Sydbank 18/29 er et fordelsprogram til dig, der er mellem 18 og 29 år, og som indeholder en lang række fordele, der passer til dit liv:

Konto

Service

Ekstra

Styr på økonomien

Når du skal holde sabbatår

Når du skal flytte hjemmefra

Når du skal købe noget stort

Når I skal flytte sammen

Gode renter, gratis kort, billige lån m.m.

18/29 Konto 

Som 18/29-kunde får du en primær konto med 0,70 % i rente, hvor din løn og/eller SU kan gå ind på. Renten er variabel og gælder for indestående op til 10.000 kr. For indestående over 10.000 gælder en anden rentesats – p.t. 0,25 %. Men for at få glæde af alle fordelene i Sydbank 18/29 skal du have NetBank og NemKonto i Sydbank.

Gratis betalingskort

Du har mulighed for at få knyttet et Visa/Dankort og/eller MasterCard Ung Debit til din 18/29 Konto. Begge kort er gratis og kan bruges både i Danmark og i udlandet. Et MasterCard Ung Debit har saldokontrol, så du ikke kan hæve mere, end der står på kontoen.

Gratis hævning og valutaveksling

Du kan hæve kontanter gratis i alle danske pengeautomater i Danmark – også andre pengeinstitutters. Det er også gratis for dig at veksle valuta – bestil din valuta i god tid, før du rejser.

Budgetkonto

Du kan også få en 18/29 Budgetkonto til gratis og automatisk betaling af dine regninger. Din rådgiver hjælper dig gerne med at finde ud af, hvilket beløb der hver måned skal overføres automatisk fra din 18/29 Konto, så dine faste udgifter er dækket. Du kan også selv betale enkeltstående regninger fra kontoen via NetBank eller MobilBank, men du kan ikke få et betalingskort knyttet til kontoen.

Opsparing med en god rente

Har du mulighed for at sætte noget til side på en opsparing, kan du vælge mellem en 18/29 Opsparingskonto.

På en 18/29 Opsparingskonto kan du indsætte og hæve lige så meget på kontoen, som du vil, og gøre det lige så ofte du vil. Mens du på en 18/29 Højrentekonto skal starte med at indsætte minimum 25.000 kr. Du kan kun oprette og indbetale på kontoen to gange om året – typisk 2 uger hvert halve år omkring 1. april og 1. oktober. Til gengæld kan du frit hæve pengene igen, når det passer dig.

Mulighed for billige lån og kassekredit uden startgebyr

Har du brug for lidt ekstra til fx depositum, en ny computer eller nye møbler, kan du få et lån eller en kassekredit mod alm. kreditvurdering uden stiftelsesomkostninger. Du kan vælge enten en 18/29 Kassekredit på op til 25.000 kr., hvor du kun betaler rente af det, du bruger af kreditten. Eller et 18/29 Lån på op til 25.000 kr., der skal betales tilbage med en månedlig ydelse inden for 5 år.

Oplysning om garantiformue

Oplysning om garantiformue

Personlig rådgiver, hjælp til budgetlægning m.m.

Personlig rådgiver

Som 18/29-kunde får du din egen personlige bankrådgiver, som kan hjælpe dig med at få overblik over din økonomi, og som står klar med gode råd og tips til din økonomi.

NetBank, MobilBank og mobile betalingsløsninger

Har du MobilBank og NetBank, kan du tage din konto med overalt. Du kan hurtigt se, hvor mange penge du har, og hvad du har brugt dem til. Du kan også overføre penge, betale dine regninger og meget mere. 

BeskedService

Du kan også bruge BeskedService til at holde øje med dit forbrug. Det er en gratis sms-service, hvor du fx kan vælge, at få tilsendt sms’er, når der er gået penge ind på din konto eller hvis din konto går i minus. Og du kan fx også få daglige eller ugentlige saldo-beskeder tilsendt.

