Vil du føle dig tryg hele livet? 

Når du flytter sammen med en partner og køber bolig for første gang, er det desværre ikke kun indretningen, du kan nøjes med at koncentrere dig om. Derimod er det særligt vigtigt at have styr på pensionsopsparingen og forsikringerne. Begge dele er nemlig med til at skabe tryghed og økonomisk sikkerhed for dig og din partner, når lønnen ikke automatisk kommer ind på kontoen – både her og nu og i fremtiden.

Spænd et sikkerhedsnet under jer og jeres bolig 

Kan I blive boende i jeres bolig, hvis kun den ene af jer får løn ind på kontoen? Fx hvis du eller din partner mister jeres arbejde, bliver alvorlig syg eller kommer ud for en ulykke?

Vi kan desværre ikke gardere jer mod sygdomme og ulykker. Men vi kan til gengæld hjælpe jer med at spænde et sikkerhedsnet under økonomien. Med de rigtige forsikringer kan du og din partner rent økonomisk leve som hidtil, hvis uheldet er ude.

Det er desuden en god ide at tegne forsikringerne, mens du er ung – og sund og rask. Bliver du ramt af sygdom, eller kommer du til skade, fx på en skiferie eller på fodboldbanen, kan du opleve problemer med at tegne en ny forsikring. 

Derfor er det en god ide at komme tidligt i gang med pensionsopsparingen

Selvom der er lang tid til, at du skal på pension, så er det aldrig for tidligt at starte din pensionsopsparing. Tværtimod er der masser af fordele ved at starte allerede nu.

  • Vi lever længere: Vi lever længere og længere, og derfor skal din pension også holde længere og længere.
  • Flere penge mellem hænderne: Starter du din opsparing som fx 25-årig frem for som 30-årig, kan du med en månedlig indbetaling på 1.000 kr. have 60.000 kr. mere mellem hænderne, hvis du går på pension som 70-årig. Og investerer du din pensionsopsparing, kan der gå hele 207.823 kr. mere ind på opsparingen (se beregning).
  • Flere investeringsmuligheder: Hvis du vil investere din pensionsopsparing, eller dele af den, har du et bedre grundlag for at få mere ud af din opsparing – og det giver dig flere penge på kontoen, når du går på pension.