Hvad kan vi gøre for dig

 

  Gode råd om køb og salg af bil

 

 Køb af brugt bil

Vær grundig - og prøvekør

Når du har fundet en bil, du er interesseret i, så gennemgå den først grundigt og prøvekør den derefter. Undersøg evt. også om prisen er rimelig, f.eks. på Bilpriser.dk

Brugtbilstest

Du kan også overveje at få foretaget en brugtbiltest på et FDM Testcenter, inden du handler. Ved en brugtbiltest bliver alle væsentlige punkter på bilen gennemgået, og der afsluttes med en prøvekørsel.

Restgæld i bilen?

Hvis du stadig er interesseret i bilen og køber privat, bør du undersøge, om der er restgæld i bilen. Det gør du ved at søge i "Bilbogen" på tinglysning.dk. Der skal du oplyse bilens stelnummer, som står på registreringsattesten.

Ansvarsforsikring inden omregistrering

Inden du får omregistreret bilen til dit navn, skal du som minimum have tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring på bilen. Du skal have et forsikringsbevis fra forsikringsselskabet, som skal medbringes på Motorkontoret ved omregistrering af bilen. Hvis du køber bilen hos en forhandler, ordner han sædvanligvis dette.

Omregistrering

Køber du et brugt køretøj, skal du som ny ejer omregistrere køretøjet inden tre uger.

 Salg af bil

Kontroller købers kørekort

Hvis du sælger din gamle bil privat, bør du sikre dig, at en potentiel køber har et gyldigt kørekort, inden han tager en prøvetur i din bil. Noter evt. oplysningerne fra kørekortet ned.

Tag med på prøveturen

Det er også en god idé, at du tager med på prøveturen. Hvis du frivilligt har overladt bilen til en person, der forsvinder med den, er der nemlig ikke tale om tyveri, og derfor kan du ikke få erstatning fra din kaskoforsikring.

Køber skal omregistrere hurtigst muligt

Sidst men ikke mindst skal du sikre dig, at den nye ejer hurtigst muligt får bilen omregistreret, idet han ellers kan køre i bilen med din forsikring og med din vægtafgift i op til 3 uger. Når bilen er omregistreret, sørger Motorkontoret for, at dit forsikringsselskab får besked om, at du ikke længere ejer bilen.

 
 Genvejstaster