Hvad er et realkreditlån?

Et realkreditlån er et lån, hvor du skal stille din bolig til sikkerhed. Et realkreditlån finansieres ved at udstede og sælge realkreditobligationer. En af fordelene ved realkreditlån er, at rentesatsen og bidragssatsen sammenlagt typisk er noget lavere end rentesatsen på et lån, som ikke er baseret på realkreditobligationer.

I Sydbank samarbejder vi med Totalkredit, og derfor får du som kunde i banken dit realkreditlån i Totalkredit via Sydbank.

Fakta om realkreditlån:

  • Et realkreditlån bliver ydet mod sikkerhed i boligen
  • Du kan låne op til 80 % af handelsprisen på din bolig (75 % på fritidsbolig) igennem et realkreditlån
  • Du kan vælge mellem fastforrentet lån, variabelt forrentet lån eller variabelt forrentet lån med rentemax. Rentemax er en grænse for, hvor meget renten kan stige i en aftalt periode, oftest 5 eller 10 år
  • Med et realkreditlån har du mulighed for op til 10 års afdragsfrihed – og helt op til 30 års afdragsfrihed på Fastrente+.
  • Et realkreditlån har en løbetid på op til 30 år

Find det rigtige realkreditlån

Når du skal købe bolig, er et realkreditlån meget attraktivt, da det typisk er den billigste måde at finansiere dit boligkøb, dit byggeri eller din ombygning. Men du kan ikke låne alle pengene her. Når du køber en helårsbolig, kan du låne op til 80 % af købesummen igennem et realkreditlån ved et realkreditinstitut.

Totalkredit er Sydbanks samarbejdspartner indenfor realkreditlån, hvilket betyder, at alle vores rådgivere har et særligt grundigt kendskab til Totalkredits lånetyper. Samtidig kender rådgiverne både dig og lokalområdet, og derfor har de alle forudsætninger for at kunne give dig den bedste boligrådgivning og dermed sikre dig, at du får det bedste realkreditlån, når du skal låne penge til boligkøb

Læs mere om Totalkredit

 

Fastforrentede realkreditlån

Et realkreditlån med en fast rente er kendetegnet ved, at renten ligger fast i hele lånets løbetid. Din ydelse ændrer sig ikke, når renten ændrer sig. Med andre ord kender du din ’husleje’, i hele den periode du har til at betale lånet tilbage i. Det beløb, du får udbetalt, afhænger af dagskursen på obligationerne. Vi anbefaler, at du kurssikrer dit fastforrentede lån, når du kender dit lånebehov.

Udgangspunktet for vores rådgivning er altid lån med fast rente. Det giver trygge rammer – du har klarhed over de fremtidige ydelser, og du skal ikke spekulere på, om renten pludselig kan stige og slå bunden ud af din økonomi.

Læs mere om Totalkredits fastforrentede lån

Du kan til enhver tid lægge dit fastforrentede realkreditlån om.

Læs mere om dine omlægningsmuligheder her

Realkreditlån med variabel rente

Med et realkreditlån med variabel rente bliver renten tilpasset ud fra udviklingen i markedsrenterne. Når du vælger et variabelt forrentet realkreditlån, vil renten være lavere her og nu sammenlignet med et fastforrentet realkreditlån. Hvor længe ved du ikke, og din risiko og usikkerhed vil være større i forhold til kommende renteændringer.

Der findes flere varianter af realkreditlån med variabel rente. Med F-kort-lån får du fx en ny rente hvert halve år. Et lån til dig, der ønsker en variabel rente, som kan ændre sig ofte.
En anden mulighed er et Tilpasningslån, hvor renten også er variabel, men fx tilpasses hvert 3. eller 5. år. Tilpasningslånet passer godt til dig, der vil kende renten i en aftalt periode.

Læs mere om Totalkredits realkreditlån med variabel rente

 

 

Hvilket realkreditlån skal jeg vælge?

Når du skal gøre op med dig selv, hvilket realkreditlån du skal vælge, afhænger det primært af følgende:

  • Hvor risikovillig er du?
  • Hvor højt vægter du økonomisk tryghed?
  • Hvor lang en periode ønsker du at have til at betale lånet tilbage på?

Derudover afhænger det også af, hvor længe du regner med at blive boende i din bolig. Det kan nemlig have indflydelse på, hvilke typer realkreditlån der passer bedst til dig.

Det kræver en rådgivningssamtale og en personlig vurdering af din situation og din risikovillighed at svare dig på, hvilket realkreditlån du skal vælge. Den samtale tager vi meget gerne med dig i Sydbank.

Book et møde

Skal jeg vælge afdragsfrihed til mit realkreditlån?

Hvad er afdragsfrihed?

Vælger du afdragsfrihed på dit realkreditlån, betaler du kun rente og bidrag i perioden med afdragsfrihed. Dit afdrag på lånet er sat på pause, så du skubber det forude. Her og nu vil det være en billigere løsning, men afdragsfriheden påvirker ikke det tidspunkt, hvor dit lån skal være betalt tilbage. Du gemmer derfor et afdrag, der koster dig mere i ’husleje’ på et senere tidspunkt.

Fordele og ulemper ved afdragsfrihed

Et realkreditlån med afdragsfrihed kan være et godt valg, hvis du har dyrere gæld, du gerne vil afvikle, inden dit realkreditlån. Det kan også være, du blot ønsker at have flere penge mellem hænderne nu. Måske skal du bruge penge til forbedringer, måske er din indtægt midlertidigt lavere grundet barsel, studier eller andet. Dog er der den ulempe, at de månedlige udgifter – det som de fleste betegner som huslejen – stiger, når du skal til at betale afdrag.

Snak altid med din bank om dit lån og aftal, om du kan opnå afdragsfrihed på dit realkreditlån, så dit lån passer til din situation.

Læs mere om afdragsfrie realkreditlån på Totalkredits hjemmeside.