Opsparing – dine mange muligheder for at spare op

Lille opsparing - eller penge, der snart skal bruges

Hvis du skal bruge opsparingen indenfor de næste 1-2 år, eller hvis der er tale om mindre beløb, kan det i de fleste tilfælde bedst betale sig at lave en almindelig opsparingskonto.

Stor opsparing - eller penge, der først skal bruges senere

Hvis du først skal bruge opsparingen om 2 år eller længere tid, og hvis det drejer sig om et beløb på over 50.000 kr., var det måske værd at overveje at investere pengene i værdipapirer, hvor du har mulighed for at opnå et større afkast. Du skal dog være opmærksom på, at du løber en vis risiko ved at investere i værdipapirer. En tommelfingerregel lyder, at jo større chance for et højt afkast der er, jo større er risikoen også for tab.

Investér selv eller få hjælp af Sydbanks eksperter

Du kan enten vælge selv at købe enkelte aktier eller obligationer, eller du kan investere gennem en investeringsforening. Du kan også få Sydbanks dygtige investeringseksperter til at investere for dig - enten via Sydbanks plejeprodukter eller en aftale om formuepleje.

Pensionsopsparing

Hvis du gerne vil opretholde din levestandard, når du bliver pensionist, er du nødt til at lave en pensionsopsparing – og jo før, jo bedre. Du kan vælge mellem enten at få lavet en aldersopsparing eller en ratepension. Hvis du vælger en aldersopsparing, får du hele din opsparing udbetalt, når du bliver pensioneret. Og hvis du vælger en ratepension, får du din opsparing delt op i lige store dele og udbetalt over en årrække på 10-25 år.

Læs mere om aldersopsparing
Læs mere om ratepension

Når du vil spare op, afhænger vores anbefalinger af 3 forskellige spørgsmål:

  • Skal opsparingen bruges inden for kort tid, eller får du først brug for den senere?
  • Drejer det sig om få eller mange penge?
  • Tør du satse lidt, eller vil du hellere have et sikkert afkast?