Skal du i praktik som en del af din uddannelse?

Vil du i praktik i Danmarks tredjestørste bank og være med til at gøre en forskel for Sydbanks kunder og medarbejdere?

I Sydbank tilbyder vi hvert år praktik for universitetsstuderende.

Praktikopholdet er for studerende på videregående uddannelser, fx bachelor- og kandidat-uddannelser, og det vil blive tilpasset den studerendes behov og uddannelsens krav.

Et praktikforløb kan være i mange forskellige afdelinger, fx kommunikation, marketing, HR, økonomi, IT, Compliance - alt efter, hvad der er relevant for dig. Opgaveindholdet vil være forskelligt afhængigt af, hvor i Sydbank praktikopholdet tilbydes.

Fælles er, at dygtiggørelse, udvikling og feedback vil være en del af din hverdag. Du vil selv få ansvar for opgaveløsning, og vi har en forventning om, at du bringer din teoretiske og metodiske faglighed i spil.

Praktikforløbet aftales individuelt, og det tilrettelægges i balance mellem kravene fra dit studie, dine ønsker og behovet i den afdeling, du bliver en del af.
Du vil indgå på lige fod med de øvrige ansatte i Sydbank, og vi betragter dig som en naturlig del af organisationen. Vi gør meget for, at du bliver integreret i såvel afdelingen som Sydbank, og vi forventer, at du tager aktivt del i afdelingens arbejde og sociale liv.

Vi søger løbende praktikanter - Send din ansøgning her

Så ser vi på mulighederne for at imødekomme dine behov i forhold til praktik. Vi deler dine oplysninger med de afdelinger i Sydbank, der kunne være relevante for dig.

Et praktikophold er ulønnet.

Hør, hvad Desirée fik ud af sit praktikforløb

Mød Desirée, der læste cand.merc. (jur), og havde et praktikforløb i Sydbank som en del af sin kandidatuddannelse. For bedst muligt at imødekomme hendes uddannelsesmæssige behov, var Desirée i praktik både i HR og Compliance:

Min tid som praktikant var en fantastisk mulighed for mig. Det gav mig virkelig mulighed for at fordybe mig i de daglige rutiner og udfordringer i begge afdelinger.

At kunne omsætte min teoretiske viden indenfor jura og økonomi til praktisk erfaring var utroligt givende. Jeg fik også mulighed for at følge HR-partnere på kurser og deltage i karrieremesser, hvilket gav mig et indgående indblik i, hvordan HR fungerer i praksis.

At bevæge mig rundt i forskellige afdelinger gav mig også en bredere forståelse for, hvordan Sydbank som helhed fungerer. Jeg kunne se, hvordan de forskellige dele af organisationen arbejder sammen, og hvordan min rolle som en kommende erhvervsjurist kunne have en indflydelse på flere niveauer.

Denne praktikperiode har virkelig åbnet mine øjne for, hvordan min uddannelse kan bruges i praksis, og det har styrket min forståelse for banksektoren som helhed. Jeg er glad for den indsigt, jeg har fået i bankens daglige drift og for de muligheder, jeg har fået for at udvikle mig fagligt og personligt hos Sydbank.

Skal du skrive opgave om Sydbank?

Du skal skrive en opgave, men hvad skal den handle om? Hvordan skal du begynde? Hvordan finder du materiale om virksomheden? Kan du tillade dig at kontakte virksomheden, du vil skrive om?

Svaret er JA.

Både omverdenen og Sydbank er under konstant udvikling, og derfor er indsigt i forskellige problemstillinger og perspektiver vedrørende banken meget værdifuldt for os.

Vi ser en stor værdi i de opgaver, der bliver skrevet om os, og vores erfaring siger, at en virksomhedsrelateret sparringspartner i skriveprocessen giver det bedste resultat. Nogle opgaver kan ligefrem ført til konkrete initiativer.

Ved større opgaver, fx specialer eller forskningsprojekter, stiller vi derfor ressourcer og materialer til rådighed, bl.a. i form af en personlig kontaktperson fra Sydbank. Får du tilknyttet en kontaktperson fra Sydbank, vil I typisk holde et indledende møde, hvor I forventningsafstemmer og aftaler det videre forløb. På den måde sikrer du en god skriveproces. I nogle tilfælde bliver du bedt om at udfylde en fortrolighedserklæring. Du vil selv være ansvarlig for at opretholde den løbende kontakt med din kontaktperson.


 
Kontakt os tidligt i forløbet

Du har sikkert allerede gjort dig en masse tanker om, hvad du gerne vil skrive. Alligevel kan det være en god idé at vende dine tanker og idéer med os, inden du fastlægger en specifik problemstilling. Måske kan vi inspirere dig i forhold til dit emnevalg og undersøgelsesdesign?

Vi håber, at de mange informationer på vores hjemmeside kan hjælpe dig lidt på vej. Mangler du noget eller har brug for personlige interviews med medarbejdere fra Sydbank, så skriv det i din ansøgning. Vi besvarer alle henvendelser og hjælper som minimum med at guide dig til relevant materiale på vores hjemmeside.

Send din ansøgning her