Hvad kan vi gøre for dig

 

Hvad betyder Brexit for dig?

Forvalter Sydbank dine investeringer, så tænker du måske over, hvad Brexit betyder for dig?

Få de seneste nyheder

Vi har samlet ekspertudtalelser, videoer og tweets fra vores økonomer og analytikere et sted.

Nyeste nummer af Investering

Investering marts 2017

Ritzau Finans nyheder
Dato Overskrift
24-04-2017 08:53
24-04-2017 08:48
24-04-2017 08:37
24-04-2017 08:18
24-04-2017 08:11
24-04-2017 07:58
24-04-2017 07:56
24-04-2017 07:27
24-04-2017 07:24
24-04-2017 07:20

Aktier/Danske: Banker fører an i positive markeder efter fransk valg

De europæiske bankaktier kommer mandag til at føre an i en positiv udvikling oven på søndagens franske valgresultat.

Sådan lyder vurderingen hos seniorstrateg Lars Skovgaard Andersen fra Danske Bank. Han begrunder sin forventning med, at der blandt investorerne er særligt fokus på bankerne, da det er dem, som er særligt udsatte for stressfaktorer i markedet.

Men fordi det er midterkandidaten Emmanuel Macron og højrefløjslederen Marine Le Pen, der er gået videre fra første til anden valgrunde i Frankrig, så er den værste stress forduftet fra markedet.

- Vi fik fjernet den største risiko med Le Pen og Mélenchon, hvor Mélenchon efterfølgende ser ud til at stå stærkest af de to.

- Det bør være noget, som får især amerikanerne til at trykke på speederen, efter at de tidligere har hevet massive midler ud af markedet.

- Nu er de begyndt at sætte dem ind i Europa igen, da flere af de store amerikanske fonde ligger undervægtede i europæiske aktier. De positioner skal rettes til nu, siger Lars Skovgaard Andersen.

Ifølge seniorstrategen fra Danske Bank er det sandsynligt, at særligt de franske banker kommer til at stige mandag, hvilket vil sprede positive bølger i Sydeuropa men også i Norden.

- Selvfølgelig vil vi også mærke til udviklingen herhjemme, da det tegner til at blive en generelt positiv dag, bemærker Lars Skovgaard Andersen.

Mens bankaktierne altså kan føre an i en positiv bevægelse mandag, vurderer seniorstrategen, at styrkelsen af euro kan betyde, at de store eksportvirksomheder vil hænge lidt bagefter de andre aktier.

Det ændrer dog ikke ved, at også eksportselskaberne bør kunne forvente en god dag, nævner Lars Skovgaard Andersen.

Op til mandagens danske børsåbning ligger den futures for det tyske DAX-indeks med et plus på omkring 1,8 pct., mens der i Asien har været brede stigninger - bortset fra i Kina, hvor indenrigspolitiske forhold har skabt bekymring blandt investorerne.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Obligationer/åbning: Stort rentehop efter fransk valg

Den toneangivende tiårige danske statsobligation hopper opad mandag morgen, efter centrumorienterede Emmanuel Macron og nationalistiske Marine Le Pen helt efter meningsmålingernes forudsigelser gik videre til anden runde af det franske præsidentvalg.

Renten er således 0,63 pct. efter kort tids handel mandag. Det er over 8 basispoint højere, end da renten fredag lukkede i underkanten af 0,55 pct. Der er rentestigning af samme størrelse i Tyskland, mens renten i Frankrig falder med 9 basispoint til 0,85 pct.

Den amerikanske T-bond lukkede fredag med en rente på 2,25 pct., mens renten er 2,31 pct. på markedet i Tokyo mandag morgen. Ved dansk lukketid fredag lå renten i 2,21 pct.

Macron fik 23,8 pct. af de franske stemmer og Le Pen 21,5 pct. De to skal mødes i den afgørende dyst om præsidentposten søndag den 7. maj.

