Lad Sydbank rådgive dig om pension

Der kommer en dag, hvor du holder fyraften for sidste gang og lægger karrieren bag dig. Det er nok ikke noget du går og spekulerer på i det daglige, men du kan næsten ikke starte for tidligt.

Når tiden bliver din egen, hvilket liv vil du så gerne leve? Hvordan sikrer du, at det ikke bliver økonomien der skal begrænse dig i, hvilke livsmål du når?

Du drømmer måske om frihed til at kunne tage på længere ferier, give gaver til børn og børnebørn, at investere i sejlbåden eller i sommerhuset.

Uanset hvad, så er pension et vigtigt element. Det kan være svært at vurdere hvor stor en pensionsopsparing det kræver, og hvordan din øvrige økonomi og formue spiller ind.


Ved du fx hvor meget du skal lægge til side? Hvilket liv tillader din nuværende pensionsopsparing egentlig? Bliver din pension forrentet bedst muligt? Hvis du eller din bedre halvdel pludselig går bort eller mister arbejdsevnen, hvad betyder det så for økonomien?

Nå dine livsmål med økonomisk rådgivning

Vores hold af specialister hjælper med at sikre dig og familien hele vejen gennem livet. Vi hjælper med at planlægge din pensionsopsparing, og tager altid udgangspunkt i dig, dine livsmål og dine ønsker for fremtiden.

Planlæg din pension

Din pension er også en forsikring

Hos Sydbank får du en samlet formuerådgivning, der tager afsæt i både din pension og dine forsikringer. Dybest set er der ikke den store forskel på de to ting, for din pension er også en forsikring - her forsikrer du imidlertid ikke dit hus eller dit liv, men dit og din families fremtidige liv og økonomi.

 

Som yngre er det en god idé at have fokus på, hvilken forsikringsdækning der er nødvendig, for at din familie kan opretholde den ønskede levestandard, hvis du skulle miste din arbejdsevne eller gå tidligt bort. Når du bliver ældre, bør du i højere grad koncentrere dig om pensionsopsparingen. 

Hvilke forskellige pensionsopsparinger kan jeg vælge?

Der findes forskellige muligheder for at spare op til pension, og der kan være forskel på om du spare op selv eller via din løn. Dine pensionspenge kan også investeres. Når du har investeret dine pensionspenge, er skatten på afkast lavere, end hvis du har investeret din almindelige opsparing.

Overordnet set findes der følgende pensionsordninger:

Aldersopsparing: Aldersopsparing er til dig, der gerne vil have mulighed for at få en sum penge udbetalt på én eller flere gange, når du går på pension. De fleste indbetaler til aldersopsparing privat. Du får ikke fradrag for at indbetale til aldersopsparing, men til gengæld er der ingen skat ved udbetaling.

Ratepension: Ratepension er til dig der gerne vil sikre din indkomst som pensionist, når du ikke længere får løn. Du kan indbetale til ratepension både privat eller via din løn. Ratepensionen har den fordel, at udbetalingen kan ske over en periode på 10-30 år. Du har altså mulighed for at tilpasse udbetalingen, hvis du ønsker mere udbetalt de første år, du er pensionist. Indbetalingen er fradragsberettiget, og du betaler almindelig indkomstskat ved udbetaling.

Livrente: Livrente er til dig der gerne vil sikre, at du aldrig løber tør for penge i din pensionstilværelse. Udbetalingen fra pensionen fortsætter så længe du lever. Der er ingen begrænsninger i indbetalingen, og du kan indbetale både privat eller via din løn. Du får fradrag for indbetalingen, og du betaler almindelig indkomstskat ved udbetalingen.

Du kan have gavn af at spare op på flere forskellige typer pensionsordning, så du både har mulighed for at sikre dig livslang udbetaling, samtidig med at du kan få udbetalt en sum penge efter behov. I Sydbank hjælper vi med at finde den bedste opsparingsløsning for dig, så du kan nå dine økonomiske livsmål og drømme for din pensionstilværelse.

 

Hvilke forskellige forsikringer kan jeg vælge?

Det økonomiske sikkerhedsnet for dig og din familie er vigtig, hvis du dør eller bliver syg, og mister din evne til at arbejde.
Du har forskellige muligheder for at sikre både dig selv og dine nærmeste:

Livsforsikring

Med en livsforsikring kan du sikre dig at dine efterladte får et engangsbeløb udbetalt hvis du dør. Det betyder fx at din ægtefælle eller samlever får mulighed for at blive boende i hjemmet hvis du dør, og at børnene kan blive i deres vante rammer i en tid der i forvejen er svær.

Livsforsikring udbetalt til børn ved din død

Dit/dine børn kan få en årlig udbetaling helt frem til det 21. år hvis du dør. Det betyder, fx at dit barn har mulighed for at købe hvad du selv kunne have givet i gave, havde du været her.

Forsikring ved kritisk sygdom

Du får meget hurtigt udbetalt en større engangssum hvis du f.eks. får kræft, Parkinsons mv. Det betyder at du fx har penge til at dine nærmeste kan tage sygeorlov, at du kan få behandling i udlandet mv.

Sundhedsforsikring

Med en sundhedsforsikring ved du at hjælpen er nær, hvis smerter, sygdom og skader bliver en del af hverdagen. Her har du adgang til hurtig undersøgelse og behandling.

Derfor skal du oprette din pension så tidligt som muligt

Vi lever længere, og gennemsnitslevealderen stiger år for år. Når vi bliver ældre, betyder det også at vores pensionsopsparing skal strækkes længere. Hvis du forventer at være på pension i 20 år eller længere, så nytter det ikke at pensionen slipper op allerede efter 10 år.

Selvom at din formue også består af fx friværdi i din bolig, værdi af din virksomhed eller din opsparing, som er investeret i værdipapirer – er du så sikret, at du kan komme til den del af din formue når du har brug for pengene? Kan boligen sælges til den rigtige pris på det rigtige tidspunkt? Og ønsker du overhovedet at skulle flytte fra dit hjem, bare fordi du ikke længere skal gå på arbejde?

Selv et mindre beløb hver måned kan gøre en stor forskel når det drejer sig om pensionsopsparing. Jo flere år din pensionsopsparing har på bagen, jo mere hjælper afkast af investering og rente af opsparingen dig. Venter du derimod med at spare op til pension, så skal du sætte mere ind for at spare nok op.

Dine fordele med Sydbank Private Banking

  • Adgang til specialister indenfor pension og formue, som kan rådgive dig til hvordan du kan opnå dine økonomiske livsmål.
  • Rådgivning om den bedste sammensætning af din pensionsopsparing.
  • Overblik og rådgivning om både forsikring og pension. Det handler om din tryghed og økonomiske sikkerhed når lønnen ikke automatisk kommer ind.
  • Rådgivning om hvordan du får mest muligt ud af den formue du har, både på kort og lang sigt.
  • Hjælp til at sikre samspillet mellem offentlige pensioner og opsparing i din virksomhed.
  • Rådgivning om optimering af skatten – både mens du sparer op, og når du skal til at leve af din formue.
  • En tryghedsanalyse, der tager afsæt i dine ønsker for fremtiden.
  • En skræddersyet plan for hvordan du når kan opnå dine økonomiske livsmål.

Se alle dine fordele med Sydbank Private Banking lige her

Eksklusive kortløsninger

Se hvilke kort der matcher dine behov bedst.

Find dem og andre fordele her

Find nærmeste filial

Vi er tæt på dig.

Se, hvor du kan finde os

Brug for hjælp?

Find den her eller ring til os på: 70 10 78 79

Klik her