Hvad kan vi gøre for dig

 

Hvad betyder Brexit for dig?

Forvalter Sydbank dine investeringer, så tænker du måske over, hvad Brexit betyder for dig?

Få de seneste nyheder

Vi har samlet ekspertudtalelser, videoer og tweets fra vores økonomer og analytikere et sted.

Nyeste nummer af Investering

Investering maj 2017

Dagens vindere og tabere
OMXC20 CAP
Midcap
ALLE
Ritzau Finans nyheder
Dato Overskrift
24-05-2017 18:00
24-05-2017 17:51
24-05-2017 17:18
24-05-2017 17:06
24-05-2017 16:33
24-05-2017 16:08
24-05-2017 15:42
24-05-2017 15:32
24-05-2017 14:27
24-05-2017 14:13

Ritzau Finans holder lukket torsdag og fredag

Ritzau Finans holder lukket torsdag - Kristi himmelfartsdag - og fredag, hvor den danske børs holder lukket.

Vi er klar igen med nyheder mandag morgen kl. 6.30.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Europa/aktier: Bekymringer om svindel vejede tungt for bilindustrien

De europæiske bilaktier blev taberne på det europæiske aktiemarked onsdag, hvor nye bekymringer om svindel med udledningsgasser vejede tungt for flere af Europas største bilproducenter.

Stoxx 600-indekset udviklede sig stort set fladt. Det britiske FTSE 100-indeks steg 0,4 pct., Frankrigs CAC 40-indeks faldt 0,2 pct., og det tyske Dax-indeks faldt 0,2 pct.

Nederst i det europæiske Stoxx 600-indeks endte autosektoren med et minus på 0,8 pct. Investorerne var bekymrede for, at Volkswagen måske ikke har været alene om at snyde myndighedernes udledningstests.

Myndighederne i blandt andet USA, Frankrig og Tyskland har iværksat nye undersøgelser, og det har skabt bekymring. Både Daimler, Renault, Peugeot Citroën og Fiat Chrysler er kommet i søgelyset, og det amerikanske justitsministerium har sidstnævnte i søgelyset.

- Klagen hævder, at Fiat Chrysler udstyrede næsten 104.000 Ram- og 1500 Jeep Grand Cherokee-køretøjer solgt i USA med mindst otte softwarebaserede egenskaber, der ikke er beskrevet i Fiat Chryslers ansøgning om typegodkendelse, og som påvirkede bilernes kontrol med udledningsgasser, står der i en udtalelse fra ministeriet om en civil klage vedrørende Fiat Chrysler.

I den sjovere ende af indekset endte Easyjet med et plus på knap 3 pct., mens også danske William Demant Holding lå godt til med en stigning på 3,5 pct. efter en løftet anbefaling fra Nordea.

Centralbankerne har dagen igennem svinget taktstokken over markederne. Mario Draghi talte onsdag eftermiddag i Madrid, mens investorerne efter europæisk børslukketid kan kigge frem mod offentliggørelsen af referatet fra seneste rentemøde i Federal Reserves pengepolitiske komité.

/ritzau/FINANS

Niels Fibæk-Jensen, +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Onsdagens obligationer: Ingen himmelfart efter Draghi-tale

Renten på den tiårige danske statsobligation steg et enkelt basispoint onsdag efter udtalelser fra chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi.

Renten på den toneangivende danske statsobligation endte i 0,67 pct., et enkelt basispoint højere end ved børslukketid tirsdag. Renten faldt efter frokosttid, men steg igen efter Mario Draghis tale i Madrid omkring klokken 15.00.

- Investorerne var på forhånd spændt på, om Draghi ville komme med klare signaler om, hvad ECB vil gøre på det kommende rentemøde 8. juni. Men det skete ikke. Der kom ingen klokkeklare signaler fra Draghi, og det kan tages som udtryk for, at ECB vil holde kursen, vurderer Sydbanks cheføkonom, Jacob Graven.

Han vurderer, at ECB på det kommende rentemøde i juni vil fastholde renten uændret og som planlagt fortsætte opkøbet af obligationer for 60 mia. euro om måneden frem til udgangen af året.