- Macron vinder første omgang af det franske valg, og det styrker euroen og udløser aktiekurs- og rentestigninger, skriver Sydbank i sin morgenkommentar.

Valget af de to kandidater var ventet af markedet, som nu ser proeuropæiske Macron som den næste franske præsident, vurderer Sydbank.

Skulle den endelige sejr mod forventning gå til Le Pen, vil det sende chokbølger gennem de finansielle markeder.

Mandag formiddag vil det tyske Ifo-indeks, der er et udtryk for virksomhedernes humør, blive fremlagt.

- Politisk usikkerhed i Europa kan lægge en dæmper på Ifo-indekset i den kommende tid. I april venter vi et stort set uændret Ifo-indeks på 112,5. Ser vi en større fremgang i virksomhedernes humør, kan de presse renterne lidt op og styrke euroen en smule, skriver Sydbank.

Der er mandag ikke tunge nøgletal fra USA. Først tirsdag er der tungere nøgletal derfra, når salg af nye boliger i marts og forbrugertillid for april bliver fremlagt.

/ritzau/FINANS

Amalie Kraaer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Philips overrasker positivt med pæn fremgang i første kvartal

Det hollandske elektronikselskab Philips havde fremgang over hele linjen i første kvartal, hvor selskabet øgede både toplinje, drift og bundlinje.

Det var nogenlunde som ventet blandt analytikerne i forhold til salget, mens driften og bundlinjen overraskede klart positivt.

Philips øgede sin omsætning med 4 pct. til 5,72 mia. euro i perioden, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet et salg på 5,69 mia. euro.

Driftsresultatet før renter og skat (EBIT) steg til 348 mio. euro fra 199 mio. euro i første kvartal sidste år. Analytikerne havde ventet 321,3 mio. euro på den post.

På de nedre linjer fik Phillips et overskud før skat på 286 mio. euro, mens analytikerne blot havde regnet med et plus på 222 mio. euro.

For hele 2017 fastholder det hollandske selskab desuden forventningerne.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Coloplast: Amerikansk rival solgt for 164 mia. kr.

Det amerikanske medicoselskab C.R. Bard, der er en stor konkurrent til danske Coloplast på markedet for katetre og urologi, er på vej til at blive solgt til Beckton, Dickinson and Company (BD) for hele 24 mia. dollar - svarende til godt 164 mia. kr.

BD betaler 317 dollar per aktie for C.R. Bard, hvilket svarer til en præmie på 25,3 pct. sammenlignet med lukkeniveauet fredag på 253,07 dollar.

Aftalen er enstemmigt godkendt af bestyrelserne i begge selskaber og afventer derfor nu blot regulatoriske godkendelser fra de relevante myndigheder.

Opkøbet ventes at bidrage med en høj encifret vækst i indtjeningen per aktie allerede fra regnskabsåret 2019, fremgår det af en meddelelse fra de to selskaber søndag.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Yousee vil hæve mobilpriser når roaming i udlandet afskaffes - citat

Danmarks største mobilselskab, det TDC-ejede Yousee, er de første til at sætte priserne op på mobilabonnementer, som følge af EU''s beslutning om, at vi skal kunne tale og gå på nettet uden at betale ekstra.

Ifølge ekspert kan danskerne ligeså godt vænne sig til højere mobilpriser.

Det skriver Berlingske Business.

Når de nye EU-regler træder i kraft per 15. juni vil de godt 800.000 Yousee-kunder mærke en prisstigning på 10-20 kroner om måneden. Til gengæld vil Yousee ikke pille ved datapakken, hvor man stadig vil kunne bruge op til ti gigabyte data afhængig af abonnement.

- Det er meget positivt, at danskerne kan tage på ferie og bruge mobiltelefonen ubekymret og frit. I forvejen nyder vi godt af nogle af de billigste mobilabonnementer i Europa med rigtigt meget data. Men man påfører samtidig teleselskaberne nye omkostninger på grund af det øgede dataforbrug, som vi ikke har haft tidligere, når EU afskaffer roaming, siger Kasper Ørtvig, direktør for Yousee Mobil, til Berlingske Business.

