Moodys: Sydbank er en stærk bank

Der er gode nyheder om Sydbank fra det amerikanske kreditratingbureau Moody’s. For Moody’s har opgraderet deres rating, altså deres syn på Sydbanks lange funding, fra A2 til A1. Og de har opgraderet Sydbanks indlånsrating fra A2 til A1.

- Det er vi naturligvis rigtig godt tilfredse med. Det falder i god tråd med Sydbanks nye strategi "En stærkere bank", siger bankdirektør med ansvar for Kredit og Compliance Bjarne Larsen.

Baggrunden for den forbedrede rating er den øgede kapital, der er tilført Sydbank via de to NPS-udstedelser, banken gennemførte i september 2018 og februar 2019. Al anden efterstillet gæld er så at sige blevet mere sikker efter de to udstedelser.

Hvad betyder det?

Selve ratingen er et udtryk for, at Moody’s, der er blandt verdens største kreditratingbureauer, vurderer, at Sydbanks finansielle forhold er styrket yderligere, siden sidst de vurderede Sydbank.

- Det er en blåstempling af Sydbanks stærke kapitalsituation. Og et velkomment skulderklap af den indsats, vi leverer i banken, lyder det fra Bjarne Larsen.

Moody's rating af Sydbank 2019

Senior unsecured rating A1
Long term deposit rating A1

 


Næste artikel