Hvad kan vi gøre for dig

 

Hvad betyder Brexit for dig?

Forvalter Sydbank dine investeringer, så tænker du måske over, hvad Brexit betyder for dig?

Få de seneste nyheder

Vi har samlet ekspertudtalelser, videoer og tweets fra vores økonomer og analytikere et sted.

Nyeste nummer af Investering

Investering November 2016

Ritzau Finans nyheder
Dato Overskrift
09-12-2016 08:19
09-12-2016 07:51
09-12-2016 07:42
09-12-2016 07:27
09-12-2016 06:52
09-12-2016 06:50
09-12-2016 06:48
09-12-2016 06:34
09-12-2016 06:32
09-12-2016 06:32

Atlantic Petroleum: Trækker folk fra London Oil and Gas tættere på

Det færøske olieselskab Atlantic Petroleum sætter nu David Peattie på listen over bestyrelseskandidater i forbindelse med en nært forestående ekstraordinær generalforsamling.

Nomineringen er aftalt med London Oil and Gas, der tidligere i år lånte det færøske selskab op til 8 mio. pund - dengang svarende til knap 80 mio. kr.

David Peattie har over 35 års erfaring på området - og han er i dag er bestyrelsesformand i britiske Independent Oil and Gas.

- Der vil blive indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling i den nærmeste fremtid for at formalisere aftalen, skriver Atlantic Petroleum i en meddelelse til fondsbørsen.

Samtidig er chefen for London Oil and Gas'' finanser, Clint Redman, nu blevet permanent chef for den finansielle afdeling i selskabet. I forbindelse med at låneaftalen blev indgået, påtog han sig en midlertidig rolle som finansdirektør i det færøske selskab.

- Vi er meget glade for at kunne annoncere, at David Peattie og Clint Redman kommer med i Atlantic Petroleum, og jeg ser frem til at arbejde sammen med David og Clint, siger Ben Arabo, der er administrerende direktør hos Atlantic Petroleum, i meddelelsen.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Novozymes/JPM: Hæver anbefaling til "overvægt" fra "neutral"

JPMorgan hæver anbefalingen af aktien i Novozymes til "overvægt" fra "neutral", mens kursmålet fortsat er på 240 kr.

Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Novozymes'' aktie faldt med 0,4 pct. til 222,80 kr. torsdag.

/ritzau/FINANS

Anna Fredslund Søjberg +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

WDH: Nyt produkt giver markedsandele hos amerikanske veteraner - NY

William Demant Holding havde stor vækst hos den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs (VA) i november, efter at selskabet har introduceret sit nye topprodukt, Oticon Opn, i salgskanalen.

Hos VA, der tilpasser høreapparater til amerikanske militærveteraner og deres familier, har Oticons markedsandel længe været lav, mens den danske rival GN Hearing har løftet sin markedsandel til over 20 pct. efter selskabets lancering af trådløse produkter for godt to år siden.

Men i november var der fart over feltet for Oticon, der ser ud til at have succes hos veteranerne med Opn. I hvert fald lykkedes det at løfte markedsandelen til 11 pct. i årets ellevte måned, hvis man måler på enheder.

I oktober var markedsandelen hos Oticon under 8 pct.

Andelen af det samlede salg steg til 10,09 pct., fremgår det af helt nye tal fra VA, der dog opererer med rimelig fastlåste priser.

Men fremgangen er godt nyt for William Demant Holding, der har haft svært ved at øge markedsandelen hos VA.

- Det har historisk set vist sig nærmest umuligt for Oticon at løfte markedsandelen hos VA. Ved tidligere produktintroduktioner har man nærmest ikke kunne se effekten af det, siger Morten Imsgard, der er senioranalytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Obligationer/tendens: Nye rentestigninger kan være i vente

De danske obligationsrenter lukkede torsdag højere, efter at Den Europæiske Centralbank (ECB) på torsdagens møde i bankens Styrelsesråd besluttede at forlænge programmet med opkøb af obligationer indtil december 2017 - men dog trimmede beløbsstørrelserne.

Fra børsåbningen fredag kan renten fortsætte opad, hvis de danske obligationer følger de amerikanske, som siden dansk børslukketid har oplevet yderligere kursfald og rentestigninger.

