Lad Sydbank rådgive dig om generationsskifte og salg af din virksomhed

Få hjælp til at planlægge fremtiden

Som virksomhedsejer skal du hele tiden tænke på fremtiden. Hvad sker der i markedet? Hvordan sikrer du, at virksomheden følger med udviklingen? Og ultimativt: Hvad skal der ske, den dag du ikke længere står bag driften? Det er vigtigt, at virksomheden er forberedt på, hvad der skal ske - uanset om du overdrager virksomheden til næste generation eller sælger til anden part.

Lad dit livsværk ende på rette hænder

Et generationsskifte eller et salg af en virksomhed er en stor og afgørende beslutning og en tung proces. Har du din egen virksomhed, er det naturligt at drømme om, at dit livsværk fortsat skal være på familiens hænder. Omvendt kan et salg gøre det muligt at realisere andre drømme.

Det er vigtige scenarier, der medfører nogle tilsvarende store spørgsmål:

  • Er der nogen i familien, du vil overlade virksomheden til?
  • Hvis du sælger til anden part, kommer virksomheden så i gode hænder?
  • Hvordan sikrer du, at det økonomiske aspekt af handlen løses bedst muligt?
  • Skal du være med i virksomheden i en overgangsperiode, eller skal du kunne stoppe fra den ene dag til den anden?

Uanset hvad, så er der mange gode grunde til at planlægge et generationsskifte eller salg af virksomhed i god tid.

Få hjælp og overblik, når du overvejer at sælge din virksomhed. Læs mere her

Hvad er et generationsskifte?

Et generationsskifte er, når en virksomhed eller et selskab overdrages til næste generation, fx fra forældre til børn, med en forventning om, at børnene skal drive virksomheden videre. Virksomheden er for mange ejere et livsværk, som man enten selv har skabt eller selv har fået overdraget. Derfor ønsker mange også, at virksomheden skal blive i familien, den dag man ikke selv ønsker at drive den længere. Der er både følelser, timing og økonomi blandet ind i sådan en proces. Timing og følelser ligger mest af alt i, om man som virksomhedsejer egentlig er klar til at give ansvaret fra sig - og i at skulle acceptere, at næste generation måske ønsker en anden retning for virksomheden. Et generationsskifte kan også ske til fx en betroet medarbejder, som har lyst og mulighed for økonomisk at få overdraget virksomheden.

Afhængig af hvilken type og størrelse virksomhed, der er tale om, fortsætter ejeren ofte selv i driften i en tid, efter virksomheden er overdraget eller solgt. Nogle vælger at stoppe, fra den dag virksomheden er i andre hænder. Det afhænger meget af, hvad de involverede parter mener giver mening.

Det første skridt i beslutningen om, hvad der skal ske, når du ikke længere vil, eller kan, forsætte driften af virksomheden, er oftest det sværeste. Men for mange er det også en stor lettelse, når det først er taget.

Hvordan foregår et generationsskifte? Læs mere her

Som Private Banking-kunde i Sydbank får du bl.a.:

  • Adgang til specialister med særlig viden om generationsskifte.
  • Gennemgang af de forskellige løsninger ud fra vores kendskab til dig og din virksomhed.
  • Sparring i forhold til den indledende planlægning og adgang til at få en værdiansættelse af virksomheden.
  • Sparring om dine muligheder for at opnå den bedst mulige pris, og hvad et salg vil betyde for dig og virksomheden i forhold til bl.a. skat og økonomi.
  • Overblik over og rådgivning om mulige finansieringsmodeller, herunder vores forslag til optimering af skatten.
  • Alt i alt en god drøftelse med en grundig belysning af mulighederne, så du er godt rustet og klar til de videre drøftelser med fx din advokat eller revisor.

Dine fordele med Sydbank Private Banking

 

Se alle dine fordele med Sydbank Private Banking
Find dem her