Låneberegner: Beregn, hvor meget du kan låne

Vil du købe bolig? Med vores låneberegner kan du regne på, hvor meget du kan købe bolig for. Tast dine oplysninger ind i låneberegneren og find ud af, om du har råd til den bolig, du kigger efter, eller om du skal justere lidt på dine forventninger.

Vores låneberegner er vejledende. Det vil sige, at den giver dig et overslag over, hvad du ca. kan købe bolig for.

Hvis du ønsker at vide præcis, hvor meget du kan låne, og hvad det koster at låne til din drømmebolig, sidder vi klar til at hjælpe dig. Du kan enten kontakte din rådgiver og få en beregning, som er tilpasset præcis dig og din økonomi eller bede os om at kontakte dig.

Hvordan bruger du vores låneberegner?

For at bruge låneberegneren, skal du have nogle tal og oplysninger om din økonomi parat.

Du skal vide, hvad den samlede indkomst i din husstand er. Det er op til dig, om du vil angive beløbet pr. måned eller pr. år. Husk, at beløbet skal angives før skat i låneberegneren.

Dernæst skal du vide, hvor stor en opsparing, du ca. har – eller I har. For er I flere om at købe bolig, er det jeres samlede opsparingsindskud, som I skal indtaste i låneberegneren.

Hvis du eller din partner har gæld – det kan være alt fra billån, SU-lån, banklån eller andet bortset fra boliglån – skal du også angive det.

Når du har indtastet alle oplysninger i låneberegneren, giver beregneren dig et overslag over, hvor meget du kan låne og dermed købe bolig for. Da udregningen fra låneberegneren er et overslag, anbefaler vi, at du kontakter os, så du kan få vished om, hvad du præcis kan låne og købe bolig for.

Kontakt din rådgiver eller book et boligmøde.

Hvad koster det at låne penge til ny bolig?

Låneberegneren kan give dig et overslag over, hvor meget du kan købe bolig for. Men det kræver større indsigt, hvis du vil vide, hvad det reelt koster dig at låne. Vi kan desværre ikke give dig et svar her og nu på, hvad det vil koste dig at låne til en ny bolig – det afhænger nemlig af dine behov, din økonomi og den konkrete ejendom. Nedenfor har vi samlet en oversigt over, hvilke faktorer, der har betydning for dine låneomkostninger.  

Indkomst og opsparing

Jo større indtjening og opsparing du har, jo mere kan du låne for. Prøv selv at se forskellen i låneberegneren.

Renten

Renten spiller en stor rolle for, hvor meget det koster om året for dig at låne til din bolig. Samtidig afhænger dine omkostninger også af, om du vælger et lån med en fast rente eller med en variabel rente.  

5 % af boligens beløb

Som hovedregel skal du selv betale 5 % af boligens pris kontant. Koster din drømmebolig fx 2.500.000 kr., skal du kunne betale 125.000 kr. Det er derfor et beløb, du skal have sparet op, hvis du skal have mulighed for at slå til, når drømmeboligen melder sig.

Øvrige omkostninger

Der kan være mange omkostninger – udover lånet, når du køber ny bolig. Tinglysningsafgift til staten, advokatomkostninger, nye forsikringer og selve flytningen er blot et par eksempler på omkostninger, som du skal forberede dig på.

Lånets løbetid

Lånets løbetid er den periode, du har til at betale lånet tilbage i. Løbetiden på dit lån har en stor indvirkning på dine samlede låneomkostninger, da du i hele løbetiden skal betale renter af dit lån, og hvis du har et realkreditlån, skal du også betale bidrag i hele perioden. Vælger du fx et lån med en kortere løbetid, vil de samlede låneomkostninger være mindre, men det betyder dog også, at den månedlige ydelse vil være højere. Den månedlige ydelse er det, du betaler hver måned for at låne til din bolig.

Priseksempler på boliglån i Sydbank

For at konkretisere hvad det koster dig at låne til køb af ny bolig, har vi lavet et par eksempler på, hvad det koster at låne igennem Sydbank Boliglån. Eksemplerne er baseret på forskellige løbetider og forskellige lånebeløb. Lånets løbetid er den periode, du har til at betale det tilbage. Her har vi valgt at lave et eksempel med henholdsvis 20 og 30 års løbetid.

I priseksemplerne kan du også se, hvad den lavest og højest mulige månedlige ydelse er på et boliglån. Den månedlige ydelse er det, du betaler hver måned for at låne til din bolig, og ydelsen kan derfor hjælpe dig med at vurdere, om du har råd til at optage lånet ud fra din månedlige indtægt.

Vær opmærksom på, at priseksemplerne alene er baseret på et boliglån i Sydbank. Boliglånet udgør kun en lille del af den samlede finansiering, som typisk også består af et realkreditlån, som udgør 0-80 % af den samlede finansiering. Vi anbefaler dig derfor altid at booke et møde, så vi kan lave en beregning på, hvad det konkret koster for dig.  

Se priseksemplerne her

Hvilke låntyper kan jeg vælge mellem?

Som udgangspunkt har du mange muligheder, når du vil låne penge til en bolig. Dog afhænger dine muligheder i høj grad af din økonomi, dine behov og din risikovillighed. Vægter du fx økonomisk sikkerhed og stabilitet højt, så er et fastforrentet lån måske det, der passer bedst til dig. Har du mod på en højere risiko, og kan din økonomi klare rentestigninger, kan et lån med variabel rente være aktuelt for dig.

Der er mange forudsætninger, der skal tages i betragtning, og derfor står vi klar til at rådgive dig, så du kan vælge det lån, der passer bedst til dig.

Se alle låntyper i Sydbank her.

Læs Sydbanks låneanbefalinger her

Hold øje med ÅOP, når du optager boliglån

Når du vil låne penge til en ny bolig og vil vide mere om de samlede låneomkostninger, skal du se efter lånets ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent. Alle omkostninger, der er forbundet med lånet, er inkluderet i ÅOP, som fx oprettelsesomkostninger, renter og bidrag. Derfor kan ÅOP’en give dig et overblik over, hvad det koster dig at låne hvert år i procent.

Det er bestemt ved lov, at man skal have oplyst den årlige omkostning i procent, når man optager et lån – uanset om det er til bolig, bil eller noget andet. Derfor er ÅOP’en god at bruge som pejlemærke, når du sammenligner diverse lån.

Skal vi snakke om jeres muligheder?

Hvis du har brugt vores låneberegner og har fået et større overblik over, hvad du kan købe for, kan det være, du er klar til at tage skridtet videre. I Sydbank står vi klar til at rådgive dig om, hvor meget du kan købe for, dine lånemuligheder, og hvordan dit boligkøb påvirker din daglige økonomi, pension og forsikringer. Book et uforpligtende møde[M3] , så kan vi hjælpe dig med at komme godt fra start.