Den tiårige amerikanske rente steg torsdag i USA med 7 basispoint til 2,41 pct., og fredag morgen er renten på papiret kravlet op i 2,44 pct. på markedet i Tokyo. Det er 4 basispoint mere, end da de danske handlere gik hjem torsdag.

Herhjemme endte renten på den tiårige danske statsobligation torsdag i 0,47 pct., hvilket var 4 basispoint over onsdagens lukkeniveau. Mens ECB på mødet torsdag besluttede at forlænge sit opkøbsprogram, så bliver det trimmet til 60 mia. euro om måneden mod 80 mia. euro om måneden i dag.

- Stort set hele kloden rundt har der været tale om rentestigninger som følge af, at ECB i fremtiden ikke vil opkøbe så mange obligationer som hidtil, konstaterer Sydbank i sin morgenberetning.

Finansmarkederne er i øjeblikket præget af stigende risikoappetit blandt investorerne, hvilket afspejler sig i stigninger på aktiemarkederne - og et opadgående pres på renterne. Torsdag aften satte alle de tre store aktieindeks i USA rekord.

Nu kan investorerne se frem mod næste uges pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, som ved den lejlighed ventes at vedtage en renteforhøjelse på 0,25 pct.point.

Fredagens mest interessante nøgletal kommer fra USA i form af Michigan-indekset for december, hvor økonomerne ifølge Bloomberg News estimerer en stigning til 94,5 fra 93,8 måneden før.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Asien: Japan og Kina trækker op - NY

De fjernøstlige aktier ligger blandet fredag morgen, hvor de mindre markeder viger på grund af høje amerikanske renter og nye lempelser fra ECB, mens de store markeder følger i Wall Streets fodspor fra torsdag, hvor rekordrækken fredag morgen trækker Nikkei 225-indekset i Tokyo til det højeste niveau i et år.

- Det amerikanske markeds styrke giver et løft til de japanske aktier, siger chefanalytiker Eiji Kinouchi fra Daiwa Securities i Tokyo til Reuters.

Alt imens investorerne holder skarpt øje med udviklingen på valutamarkedet, fortsætter de japanske aktier deres fremmarch med stigninger i Nikkei-indekset på 1,3 pct., mens det bredere Topix-indeks øger 0,7 pct.

De kinesiske markeder på fastlandet følger trop efter gode inflationsdata fra de kinesiske myndigheder fredag morgen. Især en stigning i producentpriserne på hele 3,3 pct. tegner godt for indtjeningen i industrien.

Shanghai Composite-indekset stiger 0,8 pct., mens CSI 300-indekset ligger med et plus på 1,0 pct. Til gengæld halter Hang Seng-indekset i Hongkong efter med et tab på 0,4 pct.

Blandt de mindre børser stiger Taiex-indekset i Taipei 0,2 pct., mens Sydkoreas Kospi-indeks dropper 0,3 pct., og Singapores Strait Times-indekset viger 0,1 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på små stigninger lige over nulpunktet fredag morgen.

TABEL

Indeks

Udvikling (%)

Nikkei 225

+1,3

Topix

+0,7

Hongkongs Hang Seng

-0,4

China Shanghai Composite

+0,8

China CSI 300

+1,0

Taiwan Taiex

+0,2

Sydkoreas Kospi

-0,3

Indiens BSE Sensex

+0,3

Singapores STI

-0,1

Sydney ASX 200

+0,3

Indeksværdi klokken 06.20

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Høreapparater: Storbank uddeler klø til William Demant og GN

Analytikerne hos det amerikanske finanshus Morgan Stanley ser et reduceret potentiale i aktierne i de to høreapparatselskaber William Demant og GN Store Nord, efter at det er kommet frem, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, sigter efter at kunne tillade salg af høreapparater i fri handel uden om audiologer i fremtiden.

Anbefalingen af William Demants aktie har Morgan Stanley ifølge Bloomberg News sænket til "ligevægt" fra tidligere "overvægt", og kursmålet er samtidig blevet reduceret til 128 kr. fra tidligere 146 kr.

For GN Store Nord fastholdes anbefalingen "ligevægt", men det er med et reduceret kursmål på 153 kr. mod tidligere 159 kr.

