Hvad kan vi gøre for dig

 

Hvad betyder Brexit for dig?

Forvalter Sydbank dine investeringer, så tænker du måske over, hvad Brexit betyder for dig?

Få de seneste nyheder

Vi har samlet ekspertudtalelser, videoer og tweets fra vores økonomer og analytikere et sted.

Nyeste nummer af Investering

Investering februar 2017

Dagens vindere og tabere
OMXC20 CAP
1,26
1,07
0,80
-1,14
-1,11
-0,79
Midcap
3,46
2,67
1,88
-1,67
-1,45
-0,53
ALLE
14,54
4,59
3,46
-4,56
-3,38
-3,08
Seneste Sydbank-publikationer
Dato Overskrift Beskyttet
24-03-2017 15:53  
24-03-2017 15:45  
24-03-2017 14:40  
24-03-2017 12:15  
24-03-2017 08:54  
Ritzau Finans nyheder
Dato Overskrift
24-03-2017 18:06
24-03-2017 17:58
24-03-2017 17:40
24-03-2017 17:37
24-03-2017 17:10
24-03-2017 17:08
24-03-2017 17:02
24-03-2017 16:59
24-03-2017 15:33
24-03-2017 15:05

Nordea har fældet hemmelig dom over PostNords kvaler

Nordea har for Danmark og Sverige udarbejdet en rapport om den økonomiske situation i PostNord. Den er for nuværende fortroligt, oplyser Transportministeriet.

 

PostNord har store økonomiske problemer og får behov for et større kapitalindskud. Det faktum har ført til politisk ballade mellem Danmark og Sverige, da det hovedsageligt er den danske forretning, der bløder.

 

- Vi har modtaget Nordeas rapport om den økonomiske situation i PostNord. Rapporten indeholder fortrolige selskabsoplysninger og vil derfor ikke blive offentliggjort, skriver transportminister Ole Birk Olesen i en mail og fortsætter:

 

- Kredsen af finans- og postordførere er i dag blevet orienteret om rapportens indhold og vil løbende blive holdt informeret.

 

- Nu vil vi kigge grundigt på Nordeas konklusioner, så vi sammen men den svenske stat og selskabet kan finde den bedst mulige løsning på den svære situation i PostNord.

 

/ritzau/

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Europa/aktier: USA var det klare fokus i mudret ugeafslutning

Aktieinvestorerne havde fredag blikket stift rettet mod USA, hvor præsident Donald Trumps bud på en erstatning for sundhedsreformen Obamacare var på dagsordnen i Repræsentanternes Hus.

I løbet af dagen var der derfor en afventende stemning, hvor pilen på de fleste europæiske markeder pegede ned. Debatten i Kongressen begyndte sidst på handelsdagen med flere udsving til følge. Blandt andet da det ikke stod fuldstændig klart, om Republikanerne ville være i stand til at mønstre flertal for Trumps forslag.

Markederne er optaget af sundhedsreformen, da en afvisning i Kongressen kan være tegn på, at præsidenten kan få svært ved at få sin politik igennem - herunder den imødesete skattereform.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks faldt 0,2 pct. I London tog FTSE 100 et lille dyk på 0,1 pct., mens franske CAC 40 faldt 0,2 pct. I Tyskland endte DAX-indekset med et plus på 0,2 pct.

Titlen som mest stigende i Stoxx-600-indekset tilfaldt netop et tysk selskab - halvlederproducenten Infineon - der steg 9,4 pct. efter at have opjusteret sine forventninger til omsætningsvæksten i 2017.

Et andet tysk selskab, Rheinmetall, der blandt andet producerer bildele og militærteknologi, landede også i top-10 blandt de mest stigende aktier. Selskabet steg 4,0 pct., efter at det har fortalt, at det vil indgå i et joint venture med Rohde & Schwarz, som arbejder med kryptering og sikker kommunikation.

/ritzau/FINANS

Rikke Marie Dahl +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Trumps sundhedsreform rykker nærmere afstemning

Medlemmerne af Repræsentanternes Hus i Washington har fredag eftermiddag banet vej for en debat og afstemning om at fjerne og erstatte den såkaldte Obamacare.

