MitID er dit personlige ID

Alle med NemID skal i løbet af 2021 og 2022 have MitID: Danmarks nye digitale ID, som er afløseren for NemID.

Du vil kunne bruge MitID til alt det, som du plejer at bruge NemID til, når MitID er fuldt indfaset i løbet af 2022. MitID lever op til de nyeste standarder for sikkerhed, så du også trygt i fremtiden kan identificere dig på nettet, når du fx overfører penge eller logger på borger.dk.

MitID er udviklet af Digitaliseringsstyrelsen og Finans Danmark – interesseorganisation for bankerne. 

Dine ID-oplysninger skal være opdateret

NemID er i tidens løb blevet udstedt på forskellige måder. Derfor er der en del danskere, der skal opdatere deres identitetsoplysninger. 

Hvis du skal opdatere dine identitetsoplysninger, vil du i starten af januar modtage et brev fra Digitaliseringsstyrelsen om, at dine oplysninger skal opdateres.

  • Hvis du har en NemID nøgleapp, kan du opdatere dine ID-oplysninger via nøgleappen, hvis du har en nyere telefon og et gyldigt dansk pas.
  • Hvis du ikke har nøgleappen, eller har du ikke en nyere smartphone eller et gyldigt dansk pas, kan du få hjælp i Borgerservice. Vi anbefaler, at du venter med at kontakte Borgerservice, til det er din tur til at få MitID.

Vær opmærksom på tidsfristen 

Når du får besked om, at det er din tur til at få MitID, har du 30 dage til at skifte fra NemID til MitID. De forskellige trin i processen kan tage lidt tid, og hvis du ikke får MitID inden tidsfristen, kan du ikke logge på Netbanken.   

Læs mere om identitetssikring på borger.dk

Her kan du bl.a. se en trin-for-trin-guide til opdatering af oplysningerne via nøgleappen, og du kan se, hvordan du kontakter Borgerservice, hvis du ikke har en nøgleapp eller et gyldigt dansk pas.

 

Du skal beholde dit NemID indtil videre

Selvom du får MitID, skal du indtil videre beholde dit NemID, fx nøglekort eller nøgleapp. I en periode er der flere steder, hvor du stadig skal bruge NemID, indtil det er endeligt udfaset.

Du får besked, når du ikke længere skal bruge NemID.

Du får besked, når det er din tur

Du får besked i din Netbank eller Mobilbank eller i Digital Post, når det er din tur til at få MitID. Du skal ikke foretage dig noget, før du får at vide, at det er din tur. Det sker i løbet af 2022, da der er mange, der skal have MitID.

Pas på

Overgangen til MitID vil tiltrække kriminelle. Du skal derfor kun have tillid til de beskeder, du modtager i Netbank, Mobilbank eller i e-Boks.

Vil du allerede nu have MitID?

Hvis du ikke vil vente, til du får besked om MitID i Netbanken eller Mobilbanken, så klik på linket ovenover og følg anvisningerne.

MitID til erhvervskunder

Fra starten af marts begynder bankens erhvervskunder at skifte til MitID som sikkerhedsløsning til Online Banking.

Læs om MitID til erhverv her

Sådan gør du

Hvis du har fået besked i din Sydbank Netbank om, at det er din tur til at få MitID, så kan du få hjælp til oprettelsen i de to film nedenunder.

Her får du nemlig en trin-for-trin-gennemgang af, hvordan du udskifter dit NemID med MitID app eller MitID nøgleviser.

Her kan du få hjælp til NemID-appen

Har du brug for hjælp til at opdatere dine ID-oplysninger i NemID, inden du kan få MitID, skal du kontakte borger.dk.

Få MitID med pas

Få trin-for-trin-hjælp til at få MitID ved brug af dit pas. Se hvordan på mitid.dk

Sådan aktiverer du MitID-appen

Få trin-for-trin-hjælp til aktivering af MitID-appen

Har du en backup af MitID, hvis din telefon går i stykker?

Med MitID kan du have en backup ved at installere MitID appen på flere enheder, fx både på din mobiltelefon og din tablet. Så kan du også benytte den anden enhed til at genetablere MitID appen på en ny mobil. Hvis du har andre MitID identifikationsmidler, kan du logge ind på MitID.dk og få aktiveringskode og midlertidig PIN-kode til en ny MitID app. 

 MitID - Bestil identifikationsmiddel

Hvorfor MitID?

MitID styrker sikkerheden

Med MitID styrker vi sikkerheden, så det bliver sværere at udnytte andres digitale identitet. Fx kan du få besked via MitID-appen, sms eller e-mail, hvis MitID appen downloades til en ny enhed, eller hvis du anvender MitID fra en computer, du ikke har brugt før.

MitID er nemt at bruge

Når du har fået MitID, er det nemt at bruge i din hverdag: Med et enkelt swipe kan du godkende eller logge ind med MitID.

MitID er primært en app

De fleste vil få MitID som app, da det er en praktisk løsning. Samtidig kan du bruge MitID appen, på samme måde som du i dag bruger NemID nøgleappen. Men der er alternativer til dig, der enten ikke kan eller ønsker at bruge en app: MitID kodeviser, -kodeoplæser og -chip.

Sæt tid af til at få MitID

MitID er dit bevis for, hvem du er på nettet. Derfor skal du igennem en række trin for at få det, så vi er sikre på, at dine oplysninger registreres korrekt. Sæt god tid af til det.

Pas godt på dit personlige MitID

Selvom vi styrker sikkerheden, har du også et ansvar for at passe godt på dit personlige MitID.

Derfor får du ikke notifikationer i appen

Til forskel for NemID nøgleapp skal du selv åbne MitID-appen, når du skal godkende med MitID. Det vil sige, at du selv skal åbne appen, når du har indtastet dit bruger-ID. Det er med til at øge sikkerheden, så du ikke risikerer, at appen kan aktiveres udefra.

Ny mobil eller tablet?

Læs her, hvordan du kan installere dit MitID på din nye mobil eller tablet.

Sådan får du MitID på din nye mobil 

Digital_fraud_15.jpg

Spørgsmål og svar

Vi ved, at der kommer mange spørgsmål om MitID. Derfor kan du nedenunder se en oversigt over de oftest stillede spørgsmål på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside.

Indholdet justeres løbende

Vi anbefaler, at du løbende tjekker side, for at se om der er sket ændringer. Siden udbygges løbende med aktuelle spørgsmål og svar.

Spørgsmål og svar indeholder lige nu

Lige nu kan du se Spørgsmål og Svar til følgende områder:

  • Før du får MitID
  • Når du skal have MitID
  • MitID app og nøgleviser — er der andre muligheder
  • Hjælp
  • Sikkerhed omkring MitID
  • Hvorfor er der ingen notifikationer, når du skal godkende med MitID
  • Øvrige spørgsmål

Du finder Spørgsmål og svar her

Du kan også kontakte Sydbanks Hotline på 74 37 25 98, hvis du har fået besked om MitID i netbanken eller mobilbanken og har brug for hjælp til at få eller bruge MitID.