Den yngste kvinde i Sydbank med så stort et ansvarsområde

Linette Damgaard Hansen er med sine 28 år den yngste leder og chef i stabsfunktionen med så stort et ansvarsområde i Sydbanks historie. Hun er for nylig udnævnt som erhvervskundechef med ansvar for den samlede forretningsudvikling for Sydbanks erhvervsområder. 

Gå-på-mod med mange stjerner på skuldrene

Til dagligt skal hun – sammen med ni kolleger, der refererer direkte til hende – udvikle, informere, inspirere samt sætte retning for fremtidens erhvervsrådgivning. Det er overfor i alt cirka 260 medarbejdere med både erhvervsrådgivere, -chefer og -direktører i erhvervsfilialer og -centre i hele Danmark.

 - Der er flere kolleger i finanssektoren, der bliver overraskede over, at jeg har så mange stjerner på skuldrene pga. min unge alder. Og jeg har også været ude for, at nogen troede, at jeg var assistenten frem for chefen. Det sker jo, fordi jeg er ung i forhold til mange af de andre, fortæller Linette Damgaard Hansen. 

Som ung har hun på den ene side gå-på-modet til forandringer og til at gøre det på en anden måde end sine mandlige kolleger i blå habit – der som regel er i overtal i forhold til hendes eget køn. På den anden side går hun ydmygt til værks, da hun og teamet sidder med store komplekse opgaver. 

Kvindelige kvoter i Sydbank

- Det er mit job at få enderne til at mødes. Vi skal inspirere hinanden for at være den førende erhvervsbank, og fremtidens gode erhvervsrådgivning sker i et sammenspil mellem rådgivere og kunder, siger Linette Damgaard Hansen, der har en cand.merc. fra Syddansk Universitet fra 2017, og som stortrives med at gå foran – også selvom hendes cv er kort. 

Inden Linette Damgaard Hansen fik nyt visitkort, deltog hun i Sydbanks talent- og karriereforløb, Talent for Ledelse, hvor en 2-årig karriereplan er rammen for den individuelle udvikling mod ledelse.

På Sydbanks talentuddannelse blev der sidste år indført kvoter, så halvdelen af deltagerne skal være kvinder, samtidig med at hele konceptet for nogle år siden blev gentænkt. 

- Vi har haft stor succes med at gentænke vores samlede talentforløb. For de foreløbige resultater viser, at cirka 50 procent af de udvalgte deltagere bliver udnævnt som ledere i banken – ofte inden talentforløbet er slut, og de to år dermed er gået. Det var også tilfældet for Linette Damgaard Hansen, fortæller Anne Wolter Uldbjerg, Sydbanks HR-chef. 

Sydbank blev i 2020 kåret som den bank med størst ligestilling, og hvor mulighederne for at avancere for kvinder og mænd er ens. Samtidig viste rapporten, udarbejdet af Finanssektorens Arbejdsgiverforening og Finansforbundet, at Sydbank dermed lagde afstand til resten af finanssektoren. 

Rollemodel for andre kvinder – i en mandeverden

Linette Damgaard Hansen vil også gerne gå foran, når det gælder om at være rollemodel for andre kvinder og dermed altid række ud til andre kvinder. 

- Finanssektoren er i høj grad en mandeverden. Det kan virke intimiderende, når man er ung kvinde, men i Sydbank kan det lade sig gøre med kvindelige ledere. Så jeg er glad for og beæret over, at Sydbank tør at have mig ved erhvervsroret. På sigt ser jeg det derfor som min pligt at kunne være en rollemodel for andre kvinder i finanssektoren, slutter Linette Damgaard Hansen. 

Linette har benzin i blodet – og kan typisk i sin fritid træffes til diverse veterantræf sammen med sin kæreste.

 

Sydbank og ligestillingen

  • I dag er 30 procent af lederne i Sydbank kvinder
  • Sydbank har indført ligestillingskvoter for 2025, hvor banken vil have, at 35 procent af lederne i banken skal være kvinder
  • I 2020 indførte Sydbank kvoter for talentforløbet Talent for ledelse, så halvdelen af deltagerne skal være kvinder.

 

 

 

 


Næste artikel