 

Den endelige afstemning om Trumps sundhedsreform ventes at finde sted kort før klokken 22 dansk tid, skriver nyhedsbureauet Reuters.

 

Det var meningen, at afstemningen skulle have fundet sted allerede torsdag. Men Republikanerne udskød afstemningen, fordi forslaget torsdag endnu ikke havde tilstrækkeligt med opbakning til at kunne blive vedtaget.

 

Det er stadig ikke klart, om formanden for Repræsentanternes Hus, Paul Ryan, og hans partifæller fredag har skaffet tilstrækkeligt med opbakning til, at forslaget kan vedtages.

 

Tv-stationen CBS News har fredag eftermiddag dansk tid talt mindst 35 republikanere, der stadig er imod forslaget og ventes at stemme imod.

 

Republikanerne har flertal i Repræsentanternes Hus. Men hvis 21 eller flere medlemmer af partiet stemmer imod forslaget, er der ikke stemmer nok.

 

Det er ventet, at samtlige demokrater i Repræsentanternes Hus vil stemme imod.

 

Ifølge Washington Post har præsident Donald Trump torsdag aften givet sine partifæller i Repræsentanternes Hus et ultimatum.

 

Præsidenten har krævet, at afstemningen finder sted fredag.

 

Skulle reformen blive vedtaget i Repræsentanters Hus, venter en endnu større forhindring i Senatet. Her har loven formentlig ikke flertal.

 

/ritzau/

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Republikansk komitéformand afviser Trump-anklage mod Obama

Den amerikanske præsident Donald Trumps påstand om, at hans forgænger, Barack Obama, aflyttede Trump Tower, har intet hold i virkeligheden.

 

Det konkluderer den republikanske formand for efterretningskomitéen i Repræsentanternes Hus, Devin Nunes. Devin Nunes, der selv har arbejdet på Trumps overgangshold, afviser fredag utvetydigt anklagen.

 

- Jeg har været meget tydelig. Der har ikke været nogen aflytning af Trump Tower. Det er ikke sket, siger Nunes på et pressemøde fredag.

 

Efterretningskomitéen er i gang med en undersøgelse af, om Rusland forsøgte at påvirke det amerikanske valg sidste år.

 

Trumps opsigtsvækkende beskyldninger mod Obama, der blev fremsat i en række beskeder på Twitter i begyndelsen af marts, er også blevet inddraget i komitéens arbejde.

 

Donald Trump har tidligere udtalt, at nogle af komitéens fund har vist, at hans anklage var berettiget.

 

Komitéformanden selv er blevet mødt af kritik fra demokrater i komitéen. De har rejst tvivl, om hvorvidt Devin Nunes fremlægger komitéens fund objektivt.

 

Den ledende demokrat i komitéen, Adam Schiff, har på en efterfølgende pressebriefing opfordret til en uafhængig undersøgelse, der ikke udføres med politikere i spidsen.

 

- Vi vil gøre vores bedste for at undersøge dette, uagtet de forhindringer vi møder, siger han ifølge Fox News.

 

- Når vi (Demokraterne, red.) er i mindretal, er den eneste magt, vi har, overtalelsens magt.

 

På samme pressemøde oplyser Devin Nunes, at en af de tidligere ledere af Donald Trumps valgkampagne Paul Manafort har indvilget i frivilligt at vidne for komitéen.

 

Paul Manafort har tidligere været rådgiver for Viktor Janukovitj, den Rusland-venlige tidligere præsident i Ukraine.

 

Lederne af efterretningstjenesterne FBI og NSA skal ifølge Reuters afgive forklaring for komitéen igen - denne gang for lukkede døre.

 

/ritzau/

 

 

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Mærsk: Asien/Europa-rater udvikler sig fladt

Container raterne på de tunge fragtruter fra Asien til Europa, hvor Mærsks rederi, Maersk Line, er en væsentlig spiller, lå i denne uge på 815 dollar per tyvefodscontainer (teu), svarende til et marginalt fald på 0,5 pct.

Det viser en ugentlig opgørelse ifølge branchesitet Journal of Commerce.

Containerraterne er generelt dalet i årets første tre måneder efter at have toppet i knap 1168 dollar lige inden nytår, men ligger dog fortsat væsentligt over raterne fra samme periode sidste år.

