Pengeliv: Din vej til indsigt om privatøkonomi i den digitaliserede hverdag

Hvordan giver vi lommepenge i det kontantløse samfund? Hvordan klarer unge økonomien vha. mobiltelefonen? Hvilke ressourcer på internettet trækker vi på, når vi køber bil, hus, båd? Forstår vi, hvilke farer vi udsætter os for, når vi svinger kreditkortet i netbutikkerne?

Vores økonomi bliver stadigt mere digitaliseret. Sydbank har en ambition om at blive din finansielle sparringspartner set i lyset af de forandringer, som den digitale udvikling skaber. Derfor har vi bragt Pengeliv til verden.

I samarbejde med analyseinstituttet Wilke gennemfører vi seks livsfaseundersøgelser. Vi stiller skarpt på, hvordan forskellige aldersgrupper fra barndom til pensionisttilværelsen tilegner sig finansiel viden og håndterer privatøkonomien i den digitaliserede hverdag. Du kan læse om resultaterne her på Pengeliv. Vi håber, at du finder inspiration, hjælp og vejledning ved at få indsigt i, hvad andre gør. Sammen bliver vi bedre, det er essensen af god rådgivning.

 

 

Kan du give svindlerne baghjul?

Data-tyvene ligger på lur i det digitale landskab. Prøv Klikkerquiz’en og besøg Klikkerskolen. Sydbank SikkerKlikker lærer dig at klikke sikkert i dagligdagen.

Prøv SikkerKlikker

Tabu | Unge tør ikke tale om økonomi

Alt for mange unge går alene med økonomiske problemer, fordi det opleves som pinligt ikke at have orden på pengesager. Men det er først, når vi bryder tabuet omkring økonomi, at de unge finder en vej ud af pengeproblemerne.

Læs mere

Børn | Digitale lommepenge slører pengenes værdi for børnene

Børn har sværere ved at bedømme pengenes værdi, når de får digitale lommepenge. Derfor er det bedst at udbetale lommepenge i kontanter.

Læs mere