Log på Sydbanks digitale løsninger med MitID

I Sydbank skal du bruge MitID, når du logger på din Netbank eller Mobilbank, betaler regninger eller bruger Sydbanks selvbetjeningsløsninger som fx kortbestiller eller digital underskrift.

Har du ikke fået MitID?

Fra 1. november kan du ikke få hjælp til oprettelse af MitID i Sydbank. Du kan i stedet oprette MitID via MitID.dk eller hos BorgerService.

Læs mere her

Nu kan du bruge dit udenlandske pas til at få MitID

I den nye version af MitID-appen er pas-funktionaliteten ændret, så du nu kan bruge udenlandske pas og Schengen ID-kort med chip til at få MitID direkte i MitID-appen.

Det betyder, at du kan bekræfte din identitet (ved hjælp af passet eller ID-kortet), oprette bruger-ID og aktivere MitID-appen.

Du kan også via appen bestille og aktivere fx en kodeviser.

Du kan desuden fortsat få MitID på MitID.dk eller i Borgerservice, hvis du medbringer gyldig legitimation.

I Sydbank skal du bruge MitID til din Netbank og Mobilbank samt fx til kortbestilling og andre af bankens digitale løsninger.

Få MitID med udenlandsk pas/ID-kort
Get MitID with a foreign passport

Har du et MitID i reserve, fx hvis mobilen går i stykker?

Hvis din mobil går i stykker, er det en stor hjælp at have et MitID i reserve. Så slipper du for at starte forfra:

  • Du kan installere MitID appen på flere enheder, fx både på din mobiltelefon og din tablet. Så kan du også benytte den anden enhed til at genetablere MitID appen på en ny mobil.
  • Du kan bestille en gratis kodeviser eller -oplæser, som du altid kan bruge som supplement til appen. 

Bestil identifikationsmiddel, fx kodeviser

Om MitID

MitID er afløseren for NemID og lever op til de nyeste standarder for sikkerhed, så du trygt kan identificere dig på nettet, når du fx overfører penge eller logger på borger.dk.

MitID er udviklet af Digitaliseringsstyrelsen og Finans Danmark – interesseorganisation for bankerne.

MitID styrker sikkerheden

Med MitID styrker vi sikkerheden, så det bliver sværere at udnytte andres digitale identitet. Fx kan du få besked via MitID-appen, sms eller e-mail, hvis MitID appen downloades til en ny enhed, eller hvis du anvender MitID fra en computer, du ikke har brugt før.

MitID er primært en app

De fleste vil få MitID som app, da det er en praktisk løsning, som du kan bruge, på samme måde som du har brugt NemID nøgleappen. Men der er alternativer til dig, der enten ikke kan eller ønsker at bruge en app: MitID kodeviser, -kodeoplæser og -chip.

Pas godt på dit personlige MitID

Selvom vi styrker sikkerheden, har du også et ansvar for at passe godt på dit personlige MitID.

Derfor får du ikke notifikationer i appen

Til forskel for NemID nøgleapp skal du selv åbne MitID-appen for at godkende med MitID. Det skal du derfor gøre, efter du har indtastet dit bruger-ID. Det er med til at øge sikkerheden, så du ikke risikerer, at appen aktiveres udefra.

Du skal beholde dit NemID indtil videre

Selvom du bruger MitID her i banken og på mange offentlige sider, skal du beholde dit NemID, fx nøglekort eller nøgleapp, indtil NemID er endeligt udfaset.

Du får besked fra Digitaliseringsstyrelsen, når du ikke længere skal bruge NemID.

Spørgsmål og svar

Hvis du har spørgsmål til MitID, kan du se en oversigt over spørgsmål og svar på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside.

Få hjælp og svar på dine spørgsmål her

Hvis du har brug for hjælp til MitID i Netbanken eller Mobilbanken eller til Sydbanks digitale løsninger, er du velkommen til at kontakte Hotline på 74 37 25 98.

Hvilke krav er der til min mobil, hvis jeg skal have en MitID-app?

Du kan få MitID app på de fleste android-telefoner eller på iPhone 5S og nyere (din iPhone skal være opdateret til mindst iOS 12).

Jeg vil helst ikke bruge en app, hvad kan jeg så gøre?

Du kan få en MitID kodeviser. MitID kodeviser er en lille elektronisk enhed, der viser en engangskode, som du skal indtaste, når du skal bruge MitID. Den minder om NemID nøgleviser, som du måske kender.

Jeg er svagtseende, hvilken løsning kan jeg bruge?

Hvis du har et synshandicap, kan du bruge MitID kodeoplæser. MitID kodelæser har en stor skærm, hvor koden vises. Den kan også læse koden højt. Du kan tilslutte høretelefoner, så ingen andre kan høre med. Du behøver ikke bevise, at du har et synshandicap, for at få en MitID kodeoplæser.

Godkend dine betalinger på nettet med MitID

Du skal bruge MitID til at godkende kortbetalinger ved køb på nettet, medmindre du bruger en løsning med sms + kodeord.

Læs mere her