Her er tre ting, du skal være opmærksom på, i takt med at din virksomhed bliver mere og mere digital
Phishing og ransomware
Den absolut største trussel er ransomware – altså en slags ondsindet software, som krypterer virksomhedens filer og låser adgangen til dem. IT-kriminelle bruger metoden til at afpresse virksomheder økonomisk. Det nye er, at de IT-kriminelle udøver dobbelt-afpresning ved at true med at offentliggøre dine data og låse for dem på samme tid.
90 pct. af alle vellykkede cybersikkerhedsangreb begynder med en phishing-mail. Her har forbryderne held med at lokke medarbejdere i virksomheden til at klikke på et link eller åbne en vedhæftet fil ved at udgive sig for at være fra en myndighed, banken eller en anden, virksomheden har tillid til. På den måde har de opnået adgang til virksomhedens interne systemer og data.

Falske fakturaer
En anden stor trussel mod danske SMV’er er svindel med fakturaer. Forbryderne sender en falsk regning til virksomheden, som bliver narret til at betale. Det kan også begynde med et phishing-angreb, hvor de får adgang til systemerne for på den måde at få indsigt i, hvem virksomhederne handler med. Så kan de nemt forfalske en faktura fra en leverandør og bede om, at betalingerne overføres til et nyt kontonummer.

Styr på compliance
Der er mange ting, virksomhederne skal have styr på. Databeskyttelsesforordningen og fx NIS2-direktivet, som rammer virksomheder indenfor særlige brancher, hvis de har med kritisk infrastruktur at gøre. Sørg for at have fokus og styr på myndighedskrav til databeskyttelse og sikkerhedsforanstaltninger – så står du også godt rustet imod udefrakommende angreb.