- Der er ingen grund til at afvige fra de indikationer, vi konsistent har leveret i introduktionerne til vores pressekonference. ECB''s opkøb af aktiver er uundgåeligt svære at kalibrere, mere komplekse at implementere og mere tilbøjelige til at skabe bivirkninger end andre instrumenter, inklusive moderate negative renter, sagde Mario Draghi i Madrid ifølge Bloomberg News.

Senere i aften dansk tid får markederne nyt fra USA i form af referatet fra Federal Reserves seneste rentemøde, der kan give indikationer på, om en ny rentehævning er på vej ved næste rentemøde i juni.

- Vi forventer ikke de store overraskelser i referatet, men vil se efter kommentarer, der kan lede i retning af, hvornår centralbanken vil begynde at afhænde den historisk store mængde obligationer, den ligger inde med, lyder det fra seniorstrateg Morten Hessner fra Nordea.

/ritzau/FINANS

Niels Fibæk-Jensen, +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Onsdagens aktier: Pandora trukket ned af fortsat usikkerhed

Pandora-aktien lukkede en træls uge som bundprop i et C20 Cap-indeks, der faldt 0,02 pct. til et niveau på 1147,72.

Rundt om i Europa var onsdagens aktiemarked præget af udtalelser fra både Den Europæiske Centralbank og Federal Reserve i USA.

- Det er i høj grad i centralbankernes tegn de bevægelser, vi ser i øjeblikket. Både Peter Praet og Vitor Constancio (der begge sidder i ECB''s bestyrelse, red.) har været ude med udtalelser omkring både niveauet, omfanget og timingen af den afvikling af ECB''s kvantitative lempelser, som markedet forventer, og Mario Draghi har talt onsdag eftermiddag, siger Formueplejes aktiestrateg, Otto Friedrichsen.

På den anden side af Atlanten offentliggøres referatet fra det seneste rentemøde i Federal Reserves pengepolitiske komité, som kan blive retningsgivende i aften.

På selskabsfronten rundede Pandora ugen af et med et dyk på 3,69 pct. til 627 kr., trukket ned af et sænket kursmål fra finanshuset Kepler Cheuvreux, der blev barberet ned til 1000 kr. fra 1200 kr., samt et varsel fra Carnegies analytiker Lars Topholm, der ifølge Bloomberg News er forsigtig med Pandora-aktier og ser mulighed for en nedtur til omkring 500 kr. per aktie.

- Vi står i en situation med Pandora, hvor der dels er nogle analyser fra før regnskabet for første kvartal, dels salget i den amerikanske forretning og dels nogle amerikanske hedgefondes positioner, som stadigvæk giver en vis grad af usikkerhed. Det er med til at fastholde Pandora i den her situation, siger Otto Friedrichsen.

Dong Energy kom også i vælten efter nyheden om, at selskabets olie- og gasforretning sælges til kemivirksomheden Ineos for en sum på op til 8,7 mia. kr. Flere analytikere pointerede, at prisen lå i den lave ende af forventningerne, mens investorerne kvitterede med et plus på 0,35 pct. til 282,8 kr.

Genmab-aktien endte dagen med et plus på 0,36 pct. til 1387 kr. efter salgstal for Darzalex i USA, som ikke helt levede op til forventningerne.

Darzalex solgte for 71,09 mio. dollar i april, hvilket er et fald på 7,9 pct. i forhold til salget i marts ifølge data fra det amerikanske analysehus Symphony Health, som dækker over salget via institutionelle salgskanaler til blandt andet hospitaler og lægeklinikker.

William Demant Holding tog et hop på 3,47 pct. til 170 kr. og endte klart forrest i C20 Cap-indekset efter en løftet anbefaling fra Nordea. Banken løftede anbefalingen til "køb" fra "hold" og skruede kursmålet op til 184 kr. fra 148 kr.

Mærsks B-aktie endte dagen med et plus på 1,22 pct. i 12.480 kr. Maersk Drilling forlængede en kontrakt for boreskibet Maersk Viking hos Exxonmobil til en værdi af 22,5 mio. dollar eller godt 150 mio. kr.

Uden for C20 Cap fulgte Topdanmark onsdagens stærke regnskab og opjustering op med en hævet anbefaling fra den svenske bank SEB. Det bidrog til at løfte aktien 1,48 pct. til 198,9 kr.