Gratis hjælp til dit første budget

Din rådgiver hjælper dig gerne til at få lagt et budget, der er baseret på dine faste indtægter og udgifter. På den måde kan du se, hvor mange penge du har som rådighedsbeløb hver måned til tøj, mad, mobil, fornøjelser osv. Og du undgår ubehagelige overraskelser sidst på måneden. Du kan desuden få dit budget lagt ind i NetBanken, så det er hurtigt at finde igen.

Billige forsikringer, gode råd m.m.

Billig rejseforsikring

Sammen med dit MasterCard Ung Debit kan du få en billig rejseforsikring, så du er dækket godt ind på rejsen. Forsikringen dækker mistet bagage, fly- og bagageforsinkelse, erstatning ved flyselskabets konkurs, lægeudgifter og meget mere. Du kan også få dine penge tilbage, hvis du bliver nødt til at aflyse din rejse, festival eller koncert-tur på grund af sygdom eller lignende.

Forsikringsbetingelser

MasterCard Ung Debit

Insurance Terms and Conditions - Youth Travel Insurance

Versicherungsbedingungen - Jugend Reiseversicherung

Rabat på indboforsikring

Som 18/29-kunde kan du få op til 27 % rabat på Topdanmarks ”Hjemforsikring Ung”, som er en indbo- og ansvarsforsikring, der er skræddersyet unges behov.

Gratis kortdesign

Du kan også designe dit eget Visa/Dankort og MasterCard Ung Debit, hvis du selv vil bestemme, hvordan de skal se ud. Det koster ikke noget.

Nyhedsbrevet ”18/29 Nyt”

Tilmeld dig Sydbanks nyhedsbrev til 18/29-kunder med konkurrencer, tips og gode råd til din økonomi m.m.

Styr på økonomien

Et budget giver overblik

Vil du ikke løbe tør for penge sidst på måneden og leve af pasta og rugbrødsmadder lidt for tit, anbefaler vi, at du får lagt et budget. Vi hjælper dig gerne med at lægge dit første budget, så du får helt styr på de faste udgifter, automatisk betaling af regninger via Betalingsservice, kender dit rådighedsbeløb og slipper for, at din konto går i overtræk. Og hvis du sætter lidt ekstra til side hver måned, er der også penge til de uforudsete udgifter.

Tjek din konto overalt

Har du MobilBank og NetBank, kan du tage din konto med overalt og holde øje med dit forbrug. Du kan hurtigt se, hvor mange penge du har, og hvad du har brugt dem til. Du kan også overføre penge og betale dine regninger. Og med BeskedService kan du også få sms’er med saldo, eller når der er gået penge ind på din konto.

Luk

Når du skal holde sabbatår

Spar op

Vil du holde et år fri fra studierne og opleve verden som backpacker eller måske gøre noget helt andet, så planlæg dit sabbatår og spar op i god tid. Regn ud, hvor meget du skal bruge og spar op på en konto, der giver gode renter, fx en 18/29 Opsparingskonto eller en 18/29 Højrentekonto. Det er også klogt ikke at bruge det hele på rejsen. Du bliver glad for at have lidt penge på kontoen, når du skal i gang med at læse igen. Måske til et indskud til en lejlighed. Eller som et supplement til SU’en.

Rejs trygt og godt

Som 18/29-kunde kan du både få et gratis Visa/Dankort og et MasterCard Ung Debit – og gratis veksle valuta inden rejsen. Husk altid at tage to internationale betalingskort med på din rejse, og opbevar dem hver for sig. Så har du altid penge på dig, hvis uheldet skulle være ude, og du mister et kort. Eller hvis du når grænsen for, hvor meget du kan hæve på kortet. Og husk også en rejseforsikring, fx den du kan få sammen med et MasterCard Ung Debit. Så kan du nemlig få erstatning, hvis du fx må aflyse noget af turen eller får brug for lægehjælp undervejs.

