Få overblik over formuen i en krisetid

Med Sydbanks formueprognose tilbydes du som Private Banking-kunde et samlet økonomisk overblik over din økonomiske situation under den aktuelle coronakrise.

I den seneste tid har coronavirussen (COVID-19) spredt sig fra Kina til resten af verden. Smitten har også spredt sig til de finansielle markeder og har ramt både aktie- og obligationskurser hårdt, hvilket har medført, at formuerne hos mange Private Banking-kunder er faldet kraftigt i værdi.

For aktiernes vedkommende vil det økonomiske tab afhænge af den valgte risikoprofil, som formuen er investeret efter. Da pensionsformuer, der ligger i markedsrenter, typisk er langsigtede midler med tilsvarende høj risikoprofil, vil disse investeringer ofte have oplevet kraftige fald i februar og marts.

På rentesiden kan de faldende obligationskurser (og stigende obligationsrenter) på længere sigt resultere i faldende boligpriser, medmindre vi vender tilbage til de lave renteniveauer før krisen.

I kølvandet på den seneste tids kursfald og formuetab sidder mange kunder måske tilbage med opfattelsen af, at de skal arbejde i flere år end først antaget for at få deres pensionsdrømme opfyldt. De frygter måske også, at arven til børnene bliver mindre.
For at hjælpe med overvejelserne og overblikket over de økonomiske konsekvenser tilbyder Sydbank et beregningsværktøj, der tager højde for en lang række forudsætninger, parametre, vilkår, samfundsforudsætninger og skattelovgivning. Det kalder vi formueprognosen.

Gennem beregninger af din personlige økonomi kan vi bidrage til at skabe overblik ved at synliggøre effekten af den aktuelle krise for din personlige formue. Som kunde i Private Banking i Sydbank tilbydes du dermed et personligt økonomisk overblik over krisens omfang, samt hvad det betyder for den nuværende situation og på længere sigt.

Med en formueprognose får du således indblik i, hvorvidt din formue er tilstrækkelig til alle dine drømme og ønsker, eller om der skal ændres på den økonomiske strategi for at nå det ønskede resultat.

Formueprognosen er en af de mange fordele, der er ved at være kunde i Sydbank Private Banking, og vi håber, at du vil gøre brug af dette tilbud til at få et overblik over din formue, både nu og på sigt.

Læs mere om dine muligheder med Sydbank Private Banking

 


Næste artikel