Dette skyldes, at teleselskaberne skal til at afregne med hinanden, og EU har bevaret et højt afregningsgebyr, der kommer til at koste de nordiske og baltiske teleselskaber dyrt.

TDC venter, at afskaffelsen af roaminggebyret vil koste selskabet 150 mio. kr. i 2017.

Teleanalytiker John Strand, direktør i Strand Consulting, varsler en såkaldt Jens Rohde-effekt, hvor borgerne kun får gevinst de få dage om året de befinder sig i udlandet, mens de i den resterende tid vil blive straffet økonomisk.

/ritzau/FINANS

Ditte Rieland Hansen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

KORR: Frankrig/økonomer: Valg får investorer til at ånde lettet op

(KORR: "brexit" rettet til "frexit" i sidste afsnit)

Holder de foreløbige resultater fra den første runde af det franske præsidentvalg søndag, kan investorerne ånde lettet op.

 

Sådan lyder vurderingen fra flere danske økonomer, efter at det ser ud til at blive centrumkandidaten Emmanuel Macron og højrefløjslederen Marine Le Pen, der går videre til valgets anden og afgørende runde 7. maj.

 

- Resultatet vil nedbringe usikkerheden, da vi undgår det mest frygtede scenarie - nemlig en duel mellem de EU-kritiske fløjkandidater Le Pen og Mélenchon (venstrefløjskandidaten Jean-Luc Mélenchon, red.), udtaler chefstrateg i Nykredit Frederik Engholm i en pressemeddelelse.

 

Investorerne har frygtet, at Marine Le Pen vil vinde præsidentvalget, da hun har lagt op til at trække Frankrig ud af EU og eurosamarbejdet.

 

Risikoen for det scenarie er ikke fuldstændig elimineret med søndagens resultat, men sandsynligheden er nu meget lille. Det påpeger cheføkonom Jacob Graven fra Sydbank.

 

- Stort set alle andre i det politiske spektrum i Frankrig vil nu bakke op om Macron mod Le Pen i anden valgrunde.

 

- Alt peger på, at investorerne kan ånde lette op ved udsigten til Macron som Frankrigs kommende præsident, siger han.

 

Hos den liberale tænketank Cepos mener cheføkonom Mads Lundby Hansen, at Macron vil være det bedste valg set ud fra et vækstperspektiv.

 

Det skyldes blandt andet, at Macron lægger op til at sænke selskabsskatten fra 33,3 procent til 25 procent samt indføre en flad skat på 30 procent på aktiegevinster.

 

- Desuden vil han reducere de offentlige udgifter, herunder reducere antallet af offentligt ansatte med 120.000 personer, ligesom han vil sænke skatten på arbejde. Disse forslag vil fremme væksten, siger Mads Lundby Hansen.

 

Helt afgørende for de finansielle markeders støtte til Macron er dog, at han er stærk tilhænger af EU-samarbejdet, Frankrigs medlemskab af euroen og endda ønsker at gå videre med integrationen i unionen.

 

Det mener cheføkonom i Nordea Helge J. Pedersen.

 

- Det betyder, at risikoen for et såkaldt frexit, altså at Frankrig skulle melde sig ud af EU ligesom briterne, er elimineret med Macron som præsident, siger han.

 

/ritzau/

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Aktier/tendens: Udsigt til positiv åbning - måske med rekord

Der er spirende optimisme på de globale aktiemarkeder mandag, efter resultatet af første valgrunde i Frankrig. Derfor ventes også det dansk aktiemarked at åbne i fin form mandag. NKT-aktien kan tage fokus.

Eliteindekset - C20 Cap - faldt fredag 0,8 pct. til 1087,39 efter at have sat lukkerekord torsdag i indeks 1095,76.

