Dit byggeprojekt fra start til slut

Det skal du gøre:
Det sørger Sydbank for:

Book et møde i banken

Når du skal bygge om eller bygge nyt, skal drømme og økonomi gå op i en højere enhed. Derfor anbefaler vi, at du starter i banken, så du kan finde ud af, hvor meget du kan bygge for.

Book et møde med os på 70 10 78 79 alle ugens dage kl. 8-20, så hjælper vi dig med at komme godt fra start

Send dine økonomiske oplysninger

Inden mødet vil din rådgiver bede dig om at sende en række økonomiske oplysninger. Oplysningerne bruger vi til at lave en beregning på, hvor meget du kan bygge for.

Du kan sende oplysningerne sikkert til os via Sydbanks Netbank eller din e-Boks.

Det skal du sende:

 • Dine tre seneste lønsedler
 • Din seneste årsopgørelse fra SKAT
 • Dit budget med husstandens faste indtægter og udgifter
 • PensionsInfo
 • Evt. oplysninger på dit byggeprojekt, hvis du allerede kender til det

Boligrådgivning

På mødet tager vi en snak om, hvor meget du kan låne til dit byggeprojekt. Og med udgangspunkt i din økonomi, behov og ikke mindst dine boligdrømme, rådgiver vi dig om dine lånemuligheder, så du kan vælge det lån, der passer bedst til dig.

Vi giver dig et pensions- og forsikringsoverblik

Når du bygger nyt eller bygger om, kan der være behov for at ændre på dine pensions- og forsikringsforhold.
Vi hjælper dig med at skabe overblik og rådgiver dig om dine muligheder ud fra netop din situation.

Gennemtænk dit byggeprojekt fra A-Z

Hvor ønsker du at bygge?

 • Dan dig et overblik over grund og udgifter til byggemodning

Hvordan skal dit drømmehus se ud? Hvilke materialer skal du gå med? Hvilken rolle skal energioptimering spille? Skal du selv deltage i byggeriet? Når du for alvor sætter strøm til dit byggeprojekt, er listen over valg og overvejelser lang

 • Søg evt. rådgivning hos fx en arkitekt, et byggefirma, en byggesagkyndig og en energikonsulent, alt afhængig af byggeriets omfang
 • Indhent tilbud og evt. tegninger på dit byggeprojekt
 • Kontakt kommunen og søg om byggetilladelse
 • Tjek dine muligheder for fradrag og tilskud.

Du får din egen byggerådgiver

I Sydbank får du en personlig byggerådgiver, der hjælper dig godt igennem hele byggeprocessen – lige fra den spæde opstart, til din ombygning eller dit nye hus står færdigt.

Din byggerådgiver hjælper dig bl.a. med at skabe et overblik over dine byggeudgifter, så du har de bedste forudsætninger for at byggebudgettet holder. Og så sørger din byggerådgiver for at bestille en forhåndsvurdering af dit byggeprojekt, så du ved, hvad du kan forvente dit byggeprojekt er værd, når det står færdigt.
Du kan også bruge din byggerådgiver til at få en snak om de vigtige – men ofte oversete – forhold, såsom betalingsvilkår, garanti og forsikring, så du kan føle dig tryg igennem hele forløbet.

Søg rådgivning hos en advokat

En advokat hjælper dig med at minimere risikoen for senere uenig-hed eller konflikter mellem dig og byggefirmaet, bl.a. ved at gennem-gå de juridiske forhold i entreprisekontrakten og sikre tydelighed i dine aftaler.

 • Få styr på dine kontraktforhold

Vi aftaler den fremtidige finansiering og godkender byggeprojektet

Vi hjælper dig med, at få den mest optimale finansiering til rådighed fra projektets start og aftaler, hvornår du skal bruge pengene
til de første regninger.

Underskriv kontrakten

Du skal underskrive kontrakten med byggefirmaet
eller entreprenøren.

Vi stiller en bankgaranti

Når købsaftalen er underskrevet, laver vi en bankgaranti. Bankgarantien sikrer, at entreprenøren eller byggefirmaet bliver betalt for deres arbejde og ydelser, når byggeprojektet står færdigt.

Få de rigtige forsikringer

Det er individuelt hvilke forsikringer, der er relevante for netop dit byggeprojekt. Din byggerådgiver kan hjælpe dig med at fortælle, hvil-ke forsikringer du bør være opmærksom på, og herefter er det vigtigt, at du kontakter dit forsikringsselskab, så dit byggeri og ikke mindst du og din familie er godt forsikret.

 • Få rådgivning hos dit forsikringsselskab og tilpasset dine forsikringer til dit byggeprojekt

Vi opretter og kurssikrer dine lån

Når du kender tidspunktet for, hvornår du skal bruge pengene
og diverse dokumenter eks. byggetilladelse, IBS attest og forsikrings-police foreligger, indgår vi kurssikring og opretter dine lån.

Digital signering af lånedokumenter

Når du skal underskrive dine lånedokumenter, modtager du en mail med et link til Sydbanks underskriftsrum. Du kan også gå ind i underskriftsrummet via Sydbank.dk. Klik på ’Log på’ og herefter ’Underskriftsrum’. Har du spørgsmål eller kommentarer, så kontakt os endelig.

