Corona påvirker din pension

Coronavirussens udbrud rammer også danskernes pensionsopsparinger, men der er ingen grund til panik.

Vær tro mod din langsigtede investeringsstrategi

Coronakrisen har skabt negative afkast på pensionsopsparinger, der er investeret. Selvom at det er utrygt at se din pension svinde ind, er det vigtigt, at du ikke lader dig gribe af panik.

- Der er lys for enden af tunnellen. Når finansmarkederne har været ramt af store økonomiske nedture, og hele uroen har lagt sig, er de vendt tilbage igen. Det viser al erfaring. Så der vil være udsigt til medvind på markederne, siger Søren V. Kristensen, Sydbanks cheføkonom.

I Sydbank anbefaler vi, at du holder fast i din investeringsstrategi, som du har lagt med din rådgiver.

- Det er vigtigt at have is i maven, når finansmarkederne dykker. For de fleste kunder betyder kortvarige, men relativt store udsving ikke så meget for pensionsopsparingen. Pension er jo en langsigtet investering. I det lys er det ikke nogle få måneder eller et enkelt år, der bliver afgørende for, hvor stor pensionsopsparingen bliver, lyder det fra Gitte Stentoft, afdelingsdirektør for pension i Sydbank.

Se filmen, hvor Sydbanks eksperter, Bjørn Schwarz, Jacob Pedersen og Søren V. Kristensen, fortæller om konsekvenserne for investering og økonomi:

Og læs artiklen om Sydbanks aktieinvesteringer i forbindelse med coronakrisen.

Har du brug for et pensionstjek? Så kontakt din rådgiver i Sydbank


Næste artikel