransaktion. Transaktioner på mindre beløb vil også i nogle tilfælde kunne blive godkendt uden en ekstra sikkerhedsgodkendelse.

Dine fordele med Sydbank Private Banking

Du får som Private Banking-kunde i Sydbank en lang række attraktive fordele.

Læs mere

Mindst to kort til rejsen

Hav altid mindst to betalingskort med, når du rejser, hvis dit kort skulle blive beskadiget, spærret eller stjålet. Og herudover kan du også hæve mere.

Kontakt din rådgiver