Skal jeg sælge eller købe først?

Som udgangspunkt anbefaler vi, at du sælger din nuværende bolig, før du køber en ny. For det er de færreste, der har økonomi til at sidde med to "huslejer" på samme tid.

Fordele og ulemper

Derudover er det rart at kende salgsværdien og den evt. friværdi på din gamle bolig, så du ved præcist hvor meget, du kan tillade dig at bruge på din nye. Og sidst men ikke mindst viser vores erfaring os, at der vil være større risiko for, at du giver afslag i prisen på din gamle bolig, hvis du allerede har købt en ny.

Virkeligheden er ofte en anden

Dog ved vi selvfølgelig også, at virkeligheden ofte ser lidt anderledes ud. Det kan være at du skal flytte pga. nyt job og ikke kan vente på, at din bolig bliver solgt. Eller måske har du ganske enkelt fundet den bolig, du altid har drømt og tør ikke satse på at vente.

Kontakt din rådgiver

Går du med disse overvejelser, er det vigtigt, at du kontakter din bankrådgiver, så I sammen kan kigge på din økonomi. Så er du sikker på, at det ikke bliver for surt at skulle betale til to boliger – heller ikke hvis din gamle bolig tager længere tid at sælge, eller hvis salgsprisen ikke bliver så høj som forventet.


Hovedmenu


HjælpSitemapSøgOrdbogVilkårSitesJob