“Det er værdifuld information for bankens kunder”

Af finansjournalist Martin Kjærsgaard Nielsen

Med sans for detaljen giver Sydbanks morgenfriske makroanalytiker et dagligt overblik over væsentlige forhold på de finansielle markeder.

Når det danske aktiemarked åbner for handel klokken 9, har Mathias Dollerup Sproegel allerede tilbragt tre arbejdstimer ved sit skrivebord. Fra tidlig morgen sorterer Sydbanks makroanalytiker gennem bunkevis af data for at danne sig et samlet indtryk af, hvad der er sket på de finansielle markeder i løbet af natten.

“Det er værdifuld information for bankens kunder og mine kolleger, og derfor samler jeg relevante observationer og synspunkter i en morgenkommentar, der forbereder modtagerne på, hvad man som investor bør holde øje med. Det interesserer også i høj grad landets medier,” forklarer den 29-årige økonom.

Udover den tidlige datamission har makroanalytikeren et fagligt ansvar for at holde valuta- og obligationstraderne ved Sydbanks handelsborde opdateret. Hver morgen gennemgås de nøgletal, der ventes offentliggjort i løbet af handelsdagen. Som specialist i global økonomi og en vigtig del af Sydbanks makroteam er Mathias Dollerup Sproegel desuden med til at sætte retningen for bankens holdning til den globale økonomi.

“Vi har hvert vores primære ansvarsområde, men vi arbejder også tæt sammen og meget tværfagligt. Det er vigtigt, at vi kan supplere hinanden, så vi kan dække de behov, der opstår, selv i ferieperioder,” siger han og tilføjer:

“Som team er det vigtigt for os at stå til rådighed, når der er behov for vores ekspertise. Det omfatter skarpe og hurtige analyser, men indebærer også regelmæssig kontakt med bankens kunder og fokus på modtagerorienteret kommunikation, så vi får vores indsigt formidlet på en måde, der giver mening for alle.”

Makroanalytikeren deltager selv i stribevis af kundemøder i hele landet. Derudover går en del af arbejdstiden selvsagt med at holde sig løbende opdateret på udviklingen på de finansielle markeder. Det omfatter bl.a. research fra interesseorganisationer, centralbanker og andre væsentlige institutioner, men også sociale medier som fx Twitter, forklarer makroanalytikeren.

“Twitter er en ekstremt effektiv måde at holde sig opdateret på og få forskellige holdninger til tendenserne i global økonomi. Jeg bruger også selv Twitter aktivt til at kommunikere og diskutere mine egne holdninger.”

Blå bog

29 år
Bor i Aabenraa
Cand. oecon,Aarhus Universitet (2017)

Ansvarsområde

Makroanalytisk dækning af Europa, USA, Danmark og Kina

Karriere 

2017- Makroanalytiker, Sydbank
2014-2017 Makroanalyse-assistent, Jyske Bank


Næste artikel