Mastercard Dankort

Et kort med to kortnumre

Mastercard Dankort har to kortnumre. Det er en fordel – for det er ikke altid lige meget, hvilket kort du bruger, når du fx handler på internettet, køber rejser eller betaler for dine dagligvarer.

Når du handler i butikkerne herhjemme, betaler du typisk med Dankort-delen, hvis butikken tager imod Dankort. Tager butikken ikke imod Dankort, betaler du med Mastercard-delen. Reelt er det opsætningen på butikkens terminal, der afgør, om du betaler med Mastercard-delen eller Dankort-delen af kortet.

Har du tilmeldt dit kort til ApplePay, så anvendes Mastercard-delen af kortet, hvor der er saldokontrol.

Ønsker du at tilmelde dit kort til MobilePay, så anbefaler vi at du tilmelder både Mastercard-delen og Dankort-delen af dit kort, og at Mastercard-delen registreres som det primære kort. Så har du de bedste forudsætninger for, at kunne betale med MobilePay.

Når du handler på nettet, kan du selv vælge, hvilket kortnummer du vil bruge. Vi anbefaler, at du altid bruger dit Mastercard til onlinehandel. Så er du nemlig bedst sikret som forbruger, hvis noget går galt. Bruger du Mastercard-kortnummeret til dit onlinekøb kan du fx få dine penge retur, hvis du køber en rejse, og flyselskabet, som du skal rejse med, går konkurs.

Mastercard-nummeret starter med 5170, Dankort-nummeret med 5019.

  • Du kan bruge kortet i både Danmark og i udlandet
  • Stor sikkerhed ved nethandel
  • Kontaktløs betaling
  • Fås med eller uden eget kortdesign
  • Saldokontrol på Mastercard-delen
  • Mastercard Dankort: 235 kr. pr. år