Onsdag bød på regnskaber fra Jeudan, UIE, Arkil Holding og Intermail.

Investorerne i Jeudan kvitterede for regnskabet med en stigning på 0,29 pct. til 687 kr., mens Arkil Holdings regnskab blev modtaget med et lille plus på 0,2 pct. til 1003 kr.

Intermails aktionærer sendte aktien 8 pct. ned til 9,2 kr. efter regnskabet for første halvår af 2016/2017, der bød på en nedjustering af helårsforventningerne.

/ritzau/FINANS

Niels Fibæk-Jensen, +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Dong-topchef om salg af oliedivision: Den samlede pris er rigtig fin

Flere iagttagere har kaldt salgsprisen for Dongs olie- og gasforretning lav, men hos energiselskabet selv mener man, at prisen er rigtig god, når man ser på det samlede regnestykke.

Sådan lyder det fra Dongs administrerende direktør, Henrik Poulsen, efter at selskabet onsdag har gjort klar til et salg til den britiske kemikoncern Ineos.

- Vi har fået en rigtig fin pris for forretningen. Vi har fået en kontant betaling, yderligere betalinger, som kan komme, og derudover har vi beholdt cash flow, og vi beholder også værdien af vores afdækningskontrakter, siger Henrik Poulsen til Børsen.

Den samlede pris for olie- og gasforretningen er dog ikke helt enkel at nå frem til. Dong får 7 mia. kr. kontant og kan få henholdsvis 1 mia. kr. fra et anlæg i Fredericia, hvor kapaciteten skal udvides, og 0,7 mia. kr., såfremt oliefeltet Rosebank ender med at blive udviklet.

Desuden beholder Dong al cash flow i første halvdel af året fra olie- og gasdivisionen - som var 2,1 mia. kr. i første kvartal - og desuden afdækningskontrakter på olie og gas til en markedsværdi af 1,9 mia. kr.

Derudover overtager Ineos 7 mia. kr. i forpligtelser til at skulle fjerne olieplatformene, når de engang ikke længere skal bruges til at hive olie op af jorden.

- Hvis man lægger alle de her ting sammen, så har vi fået en rigtig god pris, siger Henrik Poulsen til Børsen.

Ifølge Alm. Brand var der i markedet ventet en pris på 2 mia. dollar - 13,3 mia. kr.

Henrik Poulsen mener, at analytikerne har meget svært ved at sætte en korrekt pris på olie- og gasfelterne, fordi det er en kompleks opgave at gøre, når man har ikke fingrene nede i selskabet. Derfor har de været en smule skæve på estimaterne.

Der har ifølge Dong-direktøren været flere selskaber i spil om et køb af olie- og gasforretningen.

Mærsk har flere gange været nævnt som en køber af Dongs olieforretning i medierne. Ineos blev ifølge Henrik Poulsen ganske enkelt valgt, fordi det britiske selskab ville lægge flest penge.

Handlen skal godkendes af relevante myndigheder og vil efter planen være gennemført i tredje kvartal 2017.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Intermail Q2: Nedjustering og nedgang på top- og bundlinjen

Intermail har nedjusteret forventningerne til helåret efter et regnskab, der bød på faldende omsætning og et voksende underskud.

Intermails omsætning i andet kvartal af regnskabsåret 2016/2017 faldt til 73,5 mio. kr. fra 84,7 mio. kr. i samme periode året forinden.

- Omsætningsudviklingen dækker over et yderligere end planlagt fald i omsætningen i konvolutdivisionen samt en nedgang i markedsaktiviteten for de traditionelle papirbaserede produkter i kommunikationsdivisionen, skriver Intermail i regnskabet.

Driftsresultatet på EBIT-niveau steg til 1,2 mio. kr. fra 0,9 mio. kr. i samme periode sidste år, men underskuddet før skat forværredes alligevel til et minus på 1,4 mio. kr. mod 1,2 mio. kr.

Intermail har nedjusteret guidance for 2017 og venter nu en omsætning i niveauet 250-265 mio. kr. samt et EBITDA-resultat på 10-14 mio. kr., et EBIT-resultat før særlige poster i niveauet minus 5 mio. kr. til minus 3 mio. kr. og et underskud før skat på 13-15 mio. kr.

