
Hvordan ser din økonomi ud i din seniortilværelse?
Hvordan ser din økonomi ud i din seniortilværelse? Udnytter du alle dine opsparingsmuligheder? Og hvordan skal din pension udbetales? Der er mange spørgsmål, der presser sig på, når du nærmer dig pensionsalderen. Derfor anbefaler vi, at du kontakter din rådgiver eller kundeservice og booker et pensionsmøde, så vi kan hjælpe dig med at få det bedste ud af din seniortilværelse rent økonomisk.
Indtil da får du her nogle gode råd til, hvad du bør være opmærksom på, når den gyldne pensionsalder nærmer sig.
Giv din aldersopsparing en økonomisk overhaling: Indbetal op til 56.900 kr. årligt!
Sparer du op til din pension på en aldersopsparing, er det vigtigt for dig at være opmærksom på de nye regler, der trådte i kraft januar 2018. Er der mindre end 5 år, til du når folkepensionsalderen, kan du nemlig indsætte hele 56.900 kr. i 2023.
Du kan fortsat ikke få skattefradrag for dine indbetalinger. Men til gengæld skal du ikke betale skat, når du får pensionen udbetalt. Så de nye regler kan virkelig være med til at give din aldersopsparing en økonomisk overhaling, der batter.
Læs mere om aldersopsparing i Sydbank
Hvor meget må du tjene ved siden af din folkepension?
Flere og flere danskere, der har nået den officielle pensionsalder på 65 år, udskyder deres otium og tager en ekstra tørn på arbejdsmarkedet. Går du med samme overvejelser? Og ved du, hvor meget du må tjene, uden at det går ud over din folkepension?
Alle danske statsborgere har ret til folkepension. Den består for de fleste af et grundbeløb og et pensionstillæg. Du må tjene op til 122.004 kr. om året, når du får folkepension, uden at blive sat ned i pensionstillæg eller tillægsprocent. Inden du beslutter dig for at udskyde din pensionisttilværelse lidt endnu, er det derfor en god idé at se nærmere på, om det kan betale sig at blive på arbejdsmarkedet rent økonomisk.
Hvad med forsikringerne?
Når du er tæt på pensionsalderen, er behovet for ekstra forsikringer begrænset. Det betyder, at du i højere grad kan slække på forsikringerne – og i stedet koncentrere dig om pensionsopsparingen.
Når dette er sagt, er det dog stadig vigtigt at du giver dine forsikringer et servicetjek en gang i mellem. Der kan fx være mange penge at spare på din bilforsikring, hvis du ikke længere kører på arbejde hver dag. Kontakt dit forsikringsselskab og få hjælp til at give dine forsikringer et servicetjek.