Torsdag kaldte senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank nyheden fra det amerikanske sundhedsmyndigheder for skidt nyt for branchen.

- Det er dårligt nyt for branchen som helhed, fordi meget af den værdi som ligger rundt omkring høreapparatet i dag, er den service, der også følger med, når kunderne går ind til en audiolog for at få konsultation og efterfølgende rådgivning om, hvordan man får mest muligt ud af høreapparatet, sagde han til Ritzau Finans.

Aktien i William Demant faldt torsdag 0,9 pct. til 113,30 kr., mens GN Store Nords aktie faldt 2,0 pct. til 134,20 kr.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Nasdaq introducerer nyt ledende indeks i Danmark - NY

Et nyt C25-indeks erstatter C20 Cap som ledende indeks i december 2017.

Det fremgår af en meddelelse fra Nasdaq, der driver fondsbørsen.

Nasdaq har fredag offentliggjort introduktionen af Copenhagen 25-indekset, som er et indeks over de 25 aktier med den højeste seksmåneders omsætning og største free float-justerede markedsværdi i det danske aktiemarked.

Dermed opgøres indekset helt som C20 i dag - men har altså fem ekstra medlemmer.

Indekset beregnes allerede fra mandag 19. december 2016 med en basisværdi på indeks 1000, men først efter 12 måneder overtager det nye indeks C20 Caps status som ledende indeks.

Det sker ved decemberrevisionen i 2017.

- Efter nøje overvejelser og positive tilbagemeldinger fra centrale interessenter introducerer vi nu et større C25, der i endnu højere grad kan agere retningspil for et ændret aktiemarked, siger Bjørn Sibbern, der er administrerende direktør for Nasdaq Copenhagen og EVP for Nasdaq Global Information Service, og begrunder ændringen med, at det danske aktiemarkeds værdi er tæt på fordoblet.

- Takket være en række store børsnoteringer siden 2010, voksende selskaber på børsen - og med Nets og Dong Energy blandt dette års tre største børsnoteringer i verden - er det danske aktiemarked tæt på fordoblet i samlet markedsværdi og mere end fordoblet i aktieomsætning siden 2012, forklarer han og tilføjer:

- Det er et skifte, som kalder på en fundamental ændring i den måde, vi afspejler markedet på.

/ritzau/FINANS

Anna Fredslund Søjberg +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Kina: Overraskende høj inflationstakt i november

De kinesiske forbrugerpriser viser en højere stigningstakt i november i forhold til de foregående måneder. Og producentpriserne fortsætter den positive udvikling fra september og oktober efter prisfald i fire et halvt år i træk.

Det fremgår af friske data fra de kinesiske myndigheder fredag morgen.

Forbrugerprisindekset steg ifølge det statistiske kontor i Beijing 2,3 pct. i november i forhold til samme måned sidste år. Det er 0,2 pct.-point mere end måneden før, hvor prisstigningstakten var 2,1 pct.

Økonomer havde ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg estimeret en stigning i priserne på 2,2 pct.

Regeringens målsætning er en inflation på 3 pct.

Samtidig går det også frem for producentpriserne, der fra februar 2012 og frem til september i år lå underdrejede.

Producentpriserne steg 3,3 pct., efter oktobers stigning på 1,2 pct. og septembers stigning på 0,1 pct.

Novemberstigningerne er samtidig langt højere end analytikernes skøn om en stigning på 2,3 pct.

Og selv om der stadig er et stykke vej op til den officielle målsætning, hjælper de kinesiske prisstigninger på hele det globale inflationsbillede.

- Kina er gået ind i en ny inflationær cyklus. Det næste træk fra Peoples'' Bank of China bør være en renteforhøjelse, ikke en reduktion, noterer cheføkonom Raymond Yeung fra Australia & New Zealand Banking Group i Hongkong til Bloomberg News.

At producentpriserne stiger hurtigere end forbrugerpriserne er godt for hele økonomien.