Centrumorienterede Emmanuel Macron og nationalistiske Marine Le Pen gik søndag som ventet videre til den afgørende runde søndag den 7. maj, og dermed undgås finansmarkedernes skrækscenarie, hvor Le Pen skulle møde den venstreorienterede Jean-Luc Mélenchon, hvilket ville garantere Frankrig en EU- og eurofjendtlig præsident. Det er derfor lettede investorer, der nu tror på en sejr til Macron, og det kan betyde både aktie- og rentestigninger.

NKT, hvis aktie fredag steg 0,3 pct. til 516 kr., skal splittes i to selskaber senere på året. Det blev afgjort på selskabets generalforsamling fredag, og bestyrelsen har nu fået grønt lys til at udskille støvsugerselskabet Nilfisk fra kabelvirksomheden NKT.

- Jeg ser det som en stor fordel, at Nilfisk bliver en selvstændig børsnoteret virksomhed, sagde ATP-vicedirektør Claus Wiinblad fra talerstolen ifølge Finans.

Planerne om at dele selskabet op blev offentliggjort sidste år og resulterede i en stor stigning i aktiekursen, skriver Bloomberg News. Desuden fremlægger Nilfisks konkurrent Tennant i dag regnskab.

Pandora, hvis aktie fredag faldt med 1,7 pct. til 702 kr., kan komme i fokus. Smykkeaktien oplevede sidste uge flere udsving, heriblandt et dyk på 12 pct. tirsdag. Aktien genvandt onsdag og torsdag henholdsvis 2,5 pct. og 5 pct.

TDC, hvis aktie faldt med 1,2 pct. til 35,63 kr. fredag, må se konkurrenten 3 rapportere stor kundevækst i første kvartal. TDC leverer regnskab 5. maj.

SP Group, hvis aktie fredag faldt med 2,8 pct. til 762 kr., fremlægger regnskab for første kvartal senere på dagen. Plastkoncernens seneste forventninger til 2017 forudser en omsætning i niveauet 1,7 mia. kr. og et resultat før skat og minoriteter på 140-160 mio. kr.

/ritzau/FINANS

Amalie Kraaer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

TDC: Rivalen 3 hentede 11.000 nye mobilkunder i første kvartal - NY

Teleselskabet 3, der er konkurrent til TDC, hentede 11.000 nye mobilkunder på det danske marked i første kvartal.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra 3 Danmark mandag morgen.

Det følger efter en tilgang på 7000 nye kunder i fjerde kvartal sidste år og 4000 nye kunder i tredje kvartal.

- Efter et lidt hårdt andet halvår af 2016 er det herligt at konstatere, at udviklingen går den rigtige vej, og vi starter 2017 med at tage flere kunder end i de foregående kvartaler. Samtidig evner vi ikke mindst at holde på kunderne og oplever en meget lav kundeafgang, siger Morten Christiansen, der er administrerende direktør for 3 Danmark, i meddelelsen.

- Det skyldes for eksempel tiltag som vores abonnementstjek og som noget nyt også vores samarbejde med Mobilepay, hvor vi som nogle af de første kan tilbyde super brugervenlig abonnementsbetaling via den populære app, fortsætter direktøren.

Han vil dog ikke kategorisere fremgangen i kundebasen og udviklingen i første kvartal som mere end blot "acceptabel". Det skyldes blandt andet, at 3 har savnet nyheder fra producenterne af smartphones, som ofte er med til at sætte yderligere gang i salget. Samtidig har første kvartal ifølge direktøren været præget af hård konkurrence.

3 Danmark er ejet af det svenske selskab Investor, der offentliggør regnskab for første kvartal senere mandag. 3 gør opmærksom på, at kundetallene afviger fra Investors opgørelse, fordi de to opgør kundetilgangen på forskellige måder.

TDC offentliggør sit regnskab for første kvartal den 5. maj.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Jysk energigigant taber over en millard på Stofa - citat

Energiselskabet SE satsede stort på tv-markedet i 2012, da selskabet valgte nye græsgange og overtog Stofa for 2 mia. kr. Nu nedskriver koncernen værdien af tv-giganten med 1,3 mia. kr. Topchef får skarp kritik fra flere sider.

