Negative renter – hvor meget skal jeg betale?

Siden 6. januar 2021 har kunder med NemKonto og Private Banking-kunder i Sydbank betalt negativ rente på -0,60 procent for indlån over 100.000 kr. Pengene skal stå på én konto – den såkaldte Friholdelseskonto. Par kan have op til 200.000 kr. stående på samme konto.

Renteudgifterne kan trækkes fra skat – det sker helt automatisk, da Sydbank indberetter både renteindtægter og -udgifter til Skattestyrelsen.

Så meget betaler du i negative renter

Hvis du i gennemsnit har 5.000 kr. på din konto, udover friholdelsesbeløbet på 100.000 kr., skal du betale ca. 30 kr. om året i rente, eller ca. 7,50 kr. i kvartalet.

Hvis du i gennemsnit har 50.000 kr. på din konto, udover friholdelsesbeløbet på 100.000 kr., skal du betale ca. 300 kr. om året i rente, eller ca. 75 kr. i kvartalet.

Hvis du i gennemsnit har 500.000 kr. på din konto, udover friholdelsesbeløbet på 100.000 kr., skal du betale ca. 3.000 kr. om året i rente, eller ca. 750 kr. i kvartalet.

Renten er naturligvis fradragsberettiget, så det reelle beløb er lavere, afhængigt af dine skatteforhold.

Tjek dit renteregnskab 

Mange danskere har tjent godt på de negative renter. Hvis man undersøger det samlede rentebudget, har det aktuelle renteniveau samlet set givet mange familier flere penge mellem hænderne. Også selvom der beregnes negativ rente af opsparingen. Det viser beregninger af det samlede renteregnskab for to typiske Sydbank-familier i hhv. 2017 og i dag.

Tjek, hvor meget du har sparet på de lave renter.

Sådan kan du få din opsparing til at vokse

Danskernes opsparinger vokser og vokser. Forklaringen er, at vi sparer mere op end tidligere. Vi polstrer os til svære tider, og vi gemmer mere til pensionen. Vi lever generelt længere og længere, så pensionsopsparingen skal vare i flere år.

 Hvis du ikke har planer om at bruge pengene indenfor de første fem år, anbefaler vi, at du sender pengene ud at arbejde for dig. På den måde kan du undgå at blive ramt af den negative rente på opsparingen.

 Hvis du skal bruge pengene igen indenfor de næste fem år, anbefaler vi til gengæld, at du lader pengene blive på kontoen. Du skal også lade pengene stå på kontoen, hvis du ikke er tryg ved at påtage dig den risiko, der er ved at investere.

 Dine muligheder for at investere i Sydbank

I Sydbank kan du vælge mellem forskellige investeringsløsninger til både små og store opsparinger. Du kan fx investere via Sydinvest Blandede Fonde, som er skræddersyet til dig, der gerne vil have forvaltet din opsparing uden at skulle følge med i markederne.

 Du kan vælge mellem fire fonde med forskellige risikoprofiler. Det er derfor let at finde en fond, der passer til dine behov og dit temperament.

Læs mere om dine muligheder for at investere din opsparing

Læs mere om Sydinvest Blandede Fonde

 


Næste artikel