- Forbrugerpriserne påvirker virksomhedernes omkostninger, mens producentpriserne påvirker salgspriserne. Så længe stigningen er moderat, er det godt at fastholde de industrielle overskud og forbedre evnen til at afbetale gæld, påpeger cheføkonom Zhu Qibing fra Boci International i Beijing over for Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Råvarer: Oliemarked påvirket af russiske forhandlinger

Der er lagt bund under oliemarkedet fredag morgen, hvor dollarkurs og forventede produktionsreduktioner giver anledning til prisjusteringer i råvaremarkederne.

Oliekartellet Opec skal nu forhandle med blandt andet Rusland, der har indvilget i at mødes med Opecs repræsentanter lørdag for at følge op på en beslutning om at skære den russiske produktion med 300.000 tønder dagligt, under forudsætning af at Opec overholder kartellets produktionsreduktion.

Samlet satses der på en reduktion i produktionen hos ikke-Opec medlemmer på 600.000 tønder dagligt.

En tønde Brent koster fredag morgen 53,85 dollar mod 53,60 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie koster samtidig 50,90 dollar mod 50,65 dollar torsdag eftermiddag.

På guldmarkedet får priserne et tryk af de stigende amerikanske renter, der igen er på vej nordover fredag morgen.

Fredag morgen koster en ounce guld 1168 dollar mod 1171 dollar torsdag eftermiddag.

På kobbermarkedet koster et ton kobber fredag morgen 5853 dollar mod 5785 dollar torsdag eftermiddag.

 

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Valuta: ECB åbner for investor-muligheder i carry-trades

Svækkelsen af den fælleseuropæiske valuta, euro, er stoppet på de internationale valutamarkeder fredag morgen.

Svækkelsen, der blev sat i gang af Den Europæiske Centralbank, ECB, efter torsdagens annoncerede forlængelse af det eksisterende opkøbsprogram med mindst ni måneder, har givet investorerne nye muligheder.

For da ECB samtidig ændrede teknikken bag de kvantitative lempelser ved at droppe reglen om, at de obligationer, der købes, skal have en restløbetid på minimum to år og reglen om, at man ikke kan købe obligationer, hvis den effektive rente ligger under ECB''s indskudsrente, er de helt korte renter kommet under pres.

Det giver de spekulative investorer nye muligheder for carry-trades til billigere finansiering, mens der sandsynligvis vil blive skiftet ud i de nuværende yen-finansierede rentearbitrageforretninger til fordel for en finansiering i euro.

- Det er svært at slå til lyd for yen som finansieringsvaluta, og vi tror, at yen derfor vil styrkes fra det nuværende niveau. Der vil blive set på euro-finansierede carry-trades, men når finansieringen sælges, vil det være til fordel for højrente-valutaer på et tidspunkt, hvor der er pres fra amerikanske renter med den dertil hørende opbremsning i - eller måske endda vending af - kapitalstrømmen, siger valutachef Mitul Kotecha fra Barclays i Singapore til Bloomberg News.

Euro koster fredag morgen 1,0610 dollar mod 1,0605 dollar torsdag eftermiddag.

Dollar koster samtidig 114,40 yen mod 114,20 yen torsdag eftermiddag, mens der går 121,40 yen på en euro fredag morgen mod 121,10 yen torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk


Index Oversigt
- seneste 20 børsdage

 

Distributors's Use of Information

  1. The delayed information (market prices etc.) is for recipient's own personal use and may not be redistributed without permission of CME, which may depend on execution of an agreement and payment of the applicable fee.
  2. CME and its licensors reserve all intellectual property rights to information.
  3. CME disclaims all liability for information and use thereof, and any and all losses, damages or claims arising from use of information.
  4. CME may suspend or terminate receipt or display of information by any party if CME has reason to believe information is being misused or misrepresented.

Valutaoversigt

CHF/DKK 688,97 -0,07
EUR/JPY 12.156,55 0,48
EUR/USD 106,24 0,10
GBP/DKK 880,64 -0,15
SEK/DKK 76,66 -0,04

Obligationsoversigt

1.5% NYK 2037 95,62 -0,39
2% NYK 2017 100,58 -0,01
2% NYK 2047 OA 93,32 -0,53
2.5% NYK 2047 98,42 -0,46
3% NYK 2034 101,72 -0,07
3% NYK 2047 OA 100,52 -0,27
 

System FejlGenvejstaster