Log på Online Banking med MitID

MitID har afløst NemID og lever op til de nyeste standarder for sikkerhed, så du trygt kan identificere dig på nettet, når du fx overfører penge eller logger på borger.dk. MitID er udviklet af Digitaliseringsstyrelsen og Finans Danmark – interesseorganisation for bankerne.

Virksomheder kan anbefale, at alle brugere anvender deres private MitID til Online Banking. Eller de kan vælge, at brugerne skal oprette et nyt MitID til arbejdsbrug.

Første gang en medarbejder logger på, sker det med medarbejderens private MitID. For at få adgang til Online Banking skal den enkelte bruger derfor have et privat MitID. 

Vælg mellem privat MitID eller et nyt MitID til Online Banking

Når virksomhedens medarbejdere første gang logger på Online Banking, skal de logge på via deres private MitID.

Herefter kan de enkelte medarbejdere vælge, om de også fremover vil bruge deres private MitID til Online Banking, eller om de vil oprette et nyt MitID, som de kan bruge til deres erhvervsadgang.

Medarbejderne har mulighed for at ændre valget senere, fx hvis de hellere vil bruge et nyt MitID i stedet for deres private MitID.

Sådan ændrer I jeres valg:

  1. Log på Online Banking med dit private MitID
  2. Klik på ’tandhjulet’
  3. Klik på ’Sikkerhed’
  4. Klik på fanen ”Opret og aktiver MitID”
  5. Klik på ”Opret og aktiver MitID”
  6. Følg anvisningerne på skærmen

Brug af app eller kodeviser?

Det er også muligt at bruge andre identifikationsmidler end en app, fx en kodeviser, chip eller kodeoplæser.

Vær opmærksom på, at virksomheden betaler for køb af kodeviser, -chip eller -oplæser. Vi anvender Digitaliseringsstyrelsens priser.

Se priserne her

Medarbejdere med personligt MitID

Hvis jeres medarbejdere bruger deres personlige MitID til virksomhedens Online Banking, kan de både bruge MitID-appen eller deres kodeviser, -chip eller -oplæser, hvis de foretrækker det.

Medarbejdere, der opretter et nyt MitID

Hvis jeres medarbejdere opretter to brugere i samme app, mister de muligheden for at anvende fingeraftryk- eller ansigtsgenkendelse. Medarbejderne kan i stedet tilknytte et fysisk identifikationsmiddel i form af en kodeviser, -chip eller -oplæser, når de opretter det nye MitID.

MitID chip

MitID kodeoplæser

MitID kodeviser

Nu kan du bruge dit udenlandske pas til at få MitID

I den nye version af MitID-appen er pas-funktionaliteten ændret, så du nu kan bruge udenlandske pas og Schengen ID-kort med chip til at få MitID direkte i MitID-appen.

Det betyder, at du kan bekræfte din identitet (ved hjælp af passet eller ID-kortet), oprette bruger-ID og aktivere MitID-appen.

Du kan også via appen bestille og aktivere fx en kodeviser.

Du kan desuden fortsat få MitID på MitID.dk eller i Borgerservice, hvis du medbringer gyldig legitimation.

I Sydbank skal du bruge MitID til din Netbank og Mobilbank samt fx til kortbestilling og andre af bankens digitale løsninger.

Få MitID med udenlandsk pas/ID-kort
Get MitID with a foreign passport

Har du brug for hjælp?


Vi har samlet de typiske spørgsmål om MitID til Erhverv. 

Se spørgsmål og svar

Du kan selvfølgelig få hjælp, rådgivning og svar på dine spørgsmål hos kundeservice på 70 10 78 79, hvor vi sidder klar alle ugens dage fra kl. 8 til 20.