Ny investeringsmulighed med Letpension:
Gør noget ekstra for klimaet med din pension

Din pension er en vigtig brik, hvis du vil gøre noget ekstra for klimaet. Og nu får du endnu en mulighed, hvis du har en pensionsopsparing via Letpension: Du kan nemt flytte en større eller mindre del af en livsvarig pensionsordning – "Letsikring af indtægt ved pension" til ekstra klimavenlige investeringer uden at gå på kompromis med ønsket om bedst muligt afkast.  

Du kan mindske dit CO2-aftryk med din pension

Du kan mindske dit CO2-aftryk på mange måder. Du kan spise mindre kød, du kan flyve mindre, du kan skifte benzinbilen ud med en elbil. Men du kan også påvirke det store CO2-regnskab med din pension.

For hver 100.000 kr. du flytter til ekstra klimavenlige investeringer, sparer du miljøet for 1,25 Ton CO2 hvert år. En kødfri dag om ugen i et helt år svarer til en besparelse på 95 kg CO2. Det kan altså hurtigt blive til meget, hvis du flytter en del af din pension til ekstra klimavenlige investeringer*.

*Kilde: PFA-beregning 30.12.2020

Ambitiøse klimamål

Din pensionsopsparing via Letpension er allerede i dag investeret med tanke på ansvarlighed, bæredygtighed og med udgangspunkt i Paris-aftalen og FN’s Verdensmål.  

Vælger du at flytte en del af din opsparing til ekstra klimavenlige investeringer, bidrager din opsparing desuden til ambitiøse klimamål: Aktierne skal allerede nu som minimum udlede 60 % mindre CO2 end verdensaktieindekset, og målet er, at investeringerne i 2030 vil tage mere CO2 ud af atmosfæren, end de udleder.

Sammenligning af investeringsmuligheder

Investeringer med ekstra fokus på klima skal ikke koste på forventningerne til afkastet. Derfor er risikoniveauet og det forventede langsigtede afkast de samme, selvom du vælger at flytte en del af din opsparing til ekstra klimavenlige investeringer. Dog vil afkastet udvikle sig forskelligt, fordi produkterne er investeret forskelligt.

Mange af investeringerne med ekstra fokus på klima indgår i de øvrige investeringer, men ikke nødvendigvis omvendt. Det skyldes de ekstra høje krav, som kun få selskaber kan leve op til. At der investeres i færre selskaber, kan give større udsving i afkastet, især på den korte bane. På den lange bane betyder det forventeligt mindre, og pension er en langsigtet opsparing.

Derfor kan din pension gøre en forskel

Sammenlagt har danskerne sparet mange milliarder op i deres pensioner. Netop derfor har pensionsselskaber en vigtig rolle, når det kommer til at påvirke samfund og virksomheder i en mere klimavenlig retning. PFA Pension, som er pensionsselskabet bag din Letsikring af indtægt ved pension, forvalter ca. 585 milliarder kr. og kan derfor opnå stor indflydelse. PFA Pension har indflydelse både i kraft af de selskaber, de vælger at investere i, og via aktivt ejerskab, hvor de bl.a. på generalforsamlinger påvirker selskaberne.

Vil du vide mere om klimavenlige investeringer?

Kontakt din rådgiver eller book et møde for at høre mere om muligheden for at investere ekstra klimavenligt.

Book et møde

Læs mere på Letpensions hjemmeside


Næste artikel