Tidligere ventede selskabet en omsætning i niveauet 275-290 mio. kr., et EBITDA-resultat på 16-20 mio. kr., et EBIT før særlige poster i niveauet 9-14 mio. kr. og et resultat før skat på 0-5 mio. kr.

- Det ventede fortsatte fald i brevmængderne og stigninger i andre forsendelsestyper kræver forandringer i den måde, Intermail opererer på. Intermail har på den baggrund besluttet at foretage en yderligere kontrolleret tilpasning af produktionen af konvolutter, og dermed øge fokus og handlekraft på at skabe vækst i et stærkt samlet kommunikationsselskab i Norden, skriver Intermail i regnskabet.

TABEL

Intermails regnskab for andet kvartal af regnskabsåret 2016/2017:

Mio. kr.

Q2 2016/17

     

Q2 2015/16

H1 2016/17

H1 2015/16

 

Nettoomsætning

73,5

     

84,7

148,6

177,6

 

EBIT før særlige poster

1,2

     

0,9

3

7,1

 

Resultat før skat

-1,4

     

-1,2

-2,4

2

 

Forventninger til regnskabsåret 2016/17:

Mio. kr.

Ved Q2 2016/2017

Før Q2 2016/17

Omsætning

250-265

275-290

EBITDA

10-14

16-20

EBIT f. s. p.

-5 til -3

9-14

Resultat før skat

-15 til -13

0-5

/ritzau/FINANS

Niels Fibæk-Jensen, +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

USA/åbning: Juvelkæde dykker efter nedgang i salget

De amerikanske aktiemarkeder åbner med et lille plus onsdag, hvor smykkeselskabet Tiffany er i fokus.

Dow Jones-indekset åbner i et plus på 0,1 pct., S&P 500-indekset stiger 0,1 pct., og teknologitunge Nasdaq stiger 0,2 pct. efter små ti minutters handel.

Som optakt til onsdagens aktiehandel har investorerne kunnet tage bestik af Moody''s nedgradering af Kinas kreditvurdering til "A1" fra "Aa3"". Moody''s vurderer nu udsigten som værende "negativ" mod tidligere "stabil". Nedgraderingen ser dog ikke ud til at have haft den store negative afsmitning på de amerikanske aktier.

Den amerikanske smykkekæde Tiffany & Co., der sælger smykker til det dyre segment, rapporterede om tilbagegang i salget i første kvartal, og det har ramt aktien hårdt med et dyk på godt 8 pct.

Tiffanys sammenlignelige salg dykkede 2 pct. Det var værre end ventet, da analytikerne ifølge Bloomberg havde ventet en stigning på 1,7 pct. Tiffanys havde negativ vækst på det amerikanske marked, hvor knap halvdelen af den samlede omsætning stammer fra.

Chip- og grafikkortproducenten Nvidia stiger godt 2 pct. efter rygter om, at den japanske investeringsbank Softbank er ved at opbygge en aktiepost på op mod 4 mia. dollar.

Derudover falder selskabet Bunge, der handler med landbrugsvarer, godt 5 pct. tilbage. Selskabet har afvist at være i dialog med Glencore om en mulig sammenlægning. Glencores tilnærmelse sendte tirsdag aktien godt 16 pct. i vejret.

Investorerne kan senere på dagen nærlæse referatet fra seneste rentemøde i Federal Reserves pengepolitiske komité, som kan give en pejling forud for junimødet.

I eftermiddag offentliggøres tal for salget af eksisterende boliger i april. Her venter økonomerne ifølge Bloomberg News et fald i antallet af solgte boliger i april på 1,1 pct. på annualiseret basis i forhold til marts.

/ritzau/FINANS

Niels Fibæk-Jensen, +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Ingen klokkeklare signaler fra Draghi i Madrid

Der kom onsdag ingen klare signaler fra chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, der talte ved et bankmøde i Madrid. Der var heller ikke nævneværdige reaktioner på finansmarkederne efterfølgende.

- Europæisk økonomi er på vej op fra de seneste års dybe hul. Alligevel har Den Europæiske Centralbank (ECB) intet hastværk med at hæve de rekordlave renter. Det var hovedbudskabet fra Draghi, vurderer cheføkonom i Sydbank Jacob Graven.

