Købere sikres bedre ved nybyggeri

Alle byggefirmaer skal tegne en lovpligtig byggeskadeforsikring ved nybyggeri af helårsboliger, altså både villaer, andelsboliger og ejerlejligheder. Præmien afhænger af forsikringsselskabets tillid til byggefirmaet og af indholdet i den konkrete entreprisekontrakt.

Husejeren betaler

Det er vigtigt, at du regner forsikringsprisen med i byggesummen, når du sidder sammen med din bankrådgiver og skal finde ud af, hvad det nybyggede hus vil betyde for familiens daglige økonomi og rådighedsbeløb. Til gengæld undgår du så en masse besvær, hvis skaden først er sket, og du opdager fejl og mangler ved huset.

Det er kun ved aftale med et byggefirma, at forsikringen er lovpligtig. Står du selv for byggeriet, skal forsikringen ikke tegnes.

Dækning i 10 år

Forsikringen dækker væsentlige byggeskader i 10 år, og den sikrede er altid ejeren af huset. Opdager du en skade, kan du enten gå til byggefirmaet eller forsikringsselskabet for at få den udbedret. Det betyder, at husejeren kan anmelde skaden som en forsikringsskade og derfor ikke er afhængig af byggefirmaets vilje og evne til at udbedre fejl og mangler.

Forsikringssummen skal altid gå til udbedring af manglen eller fejlen, og udbetales altså ikke kontant.

Efter et år og igen efter fem år laver forsikringsselskabet et eftersyn af huset. Ikke noget, husejeren skal betale ekstra for – det er et led i den oprindelige forsikring.


Hovedmenu


HjælpSitemapSøgOrdbogVilkårSitesJob