Stadig behov for alle forsikringerne? 

Når børnene er flyttet hjemmefra, bør du få de forsikringsaftaler, der er knyttet til din pensionsordning, kigget efter i sømmene. Faktisk kan der være mange penge at spare.

Du kan fx nu overveje at nedsætte nogle af de forsikringer, der skulle sikre familiens økonomiske tryghed gennem børnenes opvækst. Samtidig kan du overveje, om de sparede forsikringspræmier skal bruges til at øge indbetalingerne på din pensionsopsparing endnu mere eller til at tegne en supplerende pensionsopsparing.

Har du tegnet forsikring via Letpension? Så kan du gå ind på Letportalen og få et overblik over, hvordan du er dækket ved sygdom, ulykke eller død.

Hvordan skal luften i økonomien bruges? 

Når børnene flytter hjemmefra, vil du højst sandsynligt opleve, at du får mere luft i økonomien. Selvom de fleste sagtens kan bruge flere penge på rejser og god mad, så er tidspunktet, hvor børnene er flyttet hjemmefra, en gylden mulighed for at se nærmere på din pension. Skal pengene, I sparer, fx bruges til at forsøde alderdommen? Og er der plads til en ekstra pensionsopsparing, fx en aldersopsparing?

Inden du beslutter dig for at sætte flere kræfter ind på din pensionsopsparing, anbefaler vi dog, at du tager en snak med din rådgiver, så du er sikker på, at du på baggrund af dine nuværende opsparingsindbetalinger kan bevare din nuværende levestandard, når du går på pension.