- Investorerne var på forhånd spændt på, om Draghi ville komme med klare signaler om, hvad ECB vil gøre på det kommende rentemøde 8. juni. Men det skete ikke. Der kom ingen klokkeklare signaler fra Draghi, og det kan tages som udtryk for, at ECB vil holde kursen, vurderer cheføkonomen.

 

Han tror på, at ECB på det kommende rentemøde vil holde renten uændret og som planlagt fortsætte opkøbet af obligationer for 60 mia. euro i nye penge om måneden frem til udgangen af året.

- Men med den bedre situation i eurozonens økonomi vil Draghi sandsynligvis tage det første lille skridt mod højere renter ved ikke længere at sige, at renten om nødvendigt kan sænkes yderligere, skønner Jacob Graven, men understreger, at det ikke betyder, at en renteforhøjelse er på trapperne.

Det er ifølge ham kun et signal om, at næste renteændring efter al sandsynlighed bliver opad.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

USA/tendens: Smykkekæde kan komme under pres i roligt marked

Investorerne ventes at tage glansen af aktierne i smykkekæden Tiffany & Co. i et ellers fladt marked fra åbningen onsdag.

Futures for Dow Jones-indekset indikerer 0,1 pct. i plus fra åbningen, S&P 500-indekset indikeres at starte fladt, og Nasdaq-futures peger på et plus på 0,2 pct.

Investorerne kan onsdag forholde sig til Moody''s nedgradering af Kinas kreditvurdering til "A1" fra "Aa3"". Udsigten er ændret til "negativ" fra "stabil".

- Nedjusteringen afspejler Moody''s forventning om, at Kinas finansielle styrke vil erodere i de kommende år, hvor den indenlandske gæld vil stige, i takt med at den økonomiske vækst falder, fremgår det af en erklæring fra kreditvurderingsselskabet.

På selskabsfronten steg landbrugshandelshuset Bunge kraftigt tirsdag efter tilnærmelser fra schweiziske Glencore. Bunge har siden hen offentliggjort, at selskabet ikke er i dialog med Glencore omkring en mulig frivillig fusion af de to virksomheder, og det har sendt aktien godt 5,5 pct. ned i formarkedet.

Tiffany & Co., der sælger smykker til det eksklusive segment, rapporterede om tilbagegang i salget i første kvartal, og aktien indikeres næsten 5 pct. i minus i formarkedet.

Tiffanys sammenlignelige salg dykkede 2 pct. Det var værre end ventet, da analytikerne ifølge Bloomberg havde ventet en stigning på 1,7 pct. Tiffanys havde negativ vækst på det amerikanske marked, hvor knap halvdelen af den samlede omsætning stammer fra.

Efter dansk børslukketid offentliggøres referatet fra seneste rentemøde i Federal Reserves pengepolitiske komité, som kan give en pejling forud for junimødet i komitéen. Inden da offentliggøres tal for salget af eksisterende boliger i april.

/ritzau/FINANS

Niels Fibæk-Jensen, +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Ritzau Finans holder lukket torsdag og fredag

Ritzau Finans holder lukket torsdag - Kristi himmelfartsdag - og fredag, hvor den danske børs holder lukket.

Vi er klar igen med nyheder mandag morgen kl. 6.30.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk


Index Oversigt
- seneste 20 børsdage

 

Distributors's Use of Information

  1. The delayed information (market prices etc.) is for recipient's own personal use and may not be redistributed without permission of CME, which may depend on execution of an agreement and payment of the applicable fee.
  2. CME and its licensors reserve all intellectual property rights to information.
  3. CME disclaims all liability for information and use thereof, and any and all losses, damages or claims arising from use of information.
  4. CME may suspend or terminate receipt or display of information by any party if CME has reason to believe information is being misused or misrepresented.

Valutaoversigt

CHF/DKK 683,49 0,18
EUR/JPY 12.426,50 -0,82
EUR/USD 111,69 -0,35
GBP/DKK 853,32 -0,64
SEK/DKK 76,63 0,29

Obligationsoversigt

1.5% NYK 2037 97,80 0,05
2% NYK 2047 OA 95,65 0,05
2.5% NYK 2047 101,00 0,05
3% NYK 2034 101,72 -0,07
3% NYK 2047 OA 102,90 0,07
 

System FejlGenvejstaster