Kundesupporteren i bobehandling: “Det er også en del af jobbet at tage sig tid til at tale med de efterladte”

‌‌‌Blå bog: Astrid Buus Madsen

  • Født 1982
  • Kundesupporter, Daglig Bank Operations, Bobehandling
  • Elevuddannet i Sydbank 2003
  • Har tidligere arbejdet som privatrådgiver og i pensionsafdeling
  • Har arbejdet i Sydbank i 21 år
  • Bor i Hostrupskov ved Aabenraa
  • Gift og har tvillinger på 9 og en pige på 12 år
  • Er en rigtig sønderjysk hjemmefødning, der er født, opvokset, er blevet uddannet og har arbejdet i Aabenraa

Mød Astrid

Døden er altid nærværende, når Astrid Buus Madsen er på arbejde.

Hun er kundesupporter i Sydbanks afdeling for bobehandling, og alle hendes arbejdsopgaver er i en eller anden grad farvet af, at en person er gået bort.

I afdelingen behandler man alle sager, der har at gøre med dødsboer, og man står både for kontakten med eksempelvis arvinger og advokater og med bankens rådgivere.

Afdelingen har blandt andet en hotline-telefon, som Astrid Buus Madsen besvarer en til to dage om ugen:

Det kan være lige fra at tale med en mand, der har mistet sin kone gennem mange år, som er ked af det og måske mest har brug for en snak, til en advokat, der har brug for noget information for at komme videre, eller en rådgiver, der har et spørgsmål, fortæller hun.

Astrid Buus Madsen oplever, at de efterladte ofte er afklarede og fattede, når de ringer ind til banken. Men indimellem kan det være følelsesmæssigt udfordrende at tale med mennesker, der er i stor sorg – især hvis det er forældre, der har mistet deres børn:

Jeg håndterer det ved at tage mig tid til at snakke med de folk, der ringer ind. Nogle gange har de bare brug for at fortælle deres livshistorie. Og så kan jeg tage den med en kollega bagefter, hvis det er virkelig hårdt, siger Astrid Buus Madsen og fortsætter:

Det er jo også en del af jobbet at tage sig tid til at tale med de efterladte. Det skal vi tage os tid til.

Størstedelen af Astrid Buus Madsens arbejdsuge går dog med sagsbehandling, og det kan involvere alt fra helt simple ekspeditionssager til mere komplekse sager, der kræver tid og snilde.

Vi er et selvorganiseret team, så vi beslutter selv, hvordan vores hverdag skal se ud – både i forhold til, hvem der laver hvilke opgaver, hvornår vi holder fri og så videre, fortæller Astrid Buus Madsen:

Derudover bruger vi rigtig meget automatiseringer – vi har allerede mange robotter, der laver nogle af vores opgaver, og der er flere på vej. Det gør, at vi kan bruge mindre tid på tasteopgaver og mere tid på de mere spændende opgaver.

For Astrid Buus Madsen er det blandt andet de opgaver, der har med udbetaling af pensionsordninger at gøre. De er spændende, fordi der ikke er nogen rød tråd fra sag til sag. Hver gang byder på noget nyt:

Det er tit lidt af et detektivarbejde. Nogle gange er der ikke helt styr på begunstigelserne. Andre gange skal der tages hensyn til både dine og mine børn, samlevere og så videre. Og du kender ikke familieforløbet i sagen, før du begynder at grave i den, siger Astrid Buus Madsen:

Hvis du beder mig om at gøre en konto op, så er det ligetil. Men at udbetale en pensionsordning i et moderne familieflow – det er ikke altid givet, hvordan det ender.

Astrid Buus Madsen medgiver, at jobbet til tider kan være følelsesmæssigt udfordrende. Men lige så ofte bliver man også forvisset om, at ens arbejde faktisk gør en stor forskel for folk:

Det er virkelig dejligt, når arvingerne tager sig tid til at skrive tilbage til os og siger: Hold da op, hvor er jeg bare glad for, at jeg fik fat i jer, siger hun:

Det giver noget til teamet, at folk melder tilbage. Man tænker: Så har vi gjort vores arbejde godt.