Lån til byggegrunden til 0 % i rente

Har du langt om længe fundet grunden, som du vil bygge dit nye hjem på, er det med at slå til, mens muligheden er der. Med Sydbank Grundkøb får du adgang til en meget fleksibel finansiering af din grund til kun 0 % i rente.

Book møde og hør mere om dine muligheder med Sydbank Grundkøb

  • Sydbank Grundkøb er en kredit, du kan bruge til køb af byggegrund til helårsbolig og feriebolig
  • Sydbank Grundkøb har p.t. en rente på 0 %
  • Du kan låne op til 100 % af grundens værdi og til dækning af tinglysnings- og ekspeditionsomkostninger
  • Sydbank Grundkøb skal indfries efter 18 måneder og giver efterfølgende adgang til gebyrfri finansiering via Sydbank Bolig
  • I løbet af kredittens løbetid har du fri mulighed for både indbetaling og udbetaling
  • Du skal være helkunde med en NemKonto i Sydbank, for at låne til en grund med Sydbank Grundkøb

Hvad er Sydbank Grundkøb?

Sydbank Grundkøb er en kredit, som du kan bruge til køb af byggegrund til helårsbolig og feriebolig. Du kan låne op til 100 % af grundens værdi og til dækning af tinglysnings- og ekspeditionsomkostninger i forbindelse med optagelse af lånet. Kreditten har p.t. en rente på 0 % og en løbetid på 18 måneder – og når de 18 måneder er gået, og huset står færdigt, kan du indregne udgiften til grunden i et realkreditlån.

Kombinationen af Sydbank Grundkøbs rente på 0 % og den lange løbetid betyder, at du kan slippe for at betale to huslejer, mens dit byggeprojekt står på. Du behøver nemlig ikke at betale af på lånet, før du flytter ind i dit nye hus. Det kan især vise sig at være en fordel, hvis dit byggeri mod forventning bliver forsinket, fx hvis der er lang levering på nogle af byggeriets byggematerialer.

Den økonomiske frihed giver dig også mulighed for at tage dig god tid til at tage alle de valg og handlinger, der skal til for at bygge dit nye hjem, som fx at få fastlagt plantegninger, indhente tilbud fra byggefirmaer og få byggetilladelse på plads. At bygge og designe sit hus er for mange et stort ønske, der går i opfyldelse, og derfor er det dejligt at kunne have ro i maven igennem hele processen og nyde oplevelsen.

Hvis dit byggeri ikke står færdigt efter 18 måneder

Hvis byggeriet ikke er færdigt efter 18 måneder, kan du i stedet vælge finansiering via Sydbank Bolig – til gratis oprettelse.

Hvad koster det at låne til en grund med Sydbank Grundkøb?

Priseksempel til køb af grund – Sydbank Grundkøb

Når du opretter et Sydbank Grundkøb, skal du betale ekspeditionsgebyr og tinglysningsafgift til staten.

Priseksempel Sydbank Grundkøb

Disclaimer: Eksemplet er vejledende og betinget af, at der ikke sker ændringer i løbetiden. Det er en betingelse, at der tinglyses pant i den finansierede ejendom, og at den pantsatte ejerbolig er brandforsikret, så længe kreditten består.

Udlånsrenten for Sydbank Grundkøb fastsættes indenfor det rentespænd, banken for tiden anvender for denne kredittype. Rentesatserne i eksemplet er bankens p.t. højeste og laveste rente i det spænd. Renten i eksemplet er derfor ikke nødvendigvis udtryk for den rente, vi kan tilbyde dig.

Gode tips til, hvad du bør undersøge, når du har fundet din grund

Når du har fundet grunden, der matcher dine ønsker til beliggenhed, størrelse, omgivelser, nabolag mv., anbefaler vi, at du undersøger en række forhold til bunds, som potentielt kan påvirke husets udformning, den kommende byggeproces og dine udgifter.

Er der byggepligt på grunden, som du skal være opmærksom på? 

En byggepligt betyder, at du som ejer er forpligtet til at opføre hus på grunden indenfor en given periode.

Giver lokalplaner og servitutter i tingbogen frihed og selvbestemmelse til, hvordan dit drømmehus skal se ud, eller er der begrænsninger? 

Der kan fx være regler for byggehøjde, byggeprocent, materiale og bygningens anvendelse. Lokalplanen og tingbogens servitutter kan også give dig indsigt i, om der er planlagt byggerier i fremtiden, der kan påvirke dig og din bolig.

Hvordan er jordbundsforholdene?

Jordbundsprøverne skal bl.a. sikre dig, at du kender behovet for ekstra fundering, bortkørsel af jord og/eller oprensning af forurenet jord.

Er grunden byggemodnet før købet?

Det vil sige, at der er tilslutningsafgifter inkluderet i grundens købspris. Hvis ikke, så kommer der en ekstra regning på tilslutning af el, vand, varme og kloakering.

Er der bygninger på grunden, som skal nedrives, og som du skal have medregnet i udgiften til dit senere byggeri?

Læs flere af Sydbanks gode råd, til dig der skal bygge nyt

Start byggeriet i Sydbank

Når du skal bygge, går drømme og planer hånd i hånd med finansieringen. Derfor anbefaler vi, at du begynder din byggeplanlægning med at booke et møde i banken.

Du får adgang til et særligt rådgiverteam, som er specialister i finansiering af om- og tilbygninger samt nybyggeri. Din byggesag håndteres derfor fra start til slut af en byggerådgiver, så du er sikret kvalitetsrådgivning tilpasset dine behov. På den måde kommer du hele vejen rundt om byggeprocessen, og du får mere tid til planlægningen og til at træffe de mange beslutninger, som et byggeri kræver.

10 tips til dig, der overvejer at bygge dit eget hus