Rådgivning om køb og salg af ejendomme i Danmark

Vores hjem danner rammen for vores hverdag og spiller ofte en væsentlig rolle i de mål vi har. Men den første bolig vi investerer i, eller den bolig børnene er vokset op i, er ikke nødvendigvis den bolig der passer til resten af vores liv.

Du ved kun selv hvilken bolig der er den rette for dig, men vi kan hjælpe dig med at få overblik over hvordan den konkrete bolig påvirker din øvrige økonomi og formue.

Der findes forskellige ejendomstyper og forskellige finansieringsmuligheder:

Helårsbolig

Denne type bolig er, som navnet antyder, en bolig du skal bo i hele året. Det betyder at der som hovedregel er bopælspligt på ejendommen - altså at der altid skal være mindst én person, som har tilknyttet adresse til boligen. Ejendomme der betegnes som helårsbolig er typisk det traditionelle parcelhus, en villa eller en ejerlejlighed, men dækker også over rækkehuse og mindre landejendomme. Når du skal have finansieret en helårsbolig, er det som udgangspunkt muligt at belåne ejendommen med 80 pct. i realkreditlån. Der er mange muligheder, når det gælder valg af lån, herunder om renten skal være fast eller variabel, om du skal afdrage eller have afdragsfrihed, eller hvor mange år lånet skal løbe over. Har du brug for finansiering udover det du kan få som et realkreditlån i Sydbank, hjælper vi også gerne med dette.

Feriebolig i Danmark

Drømmer du om at kunne tilbringe ferier og weekender i andre omgivelser? Så kan en feriebolig i Danmark være en mulighed. Når du investerer i et sommerhus eller en feriebolig kan du låne op til 75 pct. af sommerhusets værdi med et realkreditlån. Også her er der mulighed for fast eller variabel rente, løbetid på op til 30 år og op til 10 års afdragsfrihed.

Andelsbolig

Køber du en andelsbolig køber du en brugsret til en bolig der ejes af en andelsboligforening. Du ejer som andelshaver ikke din bolig, på samme måde som når du ejer en ejerbolig. Andelsboligmarkedet kan være en kompleks størrelse, og finansieringsmulighederne er også anderledes end ved en ejerbolig. Her kan du nemlig alene lave lånet i banken - og ikke i et realkreditinstitut.

Få rådgivning, der sikrer det optimale forældrekøb

Vil du sikre, at dit barn har en fornuftig bolig? Så er et forældrekøb en mulighed. Ofte kommer et forældrekøb på tale, når barnet flytter til en af de større studiebyer, hvor det kan være svært at finde en SU-venlig bolig. Et forældrekøb betyder, at du køber en ekstra bolig til dig selv, som du, i en kortere eller længere periode, udlejer til dit barn. Huslejen vil ofte være lavere end en tilsvarende lejebolig, og det kan derfor være en god mulighed for at hjælpe dit barn. Når du køber en bolig som forældrekøb, er der flere muligheder i forhold til finansiering. Det kan både ske ved at belåne din nuværende bolig - eller ved at lave et lån i den nye bolig. En forældrekøbsbolig er med finansieringsøjne en helårsbolig og kan dermed belånes med op til 80 pct. i realkredit.

Når du skal udleje en bolig til dit barn, skal lejeindtægten ved udlejningen medregnes i din indkomstopgørelse efter gældende skatteregler. Her findes forskellige beskatningsmetoder der kan benyttes, bl.a. kapitalafkastordningen og virksomhedsskatteordningen. Det afhænger af din øvrige økonomi hvilken metode der giver bedst mening at benytte.

Vores ekspertise sikrer, at både du og dit barn får de bedste økonomiske kort på hånden i forbindelse med forældrekøbet - også længe efter at flyttekasserne er pakket ud. Det kan bl.a. handle om at udnytte de skattemæssige fordele optimalt, samt sikre, at lejekontrakten giver lejer mulighed for at søge boligsikring. Vi rådgiver dig ud fra din samlede økonomi og formue, og giver dig overblik over dine muligheder.

Har du allerede en forældrekøbslejlighed og overvejer du at sælge den? Så er der nogle ting, du skal være opmærksom på:

  • Hvis lejligheden er steget i værdi mens du har ejet den, så skal du betale skat af fortjenesten
  • Har du brugt virksomhedsordningen i de år du har udlejet boligen, så vil fortjenesten være en del af overskuddet ved udlejningen det år du sælger boligen
  • Er lejligheden derimod faldet i værdi således at du lider et tab, vil du have mulighed for at bruge tabet til at modregne i en senere gevinst ved salg af en anden ejendom hvor du skal betale skat af gevinsten

Når drømmen om en feriebolig i udlandet trækker i dig

Du kender det sikkert. Du og din bedre halvdel er på ferie et sted, der er så skønt, at I ville ønske, I aldrig skulle hjem. Men hvilke finansieringsmuligheder er der helt præcist for en bolig i udlandet? Hvordan med udlejning og skat? Og hvem kan hjælpe med alt det praktiske?

Vi kan hjælpe dig med kompetent og personlig rådgivning om finansieringen og de økonomiske konsekvenser som køb af bolig i udlandet vil have for din økonomi.

Vi hjælper dig også med din formue

Når du køber eller sælger en bolig, påvirker det i større eller mindre grad din økonomi. Derfor er køb og salg af ejendom samt optimering af gæld også en del af den samlede formuerådgivning du kan få i Sydbank.

Som Private Banking-kunde får du bl.a.:

  • Sparring og rådgivning omkring din bolighandel – Både når det gælder salg og køb af bolig – Vi er med dig hele vejen.
  • Rådgivning omkring dine boliginvesteringer ud fra dit økonomiske livsmål.
  • Overblik over finansieringsmulighederne i dine ejendomme
  • Rådgivning og sparring når det gælder køb og salg af både helårsbolig, forældrekøb og fritidsbolig.
  • Rådgivning om den optimale gældssammensætning både i forhold til fast/variabel rente afdrag eller afdragsfrihed.
  • Hjælp til at sikre både din gæld og din økonomiske frihed.

Dine fordele med Sydbank Private Banking

Se alle dine fordele med Sydbank Private Banking