Det samlede rateindeks fra Shanghai Shipping Exchange - det såkaldte Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der dækker over spotpriserne på containerfragt fra Shanghai til en stribe destinationer verden over - steg i denne uge for første gang i ti uger. Indekset steg med 1,6 pct. Asien/Europa- rater ne vejer 20 pct. i det indeks.

/ritzau/FINANS

Niels Fibæk-Jensen, +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Fredagens aktier: C20 Cap i slutspurt mens Dong steg til vejrs

Dong Energy-aktien blev fredag skubbet frem til en klar førerposition blandt de danske eliteaktier - og dét uden at der umiddelbart var nogen åbenlyse forklaringer.

Dong-aktien steg 2,3 pct. til 265 kr., efter at udenlandske investorer fra omkring middagstid begyndte at handle ind af aktien i ganske store mængder.

Imens endte C20 Cap med en stigning på 0,2 pct. til 1071,98, i et marked hvor investorerne kiggede afventende over på den anden side af Atlanten. Stigningen blev sikret i handlens sidste time, da debatten i Repræsentanternes Hus om Donald Trumps forslag til en ændring af sundhedsreformen Obamacare gik i gang.

Medlemmerne af Repræsentanternes Hus vil formentlig stemme om lovgivningen efter dansk lukketid.

- Det har en stor del af markedets bevågenhed, om Trump formår at få den igennem. Det bliver set som hjørnestenen i forhold til at komme videre med andre tiltag såsom en skattereform, forklarer Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank.

Set over ugen var udviklingen ikke prangende, da eliteindekset sidste fredag til sammenligning lukkede i 1080,57. C20 Cap faldt samtidig tre ud af ugens fem handelsdage.

Blandt de tungest faldende aktier fredag var DSV, der faldt 0,6 pct. til 358,90 kr. på baggrund af en sænket anbefaling til "sælg" fra "neutral" hos Goldman Sachs.

DSV har ellers haft en start på året med en opadgående kurve. Og det amerikanske finanshus hæver samtidig sit kursmål for aktien, men kun til 331 kr. fra 330 kr.

- Ændringen i anbefalingen er forklaringen på kursfaldet. Goldman Sachs er en stor aktør, som markedet lytter til, fastslår Martin Munk.

UDBYTTE FRA NOVO

Også Novo Nordisk-aktien var i den dårlige ende af selskabet. Der fragik udbytte fra aktien, der faldt 1,1 pct. til 231,60 kr. eller 2,60 kr. Udbyttet i Novo Nordisk var på 4,60 kr.

Novo Nordisk havde også godt nyt til investorerne, da selskabet kan se frem til at få en vigtig tilføjelse på indlægssedlen for sit langtidsvirkende insulin Tresiba. De europæiske sundhedsmyndigheder anbefaler at opdatere indlægssedlen med data fra de kliniske studier Switch 1 og 2.

Fredag lød det også, at Det Europæiske Lægemiddelsagentur (EMA) havde tildelt Novo Nordisks Refixia til behandling for blødersygdom i en positiv udtalelse og anbefalede en markedsføringstilladelse.

Medicinalselskabet Lundbecks aktie endte til sidst med en stigning på 0,2 pct. til 318,40 kr. Dermed var der endnu en gang rekord til medicinalaktien.

Også Pandora-aktien blev løftet fredag, selv om stigningen aftog hen over dagen. Her så investorerne ud til at benytte en presset kurs til at købe sig ind i smykkeaktien.

- Vi ser også den lave kurs som en købsmulighed, og at et svagt første kvartal i høj grad er indbygget i kursen. Der er også mange analytikere, der er positive om aktien. Ud af 17 analytikere har 16 en købsanbefaling og en har "hold", bemærker Martin Munk fra Jyske Bank.

Den stigningen på 0,7 pct. til 768,00 kr. ændrer dog ikke på, at Pandora-aktien fortsat er den mest faldende C20-aktie siden årsskiftet. Aktien ligger omkring 17 pct. lavere end ved indgangen til 2017.

Fredagens eneste regnskab kom fra Silkeborg IF Invest, der viste stilstand på toplinjen og tilbagegang på bundlinjen i 2016. Selskabet venter i 2017 et resultat i niveauet 0-6 mio. kr. før dagsværdiregulering af investeringsejendomme og før skat.