Luk

Når du skal flytte hjemmefra

Overblik over udgifterne

Skal du flytte hjemmefra, skal du også selv til at betale for det hele. Lige fra husleje, vand og varme til tandpasta og en tur i biografen. Det kan hurtigt blive til mange penge. Læg et budget – eller få din rådgiver til at hjælpe dig – så du får økonomien til at hænge sammen og slipper for at spise for meget spaghetti sidst på måneden. Og læg også lidt penge til side til uforudsete udgifter. Ellers gør det ekstra ondt, hvis fx en tandlægeregning vælter hele budgettet.

Lån med omtanke

Måske lyder det lidt fornuftigt – men spar alt det op, du kan, før du flytter hjemmefra. Du får sikkert brug for pengene til et depositum, køkkenudstyr og måske nye møbler. Og hvis du bliver nødt til at låne, så kig dig godt for og lad dig ikke friste af et dyrt kviklån. En mindre kassekredit er også en mulighed, hvis du i perioder ikke kan få det hele til at hænge sammen.

Husk forsikringerne

Du er dækket af dine forældres indboforsikring, indtil du bliver 18 år, hvis du bor alene. Men derefter bør du tegne din egen forsikring. Som 18/29-kunde kan du få rabat på Topdanmarks indbo- og ansvarsforsikring, der er skræddersyet til unges behov.

Luk

Når du skal købe noget stort

Hvis du skal låne penge

Har du brug for en ny computer, cykel, bil eller noget andet stort, skal du se dig godt for, hvis du skal låne penge. Det kan hurtigt blive meget dyrt at tage et sms-lån, et kviklån eller et andet fristende forbrugslån, hvor der måske ikke bliver stillet spørgsmål til din økonomi. Til gengæld bør du spørge ind til renter, gebyrer og andre omkostninger og sammenligne med, hvad du kan få et banklån til. ÅOP er det tal, du skal bruge, når du skal sammenligne prisen på forskellige lånemuligheder, men din rådgiver hjælper dig også gerne med at regne på det, så du kan se, hvad der er billigst og bedst for dig.

Spar op og spar penge

Det kan selvfølgelig altid bedst betale sig at spare op først og klare sig uden lån. Eller spare lidt op, så du ikke skal låne til det hele. Det er også nemmere at låne penge, hvis du har lagt penge til side hver måned i en længere periode. Det viser, at du har luft i dit budget og dermed også kan betale af på et lån igen.

Luk

Når I skal flytte sammen

Hvem betaler hvad?

Har I planer om at flytte sammen, er det en god idé at beslutte, hvordan I vil indrette jeres økonomi. Og jeres rådgiver kommer gerne med gode råd om, hvordan I bedst indretter jer økonomisk. Vil I fx deles fifty fifty om udgifterne, eller vil I have lige mange lommepenge? Regn ud hvor meget I skal bruge, læg et fast beløb til side til de faste udgifter og husk at give hinanden lidt økonomisk luft. Læg et budget og godkend det begge. Overtræk sidst på måneden tærer ikke kun på økonomien. Det går også ud over kærligheden.

Fælles om en madkonto

Når I skal dele køleskab, er det også smart at dele en madkonto, indbetale et fast, månedligt beløb og få to kort til kontoen. Så kan I begge købe ind og trække fra samme konto. Har I også adgang til kontoen via MobilBanken, kan I hurtigt tjekke, hvor meget der står på kontoen. Det kan godt være lidt praktisk, når der skal handles stort ind.

Luk
Luk
×

Udfyld dine oplysninger nedenfor og modtag vores nyhedsbrev

Du skal indtaste dit fornavn. Du skal indtaste dit efternavn.
Du skal indtaste en korrekt dato, fx 01-12-1970. Du skal indtaste et postnummer.
Du skal indtaste en korrekt e-mail.

Rådighedsberegner

Find ud af, hvor meget du har til rådighed per måned, når alt er betalt.

  • Din månedlige indkomst
  • Husleje pr. mdr.
  • Dagligvarer pr. mdr.
  • Transport pr. mdr.
  • Mobil, internet og licens pr. mdr.
  • Div. kontigenter, forsikringer og abonnementer pr. mdr.