Sydbank Fonden støtter historisk tv-serie

Sydbank Fonden støtter interessant tv-serie om HM Dronning Magrethes regentjubilæum. Tv-serien, der kommer i januar 2022, er en gennemgang af den sønderjyske historie og danskernes selvforståelse.

Dronning Margrethes tilstedeværelse og rolle i Sønderjylland er ikke kun vigtig for historieskrivningen, men skriver sig ind i udviklingen.

"Dronning Margrethes engagement og tilstedeværelse er vigtige vidnesbyrd for vores selvforståelse," siger formanden for Sydbank Fonden, Jess Olsen, der fortsætter:

"Dronning Margrethe har en fantastisk tilgang og ildhu til alt, hvad hun engagerer sig i. Om det er ved det årlige ringrideroptog i Gråsten eller ved Genforeningsjubilæet i sommer i hele det sønderjyske landskab fra Frederikshøj til Tønder, så er det beundringsværdigt."

Det var også Dronning Margrethes ønske og plan at reetablere Den kongelige Køkkenhave, som Sydbank Fonden har været med til at støtte. En oase i slotshaven, som i dag er åbent for alle med flere årlige arrangementer, og som derfor også skriver sin ind Dronning Margrethes aktive rolle i Sønderjylland.

Tv-serien vises på Kanal Syd næste år i januar kl. 22:00 - nærmere den 7., 11. og 14. januar. Udsendelserne genudsendes ugen efter, de er vist. Seerne uden for Kanal Syd kan se tv-serien på DK4 mandage og torsdage fra den 10. januar og frem til den 27. januar, og seerne i Flensborg kan se den på Offener Kanal.

Se traileren her


Næste artikel