Dine muligheder for lån til køb af andelsbolig

Når du skal låne til en andelsbolig i Sydbank, kan du vælge mellem to finansieringstyper: et andelsboliglån og en andelsboligkredit. Nedenfor får du et samlet overblik over de to finansieringsmuligheder, der er til din andelsbolig. Og bare rolig. Du står ikke alene med dit valg. Vi hjælper dig selvfølgelig med at vælge den låntype, der passer bedst til dig og dine behov.

Andelsboliglån

Med et andelsboliglån får du et traditionelt banklån med en fast månedlig betaling. Hvor meget du skal betale om måneden afhænger bl.a. af, hvor lang tid du vælger lånet skal løbe over, og om du ønsker afdragsfrihed. Dog kan andelsboliglånet maksimalt løbe op til 30 år.

Andelsboligkredit

En anden måde at finansiere køb af en andelsbolig, er ved andelsboligkredit. Denne finansieringsmulighed kan du vælge, hvis du gerne vil have større fleksibilitet. Kreditten til en andelsbolig fungerer som en kassekredit, men du tilbagebetaler løbende over maksimalt 30 år. Det betyder, at hvis du har luft i økonomien, fx fordi du har fået feriepenge, kan du sætte pengene ind og trække dem ud efter behov.

Du kan få en andelsboligkredit, hvis du har brug for at få finansieret op til 80 % af andelens værdi.

Når du vælger en kredit, kan du selv bestemme, om du vil have en ny konto til kreditten, eller om du fx vil have kreditten tilknyttet din løn- eller budgetkonto. Bruger du din løn- eller budgetkonto til kreditten, kan du reducere dine renteudgifter, når lønnen går ind. Du betaler nemlig kun renter af det beløb, du skylder. Så når der kommer penge ind på kontoen, trækker du automatisk mindre på kreditten. Du kan indfri kreditten, når du vil – og evt. restgæld skal senest være betalt, når kreditten udløber.

Forskel på lån og kredit    
  Kredit Lån
Op til 30 års løbetid ☑️ ☑️
Mulighed for op til 10 år afdragsfrihed ☑️ ☑️
Kan oprettes på løn- eller budgetkonto ☑️
Penge på kontoen vil nedsætte renteudgiften ☑️
Der kan knyttes kort og betalingsservice til kontoen ☑️
Mulighed for at indbetale ekstra penge, som frit kan hæves senere ☑️

Fælles for de to finansieringstyper er:

 • Løbetid på op til 30 år
 • Mulighed for at vælge op til 10 års afdragsfrihed, hvorefter lån/kredit afvikles over 20 år*
 • Variabel rente, hvilket betyder, at renteudgifterne kan stige eller falde i hele lånets eller kredittens løbetid
 • Renten tilskrives kvartalsvis

*Det er dog ikke muligt at få afdragsfrihed ved finansiering op til 100 % af andelens købspris.

Se renten her

Se Sydbanks forventning til udviklingen i de danske renter

Hvilke informationer skal jeg bruge, inden jeg køber en andelsbolig?

Der er mange dokumenter, du skal have udleveret af andelsboligforeningen for at kunne vurdere om det er en god idé at købe den pågældende andelsbolig.

I Sydbank har vi allerede et kendskab til en stor del af andelsboligforeningerne. Det betyder, at vi måske allerede har alle de dokumenter, vi skal bruge til for at vurdere andelsboligforeningen.

I det tilfælde kan du slippe for at indlevere en del af dokumenterne. Hvis vi ikke kender foreningen, skal vi bruge følgende:

 • Seneste årsregnskab
 • Budget for det kommende år samt eventuelle renoveringsplaner
 • Underskrevet generalforsamlingsreferat
 • Gældende vedtægter
 • Husorden
 • Valuarvurdering, hvis foreningen anvender valuar til fastsættelse af andelskronen.
 • Nøgleoplysningsskema på andelsboligforeningen og den aktuelle andelsbolig 

 

 

Rådgivning om andelsforeningens økonomi og drift

I Sydbank har vi et team, der analyserer de forskellige dokumenter, du har fået udleveret af andelsboligforeningen. Når vi analyserer økonomien og driften i andelsboligforeningen, kigger vi bl.a. på følgende:

 • Andelsboligforeningens lån
 • Vedligeholdelse/renovering
 • Ejendomsskatter
 • El og vand
 • Daglig drift

En analyse af foreningen er vigtig, fordi den kan fortælle noget omkring, hvordan foreningens økonomi hænger sammen, og om der er overskud eller underskud. Det er nemlig vigtigt, at andelsboligens driftsudgifter, såsom andelsboligforeningens lån, ejendomsskatter, vedligeholdelse osv. kan dækkes af den månedlige boligafgift og en evt. lejeindtægt fra erhvervslejemål.

Alt det kan du læse mere om her

Når vi har analyseret andelsboligforeningen, vil vi rigtig gerne rådgive dig og hjælpe dig med at skabe et overblik over, hvordan et potentielt køb af den pågældende andelsbolig fx kan have betydning for din økonomi og hvilke faldgruber, du eventuelt skal være særlig opmærksom på.

Rådgivning om finansiering af andelsbolig

Hvis du gerne vil købe en andelsbolig, er der to forskellige muligheder for at finansiere dit lån: et andelsboliglån eller andelsboligkredit. Et andelsboliglån er et traditionelt banklån med en fast månedlig betaling, hvorimod en andelsboligkredit fungerer ligesom en kassekredit.

Du kan læse mere om de to finansieringsmuligheder her

Book et møde og få rådgivning om dit andelsboligkøb

Inden du beslutter dig for at købe en andelsbolig, vil vi rigtig gerne hjælpe og rådgive dig, så du er klædt godt på til en eventuel handel, og dermed går sikkert ind i købet af din nye andelsbolig. Tag fat i en af vores rådgivere eller book et boligmøde, så du kan blive klogere på, hvad du kan købe for og hvilke muligheder du har for at finansiere dit køb.

Book et boligmøde med vores rådgiver i dag og bliv klogere på dine muligheder. 

 

Andelsboliglån og andelsboligkredit: Priseksempler på samlede omkostninger

Priseksempel – Sydbank Andelsboligkredit / Sydbank Andelsboliglån

Når du opretter en Sydbank Andelsboligkredit / Sydbank Andelsboliglån (afhænger af hvilken af hvilket priseksempel det er på), skal du betale stiftelsesprovision, ekspeditionsgebyr og evt. tinglysningsafgift til staten.

Sikkerhed

Til sikkerhed for kreditten tager Sydbank pant i et ejerpantebrev.

Generelle vilkår for optagelse af lån/kredit til andelsbolig

Der er altid individuelle hensyn forbundet med at låne penge. Derfor gennemgår vi din økonomi, før vi kan tilbyde dig et lån/en kredit. Derudover vurderer vi også andelsboligforeningens værdi og andelsbevisets værdi ud fra bl.a. regnskab, vedtægter, foreningens gæld, formue mv.

Sydbank Andelsboligkredit
Sydbank Andelsboliglån

Disclaimer

Eksemplet er vejledende og betinget af, at der ikke sker ændringer i løbetiden. Det er en betingelse, at der tinglyses pant i den finansierede ejendom, og at den pantsatte ejerbolig er brandforsikret, så længe kreditten består.

Udlånsrenten for Sydbank Boliglån fastsættes indenfor det rentespænd, banken for tiden anvender for denne kredittype. Rentesatserne i eksemplet er bankens p.t. højeste og laveste rente i det spænd. Renten i eksemplet er derfor ikke nødvendigvis udtryk for den rente, vi kan tilbyde dig.