Sydbank ændrer renten

Sydbank skruer ned for de negative indlånsrenter og hæver udlånsrenten for private kunder og for erhvervskunder

Nationalbanken har netop hævet renten, og derfor ændrer vi også renten i Sydbank. Renteændringerne gælder både indlån og udlån. Det er derfor et skridt på vejen væk fra de negative renter.

Renteændringerne varsles i dagbladene Jyllands-Posten, JydskeVestkysten, Berlinske Tidende og Fyens Stiftstidende fredag d. 29. juli 2022. Ændringerne foretages på tre forskellige tidspunkter i henhold til lovgivningen.

Hør Søren Kristensen, Cheføkonom i Sydbank, fortælle mere i videoen:

 

Renteændring i Sydbank

Med baggrund i den seneste ændring fra Danmarks Nationalbank med plus 0,50 procentpoint ændrer Sydbank den negative indlånsrente og udlånsrenten for både privat- og erhvervskunder.

Indlån – privatkunder

Pr. 3. august 2022 ændres den negative indlånsrente for danske kroner fra minus 0,70 % p.a. til minus 0,20 % p.a. for privatindlån over friholdelsesgrænsen på 100.000 kr., på den konto der er valgt. Renteændringen gælder også de konti, hvor der betales negativ rente af hele indeståendet. Friholdelsesgrænsen fortsætter uændret.

 Indlånsrenten i euro ændres fra minus 0,50 % p.a. til 0 % p.a. Indlånsrenten i anden valuta fortsætter uændret.

Indlån – erhvervskunder

Pr. 3. august 2022 ændres den negative indlånsrente for danske kroner fra minus 0,95 % p.a. til minus 0,55 % p.a. for erhvervsindlån.

Udlån og kreditter – privat- og erhvervskunder

Pr. 30. august 2022 forhøjes den variable rentesats for udlån og kreditter i danske kroner med 0,50 procentpoint, uanset om lånet er et erhvervs- eller privatudlån. Det svarer til en ændring i debitorrenten på op til 0,56 procentpoint. Det gælder også Diba-billån med variabel rente.

Rentesatser, der følger pengemarkedssatser og energilån, er undtaget af denne renteændring.

Prioritetslån og prioritetskonto

Pr. 10. februar 2023 forhøjes den variable rentesats på prioritetslån med 0,50 procentpoint. Det svarer til en ændring i debitorrenten på op til 0,52 procentpoint. Samtidig forhøjes prioritetskontoens nettingrente med 0,50 procentpoint for indestående op til saldoen på det tilknyttede prioritetslån.

Berørte privatkunder vil inden renteændringerne modtage oplysninger om, hvad ændringerne betyder for deres lån og kreditter.

Yderligere oplysninger kan fås i bankens filialer.

Prisændringer og renteændringer


Næste artikel