Ladestationer til elbiler er i gang med at blive installeret

I disse dage bliver 10 ladestationer til elbiler installeret på parkeringspladserne ved Sydbanks hovedsæde. Installationen betyder bl.a., at (endnu) ét af Sydbanks grønne mål for 2020 snart kan indfries.

”I Sydbank tager vi vores ansvar alvorligt. Vi ser et behov for sammen at passe på det, vi har, og sikre kommende generationer en bæredygtig fremtid”.

Sådan indleder Karen Frøsig Sydbanks seneste CSR-rapport, som redegør for Sydbanks samfundsansvar. Et løfte og en udtalelse, som bliver realiseret i praksis på mange måder – bl.a. igennem Sydbanks solcellepark og nu også igennem opførelsen af 10 ladestationer til elbiler på Sydbanks hovedsæde.

Det sker ikke på én dag

Ladestationerne er et lille skridt på vejen mod at efterlade et grønt klimaaftryk.

- Det sker selvfølgelig ikke på én dag. Men alt tæller i det store Co2-regnskab. Vi tror samtidig på ”mange bække små”, og ladestationerne til elbilerne er ét ud af en lang række initiativer, vi har igangsat i 2020, fortæller Karen Frøsig.

Læs mere om Sydbanks grønne mål i Sydbanks redegørelse for samfundsansvar

Fakta om ladestationerne

• Der bliver i alt opstillet 10 ladestationer – mere præcist etableres der fem ladestandere, som hver især har monteret to ladebokse.
• Det forventes, at ladestationerne er klar til brug medio/ultimo juni 2020.
• Ladestationerne bliver i første omgang installeret på Sydbanks hovedsæde, men nye lokationer er i pipelinen.
• Der arbejdes i skrivende stund på at indkøbe nye elbiler til banken.
• Det er endnu uvist, hvor meget ladestationerne og elbilerne kommer til at påvirke bankens Co2-regnskab.


Næste artikel