Til sammenligning opnåede selskabet i 2016 et resultat på 0,2 mio. kr. før dagsværdiregulering af investeringsejendomme og før skat, lød det i regnskabet. Aktien endte uændret i 12 kr.

Der fragik også udbytte fra Sydbank og Fynske Bank.

For Sydbank drejede det sig om 10,46 kr. Bankaktien faldt 4,6 pct. til 242,60 kr. Det svarede til et fald på 11,60 kr. Fynske Bank sendte 3,20 kr. tilbage til sine aktionærer, og aktien faldt 2,4 pct. til 81 kr., hvilket var 2 kr. under torsdagens lukkeniveau.

/ritzau/FINANS

Rikke Marie Dahl +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Fredagens obligationer: Små renteryk med Trump på radaren

Bevægelserne var helt små på det danske obligationsmarked fredag, hvor den toneangivende rente endte en spids lavere i forhold til torsdagens lukkeniveau.

Det tiårige statspapir med udløb i 2027 endte med en rente på 0,68 pct. Det var et enkelt basispoint lavere end torsdag.

Det dækkede over en udvikling, hvor renten i løbet af formiddagen steg en anelse, da PMI-tal fra både Tyskland og eurozonen overraskede positivt, men igen blev presset ned i løbet af eftermiddagen.

Indkøbschefernes aktivitetsindeks PMI for fremstillingssektoren i eurozonen landede på 56,2 mod 55,4 måneden før. Det var det højeste niveau i målingens godt treårige historie. Der var ifølge Bloomberg News ventet en indeksværdi på 55,3 blandt økonomer.

Investorerne holdt fredag vejret for anden dag i træk, da Kongressen stod til at skulle stemme om Donald Trumps sundhedsforslag. Torsdag afviste præsidenten at forhandle yderligere om sin erstatning for Obamacare.

Afstemningen bliver set som indikator for, hvor succesfuld Trump vil være med sine reformer fremover. Den var ikke begyndt ved dansk lukketid.

- Hvis de ikke kan få loven igennem, vil markedet antage, at det bliver meget svært at få andre dele af Trumps dagsorden igennem, siger handelschef Mary Ann Hurley fra DA Davidson i Seattle til Reuters.

/ritzau/FINANS

Rikke Marie Dahl +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Aktier/Sydbank: Forventningerne til C25 Cap-indekset løftes

Sydbank ser lyst på mulighederne for afkast på danske aktier i 2017 og har løftet forventningerne til C25 Cap-indekset til 1025-1125 inden for de kommende 6-12 måneder fra tidligere 1000-1100. Det skriver Sydbank i en analyse.

Banken skriver, at indekset har startet året stærkt med et plus på næsten 5 pct. efter en regnskabssæson med flere plusser end minusser, omend de negative overraskelser var større end de positive.

- Usikkerhedsmomenterne på verdens aktiemarkeder betyder dog, at vi stadig opererer med et interval, der åbner en risiko for kursfald i samme periode, men de seneste stigninger betyder, at vi løfter vores forventninger til C25 Cap til nu 1025-1125 inden for de kommende 6-12 måneder, skriver Sydbank i en analyse.

C25 Cap indekset ligger fredag eftermiddag i et indeks på 1066 efter et plus på 0,2 pct.

Sydbank skriver, at de danske aktier ikke ligefrem er billige, men de danske selskaber har en række fordele i forhold til konkurrenterne, der giver mulighed for en bedre kursudvikling. Blandt andet anses de danske selskaber som værende stærkt positionerede, i besiddelse af overlegne forretningsmodeller og et stærkt indtjeningsfundament, skriver Sydbank.

Sydbank har udnævnt fire favoritter i form af Pandora, Carlsberg, Jyske Bank og Genmab. På tværs af C25 Cap-indekset anbefaler Sydbank "køb" af 10 aktier i indekset, "hold" af 10 aktier og "salg" af fem aktier.

Sydbank forventer et afkast på danske aktier på knap 7 pct. i år.

ritzau/FINANS

Niels Fibæk-Jensen, +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

USA: Finansminister snart klar med forslag til skattereform

Donald Trumps administration har snart et forslag til en reform af det amerikanske skattesystem klar. Det siger finansminister Steven Mnuchin til Wall Street Journal.

