Passer pensionen og forsikringerne til din livssituation?

Uanset om du er single eller ej, er din pension og dine forsikringer vigtige for dig. Begge dele er nemlig med til at give dig tryghed og økonomisk sikkerhed, når lønnen ikke automatisk kommer ind på kontoen.

Men som single har du som oftest andre behov end par – særligt ift. dine forsikringer. Derfor er det vigtigt løbende at tjekke, om dine forsikringer passer til din livssituation. Betaler du til forsikringer, som er relevante for dig? Er der nogen, du kan undvære? Og er du godt nok dækket, hvis uheldet er ude?

Forsikringsfokus: Single med og uden børn 

Der kan også være forskel på dine behov, altafhængig af, om du har børn eller ej. Har du ikke børn, er det fx vigtigt at fokusere på at få en god forsikringsdækning, hvis du bliver alvorligt syg eller invalid. Og har du børn, er det derimod særligt vigtigt, at du udover en forsikring mod uarbejdsdygtighed også har en livsforsikring, så længe dine børn er afhængige af dig, så der fortsat er penge til at forsørge børnene, hvis du skulle dø tidligt.

Hvad med pensionen? 

Selvom der kan være nok at holde styr på i forhold til dine forsikringer, må du ikke glemme din pension – også selvom der måske er lang tid til, at du skal nyde dit otium. Ved du fx, om du sætter penge nok ind til at kunne bevare din nuværende levestandard, når du går på pension? Udnytter du alle dine opsparingsmuligheder? Og hvem har du indsat som begunstiget i tilfælde af dødsfald?