 • Godkend og underskriv lånedokumenter

Betaling af regninger og opfølgning undervejs

 

 • Indsend løbende regninger til os
 • Benyt evt. din byggesagkyndige til følge op på, at dit byggeprojekt kører, som det skal
 • Orienter os, hvis der sker ændringer, fx hvis tidsplanen bliver skubbet, og når du kender datoen for projektets afslutning
 • Tag billeder undervejs – det giver minder at se tilbage på, og du kan bruge billederne til dokumentation ved eventuelle fejl og mangler.

Vi følger dit byggeri helt til slut

Vi betaler løbende dine regninger og foretager evt. besigtigelser af dit byggeri, og holder os opdateret på dit byggeprojekt,
hvis der skulle ske ændringer.
Når dit byggeprojekt er færdigt, vurderer vi boligens endelige værdi.

Tillykke! Dit byggeprojekt står færdigt

Udover at nyde dit nye hus eller ombygning, er der også et par praktiske ting, der er gode at huske:

 • Færdigmeld byggeprojektet hos kommunen og dit forsikringsselskab
 • Tilpas dit budget
 • Tilpas din forskudsopgørelse
 • Bygger du nyt, kan du få et overblik over de øvrige gøremål du skal huske i forbindelse med flytning i flytteguiden på borger.dk

Er du kommet godt på plads?

Er alt omkring din økonomi som forventet, eller er der opstået nye ønsker og behov? Vi følger op på dit byggeforløb og hjælper dig med at komme helt i mål – fx hvis du har brug for hjælp til at tilpasse din forskudsopgørelse, lægge et nyt budget eller til at oprette en ny konto.

Tak for nu – og på gensyn

Vi sender dig et brev om, at dit byggeprojekt nu officielt er gennemført og diverse midlertidige konti mv. ophæves.
Vi håber, du er blevet glad for resultatet – og vi glæder os til, at vi ses igen.

Sådan kan du finansiere dit byggeprojekt

Når du skal bygge hus, går drømme og planer hånd i hånd med finansiering. Et byggeprojekt kan finansieres på flere måder, blandt andet via et realkreditlån, prioritetslån eller Sydbank Boliglån.

 Der er flere faktorer, du bør overveje, når du skal vælge lån til at finansiere dine drømme om et nybygget hus. Når du skal låne penge til dit byggeprojekt og vil vide mere om de samlede låneomkostninger, skal du blandt andet se efter lånets ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent. Alle omkostninger, der er forbundet med lånet, er inkluderet i ÅOP, som fx oprettelsesomkostninger, renter og bidrag. Derfor kan ÅOP’en give dig et overblik over, hvad det koster dig at låne hvert år i procent.

 Du bør også være opmærksom på budgetposterne i et byggeprojekt, som nemt kan resultere i en merudgift. Budgetposter som fx bortkørsel af jord, hårde hvidevarer, belægning osv. kan alt sammen være poster, som skal inkluderes i dit byggebudget. 

Som nybygger i Sydbank får du derfor – udover din personlige rådgiver – tildelt en byggerådgiver, der er specialist indenfor finansiering af nybyg.

 Læs her 10 gode råd til dig, der gerne vil bygge

Hvad er forskellen på de forskellige lån, jeg kan vælge til mit byggeprojekt?

 • Realkreditlån: Et realkreditlån er typisk den billigste måde at finansiere dit boligkøb, dit byggeprojekt eller din ombygning
 • Sydbank Prioritetslån: Et boliglån med en fleksibel afviklingsform – du kan fx indfri lånet, når du vil
 • Sydbank Bolig: Bruges som et lån eller en kredit i forbindelse med køb af bolig, om- og tilbygning og nybyggeri
 • Sydbank Grundkøb: Er en meget fleksibel finansiering af din grund – uanset om du skal bygge hus eller sommerhus

Med baggrund i en forhåndsvurdering kan du i Sydbank låne op til 80 % af værdien igennem et realkreditlån, hvilket typisk er den billigste måde at finansiere dit byggeprojekt på.

Har du behov for at låne mere end 80 % af boligens værdi, kan du låne yderligere 15 %, som et boliglån. Læs mere om de forskellige finansieringsmuligheder her.

Er det samme finansieringsvilkår for et byggeprojekt som for en alm. bolig?

Der kan være forskel på, hvordan dine lånemuligheder er, afhængig af hvilken boligtype, du gerne vil låne til.

Vil du gerne bygge nyt, kan din byggegrund i første omgang finansieres via Sydbank Grundkøb, som er en 18 måneders kredit med en rente på pt. 0 %. Du kan låne op til 100 % af grundens værdi og til dækning af tinglysnings- og ekspeditionsomkostninger i forbindelse med optagelse af lånet.

Når byggeriet er færdigt, og du skal aftale den endelige finansiering, kan udgiften til køb af grund inkluderes i den samlede finansiering. Den færdige bolig finansieres typisk med et realkreditlån, Sydbank Prioritetslån eller en kombination.