Det skriver dagbladet Børsen.

I regnskabet for 2017 vil energiselskabet fra Esbjerg nedskrive værdien af goodwill i Stofa med godt 70 pct., hvilket skyldes vigende indtjening og negative forventninger til fremtidens tv-marked.

- Telesektoren er udfordret, og derfor laver vi denne straksafskrivning i stedet for at afskrive det over mange år. Jeg mener stadig, at købet af Stofa var det rigtige at gøre, og vi er klar til at satse endnu mere på området, siger SE''s topchef Niels Duedahl til dagbladet Børsen.

Da det kundeejede SE købte Stofa for fem år siden blev Niels Duedahl beskyldt for at spekulere med elkundernes penge. Nu blusser kritikken op igen, men denne gang fra et medlem af bestyrelsen.

Bestyrelsesmedlem Bent Stubkjær har ekstraordinært bedt om at få et ord i ledelsesberetningen, fordi man med Stofa-nedskrivningen ikke er enig i, at regnskabet kan betragtes som tilfredsstillende.

Dog praller kritikken af på topchefen, der med opbakning fra 25 bestyrelsesmedlemmer tager afstand fra Stubkjærs "hårde dom".

Uden for koncernen holder både teleanalytiker John Strand og aktieanalytiker i Sydbank Morten Imsgard øje med tendenser i telesektoren. Begge tolker nedskrivningen af værdien af Stofa som et bevis på, at SE betalte overpris for Stofa.

/ritzau/FINANS

Ditte Rieland Hansen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tele2 overrasker positivt på salg og drift i første kvartal - NY

Det svenske teleselskab Tele2 overraskede positivt på både drift og salg i første kvartal af i år.

Selskabet leverede et EBITDA-overskud på 1723 mio. svenske kr. mod ventet 1434 mio. svenske kr. ifølge estimater indsamlet af SME Direkt.

Driftsmarginalen blev 22 pct. mod ventet 18,7 pct.

Overskuddet blev hentet hjem med baggrund i en omsætning, der steg til 7875 mio. svenske kr. mod ventet 7682 mio. svenske kr. Overraskelsen blev hjulpet på vej af opkøbet af danske TDC''s svenske forretning, TDC Sverige.

- Den større omsætning kan primært forklares med overtagelsen af TDC i Sverige og en stærk vækst i Holland, Kasakhstan og Baltikum inden for service til mobilslutbrugere, fremgår det af mandagens regnskab fra Tele2.

I forbindelse med regnskabet for første kvartal fastholder Tele2 sine forventninger til hele 2017, hvor der blandt andet ventes en omsætning på mellem 31 og 32 mia. svenske kr. og et EBITDA-resultat på mellem 5,9 og 6,2 mia. svenske kr.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk


Index Oversigt
- seneste 20 børsdage

 

Distributors's Use of Information

  1. The delayed information (market prices etc.) is for recipient's own personal use and may not be redistributed without permission of CME, which may depend on execution of an agreement and payment of the applicable fee.
  2. CME and its licensors reserve all intellectual property rights to information.
  3. CME disclaims all liability for information and use thereof, and any and all losses, damages or claims arising from use of information.
  4. CME may suspend or terminate receipt or display of information by any party if CME has reason to believe information is being misused or misrepresented.

Valutaoversigt

CHF/DKK 689,09 -1,09
EUR/JPY 11.935,85 2,24
EUR/USD 108,36 1,27
GBP/DKK 877,24 -1,36
SEK/DKK 77,36 0,55

Obligationsoversigt

1.5% NYK 2037 98,08 -0,36
2% NYK 2047 OA 95,95 -0,49
2.5% NYK 2047 101,22 -0,42
3% NYK 2034 101,72 -0,07
3% NYK 2047 OA 102,88 -0,24
 

System FejlGenvejstaster