Låneanbefaling

Vi anbefaler: 30-årigt fastforrentet lån med afdrag.

Vi anbefaler generelt et fastforrentet lån til nye boligejere, og som udgangspunkt anbefaler vi at låntager vælger den obligation, der ligger tættest på kurs 100. Det betyder også, at selvom man vil betale afdrag vil det nogen gange være en obligation med mulighed for afdragsfrihed vi anbefaler.

For tiden er det 30-årige 1%'s-lån lige omkring kurs 100 og derfor det oplagte valg for dig, som ønsker fast rente. Ta' en snak med din rådgiver omkring din situation og find en fælles løsning, som passer dig bedst. 

Du har også mulighed for at få et fastforrentet lån med en kortere løbetid end 30 år eller lån med afdragsfrihed - tag fat i din rådgiver og hør nærmere om dine muligheder.

Lån med variabel rente

Har du mod på høj risiko, og kan din økonomi klare rentestigninger, kan et lån med variabel rente være aktuelt for dig. Her anbefaler vi et F-kort-lån. Med F-kort får du en ny rente på dit lån hvert halve år. Renten følger markedsrenten "CITA 6-måneder" plus et rentetillæg. Hvis renten bliver negativ "får" du renten som ekstra afdrag på lånet. Lige nu er renten negativ på F-kort-lånet, og lånet kan hjemtages til en kurs lige over kurs 100.

 

Ved lån med variabel rente skal man være opmærksom på, at ydelsen kan stige meget fra den ene rentefastsættelse til den næste. Da renterne generelt er meget lave for tiden, er der risiko for, at ydelsen på lånet vil stige ved de kommende års rentetilpasninger.

Desuden skal man være opmærksom på, at lån med variabel rente skal indfries til markedskurs,  som kan være over kursen man har hjemtaget lånet til. 

 

F5-lån tilbyder lav rente og lidt sikkerhed

Hvis man gerne vil udnytte den lave variable rente, men ønsker sig lidt mere sikkerhed, anbefaler vi et F5-lån. Renten er fast i ca. 5 år, og giver derfor lidt bedre sikkerhed i budgettet end et F-Kort-lån, hvor renten skifter hvert halve år. F5-lån har desuden en lavere bidragssats og kursfradrag end F1-lån og F3-lån, hvilket ofte gør F5-lånet billigere.

F5-lån vinder over RenteMax-lån

Et RenteMax-lån tilbyder en variabel rente med et loft over, hvor meget renten kan stige. Renteloftet kan enten være ca. 5 eller ca. 10 år. Renteloftet betaler du for gennem et ekstra tillæg til den variable rente. Det ekstra rentetillæg betyder, at den variable rente bliver højere end på et F-Kort lån. Du skal kun vælge et RenteMax-lån, hvis du gerne vil nyde godt af den lave variable rente, men samtidig gerne vil have en smule ekstra sikkerhed, hvis den variable rente skulle stige meget.

Nedkonvertering

En nedkonvertering fra et 2%'s-lån eller (eller højere) kan være aktuelt lige nu.

Vi anbefaler du kontaker din rådgiver, hvis du overvejer en nedkonvertering. Her kan du læse mere om omlægning.

Med eller uden afdrag

Der er mulighed for afdragsfrie perioder på samtlige lån.

 


Kontakt Sydbank

Konv.overvågning

1% NYK 2050 OA97,85
0.5% NYK 205094,82
0.5% NYK 2050 OA93,87
0% NYK 203597,20
0% NYK 204094,17
-0.5% NYK 203096,85

Indikative salgspriser - før terminsfradrag

Et godt tip!

Hvis du har et realkreditlån, er du altid velkommen til at kigge ind i Sydbank og høre, om dit lån stadig passer bedst til dine behov og ønsker.

Hvor risikofyldt er lånet?

Alle boliglån på over 100.000 kr. risikoklassificeres ved hjælp af farverne grøn, gul og rød.

Hovedmenu


HjælpSitemapSøgOrdbogVilkårSitesJob