Blåmusling
Blåmuslingen finder du overalt i landet, både i de store have og i fjordene – uanset om det er salt, fersk eller brakvand. Den orange indmad er en yderst populær spise til særligt Moules Frittes – som faktisk er en belgisk spise - eller til børnenes leg med at fange krabber. Skallernes farve går fra brunlig til blålig, jo ældre de bliver.
Østers
Selvom smagen populært sagt deler vandene, er østers en af de fineste spiser, som typisk indtages til nytårsmenuen eller andre festlige lejligheder. Findes flere steder i landet, men særligt Limfjorden er kendt for at være et godt jagtområde: Man kalder det ”at plukke østers”, når man er på såkaldt ”østerssafari”.
Dansk sommertrøffel
Den umiskendelige smag af trøffel forbindes ofte med det fine franske køkken eller en eksklusiv italiensk pasta. Potentielt findes sommertrøflen nær rodnettet af danske træer og skove overalt i landet, hvor særligt trænede hunde kan dufte de skjulte trøfler helt op til 30 meter fra findestedet, der typisk er i relation til hasselnødde- eller bøgetræer.
Rav
De fleste kender til metoden, hvorpå rav skabes af forstenet harpiks, og selve farven er unik og genkendelig for endnu flere. Rav er sjældent, men slet ikke umuligt at finde, for dem som ved, hvor og hvornår der med særlig fordel kan ledes. Jagten er en sport for mange og foregår ved de fleste kyster. De mest værdifulde stykker rav er ofte en mindre formue værd.