Ifølge det svenske nyhedsbureau Direkt vil Mnuchin forsøge at få gennemført skattereformen inden Kongressens sommerferie til august selvom ministeren erkender, at planen er optimistisk.

Steven Mnuchin fortalte ved et pressemøde i Washington, at Trump-regeringen var tæt på at færdiggøre et forslag til en overhaling af det amerikanske skattesystem, og at et eventuelt lovforslag bliver omfattende. Dermed ser det ud til, at administrationen selv vel føre an i processen, og ikke overlade det til de republikanske politikere i kongressen.

- Vi skærer det ikke op og tager det i små bidder af gangen, sagde Steven Mnuchin ifølge Wall Street Journal. Han mente desuden, at skattereformen ville blive nemmere at gennemføre end sundhedsreformen.

Mnuchin forventede, at Trump-administrationens forslag vil indeholder udgifter for omkring 1000 mia. dollar på infrastruktur, der primært vil blive finansieret via lånegarantier, partnerskaber mellem den offentlige og den private sektor og andre tiltag, der ville reducere det endelige offentlige udlæg til omkring 200 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Niels Fibæk-Jensen, +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Valuta: Dollar får standset svækkelsen over for yen

Dollar bliver fredag eftermiddag stabiliseret over for yen efter en flere dage lang svækkelse. Men nogen særlig stor styrkelse bliver det ikke til - for investorerne er bekymrede for, om Donald Trump er på vej mod et nederlag i den kommende afstemning om præsidentens sundhedsreform.

Dollar er på 14 dage ifølge Reuters blevet svækket med omkring 3 pct. over for yen. Fredag går der 111,24 yen på en dollar, mens der torsdag ved dansk lukketid skulle 111,10 yen til en dollar.

- Finansmarkederne er i "vent og se"-position, selv om der er en underliggende optimisme, efter at Donald Trump erklærede, at Kongressen må acceptere ændringerne eller leve med Obamacare. Det baner regeringens vej for at kunne fokusere på en skattereform, vurderer Craig Erlam, der er analytiker ved Oanda i London, over for Reuters.

Over for euro er udviklingen en anden. Her er det euro, der er styrket fredag. Styrkelsen satte ind, da det stod klart, at PMI-tal fra både Tyskland og eurozonen var bedre end ventet.

Det samlede PMI -indeks i eurozonen steg overraskende til 56,7 fra 56,0 måneden før. Analytikere havde ifølge Bloomberg ventet et lille fald til 55,8.

 

- Virksomhederne ser foreløbig ud til at ryste usikkerheden om Trump og EU''s fremtid af sig. Den gode stemning i virksomhederne kan være et signal om, at flere virksomheder er klar til at investere mere og dermed sparke mere fart i eurozonens økonomi, konstaterer cheføkonom i Sydbank Jacob Graven.

Euro koster fredag eftermiddag 1,0797 dollar mod 1,0785 dollar torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Rikke Marie Dahl +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk


Index Oversigt
- seneste 20 børsdage

 

Distributors's Use of Information

  1. The delayed information (market prices etc.) is for recipient's own personal use and may not be redistributed without permission of CME, which may depend on execution of an agreement and payment of the applicable fee.
  2. CME and its licensors reserve all intellectual property rights to information.
  3. CME disclaims all liability for information and use thereof, and any and all losses, damages or claims arising from use of information.
  4. CME may suspend or terminate receipt or display of information by any party if CME has reason to believe information is being misused or misrepresented.

Valutaoversigt

CHF/DKK 693,00 -0,16
EUR/JPY 12.017,20 0,48
EUR/USD 107,89 0,07
GBP/DKK 857,83 -0,64
SEK/DKK 77,90 -0,20

Obligationsoversigt

1.5% NYK 2037 97,58 0,03
2% NYK 2017 99,93 -0,01
2% NYK 2047 OA 95,35 0,08
2.5% NYK 2047 100,60 0,07
3% NYK 2034 101,72 -0,07
3% NYK 2047 OA 102,68 -0,02
 

System FejlGenvejstaster